Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogródek Iwony 22:53, 04 sty 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Ale fajnie opisałaś przemianę ogrodnika zresztą lubię do Ciebie wpadać z różnych względów
uśmiałam się z tego koncertu bez tremy i tak sobie myślę, że to było niezwykle magiczne....

Ana, to był pierwszy taki koncert w tym składzie i akurat musiało zabraknąć prądu Całe święta były jakieś magiczne i ten śnieg puszysty Teraz u wszystkich wieje i pada śnieg, u mnie spokój

Miło mi , że wpadasz, bynajmniej na wiosnę będą potrzebne rady, jak już się zacznie sadzenie. Albo jeszcze wcześniej, jak się zacznie planowanie. Już niebawem
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:43, 04 sty 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

tylko nie zapomnij o fotce umarłabym...

Ja też - ze śmiechu oczywiście Już widzę jak Ania podejmuje wyzwanie i robi fotkę w swojej zmywarce z rurą w ręku
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:37, 04 sty 2015

Do góry
oooo u Łukasza tez roczne podsumowanie supper!!!
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:34, 04 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Kasiek - chyba tylko lot w kosmos.. nawet mi się śnił ostatnio... miałam lecieć z kimś (ale nie pamiętam z kim).... lot miał się odbyć w zmywarce. Tylko zmywarka z dwoma pasażerami się nie domykała, wiec poszłam się zapytać mądrych od lotów czy z rurą od odkurzacza taką karbowaną w zębach dam radę z uchylonymi drzwiami. Nawet po pijaku takiego scenariusza bym nie wymyśliła jak podczas snu... do tej pory z tego się śmieję i każdemu opowiadam.. jak to w kosmos się wybrałam
I chyba taki lot w realu może się spełnić.. wlazę do zmywarki , rura w zęby od odkurzacza i będziemy z Muminkiem się bawić...
Edit.. Muminek na razie rozpracował piekarnik i pralkę... wiec może pralką lub piekarnikiem udamy się na księżyc, a w zmywarce na Marsa

tylko nie zapomnij o fotce umarłabym...
Ogródek Iwony 19:18, 04 sty 2015

Do góry
Ale fajnie opisałaś przemianę ogrodnika zresztą lubię do Ciebie wpadać z różnych względów
uśmiałam się z tego koncertu bez tremy i tak sobie myślę, że to było niezwykle magiczne....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:10, 04 sty 2015

Do góry
zastanawiam się dlaczego moje frosty takie mizerne....u Ciebie są mega.
U nas wieje nadal, tak że kwiatostany hortek i pojedyncze źdźbła miskantów walają się po ogrodzie. Od kilku dni śniegu już nie było. Dzisiaj dwa razy przeszły burze śnieżne dosłownie 15 minut padania a biało się zrobiło dookoła ponownie, po paryu godzinkach znowu znikło bo na +
Ogród do kwadratu 15:51, 04 sty 2015

Do góry
hmmm a czegoś takiego nie ma Kokoszka? właśnie w takich trawach? tak coś mi się kołacze po łepetynie...
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:34, 04 sty 2015

Do góry
Mariusz - dokładnie ten kupiłam, trochę mało wydajny do mojego bo szybko się zapycha, ale jak uda się nam pozbyć trochę ryb, to może będzie lepiej, no i woda coraz czyściejsza wiec też mniej będzie filtrowania. Wiosną planujemy czyszczenie kałuży, bo na dnie już dużo śmieci się uzbierało.. ale to plany, a te zawsze mogą ulec zmianie No i większy to więcej kosztuje.. ten i tak trochę kosztował .. dlatego zwlekaliśmy z kupnem licząc , że może oczko samo da radę..

Mira - zapraszam do siebie Cię ciągle i zawsze.. masz blisko wiec w terminach nie musisz przebierać.. Teraz chyba zmałpuję od Ciebie przegląd nowych roślin (robiłaś to rok temu)... i czy warto było je kupować

Ciociu - dla Ciebie to był rok wizyt Chyba nikt tyle u siebie nie gościł i tyle sam nie zwiedzał co Ty

Piotrek - ogród w realu jest mniejszy, na zdjęciach wydaje się ogromny Nic już do niego się nie mieści... co mnie bardzo martwi, bo ja tak lubię kupować i sadzić coś nowego.... A teraz z piersi sie wyrwało głośne westchnienie.

Ola - w młodym ogrodzie zmiany są bardziej widoczne, w moim już niestety takich zmian spektakularnych nie ma. Są zmiany kosmetyczne

Pszczółka - tak, spotkanie było bieszczadzkich aniołów.. ale bieszczadzkie anioły latają i mało ich widać.. przyleciały - odleciały.

Madżen - bo my mamy we krwi rewolucje

Ula - zaraz Ci podam linka

Ela mały Głodzie - Ty aniołku zaglądasz, wiem... i nawet zajrzałaś po spotkaniu

Sebek - sama się zdziwiłam że trochę się jednak uzbierało prócz Mai.. wydawało się, że nic już się nie będzie działo Zapomniałam jeszcze o szybkiej wizycie u Agaty w Wietrznie (był też Zbyszek) ... ale nie mam ani jednej fotki ze spotkania, wiec przeoczyłam wydarzenie.

Agata - liczę, że jedno wydarzenie w tym roku będzie na 100%.. to Twoja wizyta u mnie , Ani diabołka i Kasi.

Ana_art - nie zasnęła, tylko poszła szperać za kolejną porcją zdjęć Twoja wizyta też była bez żadnej foty Wiec chociaż to było wydarzenie, to w relacji skąpa wzmianka tylko.

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:26, 03 sty 2015

Do góry
no Anka zasnęła....
Ogródek Iwony 18:56, 03 sty 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
bo to magia Ogrodowiska, nie znasz ludzi spotykasz się i wydaje się jakbyś się znała od zawsze

Aniu, masz rację.
Na dodatek zaczynamy z innego poziomu poznania. Nie musimy już przechodzić na ty
I chyba trochę forma wątków się zmieniła przez "Nowych". Więcej piszemy o sobie, czasami o naszych rodzinach z humorem. Przy spotkaniu nie ma już dystansu I mamy wspólny temat - Ogród
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:37, 03 sty 2015

Do góry
alinak napisał(a)
Dana leżeć możesz ..chyba że będziesz robić fotki w takiej jak ja pozycji .
pożyczanie przy zakupach ...skąd ja to znam .
już tyle razy tak się wypuściłam z wyliczoną kasa do szkółki i zawsze sie życzliwy znalazł co pożyczył a raz to nawet w okolicy obiecałam że dowiozę i wzięłam na krechę ,żeby od razy wsadzić Amanogawę ...toż przecież z pogrzebu jechałam i nawet wtedy się nie oparłam ....zresztą co ci człeku z pieniędzy jak nie lubisz kupować.

-Dana a jaką odmianę masz bluszczu ,bo mój jakiś mało przyczepny a kusi mnie puścić na dom od przodu puścić ale muszę inną odmianę niż mam .twoja ładnie sie czepia muru na hidkotowej
mój Pan z ogrodniczego wiele razy dawał mi na krechę bo zajechałam tylko obejrzeć
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:31, 03 sty 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
W Wirtualnej dziś piszą że zimy już nie będzie , przynajmniej takiej większej., więc w lutym krokusy murowane co mnie bardzo cieszy. Zdrówka i pomyślności w Nowym Roku.
i niech tylko się nie spełni
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:20, 03 sty 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
a Ty chcesz żeby mi głowe urwało???? wiesz jak u mnie wieje...

U mnie też i zaraz pójdę zrobić porządek z kompostownikiem , aktualnie u mnie +5...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:10, 03 sty 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Te zakupy to była oczywiście moja niedaleka przeszłość Pozbierałam z fotek najciekawsze ale nadal nie wiem gdzie mam taką fotkę gdy cały samochód po kokardy wypełniony aż nie widać w lusterkach co się dzieje. I my dwie z Hanią w tum buszu.

Klon wyemigrował z mojego ogrodu na bazę, bo nie przebarwiał się, był trzy lata. Potem pomyślę gdzie go posadzę.

Powiem tak:

ja jestem w miarę konsekwentna, ale jak z Hanią wpadniemy do dobrej szkółki, to obie dostajemy małpiego rozumu, chyba jak wszyscy pasjonaci ogrodnictwa i kupujemy... bo ładne, bo sprawdzimy jak się sprawuje na rabacie, bo pasuje do czegoś. Podpuszczamy się wzajemnie. Potem dopiero się myśli: "a gdzie ja to posadzę?"

Ja to naprawdę już nie mam gdzie, ale teraz wymyśliłam, że przerobię hidcotową radykalnie. Nie będzie już biało-niebiesko-żółta i wywalę świecznice bo za dużo miejsca zajmują i nie zdążają zakwitnąć.

pamiętam tę fote
a propo wspólnych zakupów, z Hania u Szmitów chodziłyśmy, ja kupiłam dzwonki, Hania stwierdziła, ze takie już ma , a potem wróciła i jeszcze go wzięła z uśmiechem 'a co mi tam '
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:58, 02 sty 2015

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
A ja wciąż czekam na aktulne fotki....
a Ty chcesz żeby mi głowe urwało???? wiesz jak u mnie wieje...
Pszczelarnia 23:22, 02 sty 2015

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ewo ja zawsze chętna na wojaże ale pozwólmy zdecydować tym co mają baaaaardzo daleko

Cudownego Nowego Roku Ci i Ta życzę
z mojego punktu widzenia droga prawie taka sama, to jak ma być klimatycznie to...
Ogródek Iwony 23:14, 02 sty 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Iwonka szalona kobieto Ja też się cieszę że w końcu się poznalysmy Prześlij mi nasze fotki, ocenzuruje, wyretuszuje (zart-nie potrafię nawet)i pokażemy się razem tutaj. Nawet nie życzyłam Wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku! To z wrażenia Piękny domek, ślicznie przystrojony, ogród super.. a Ciebie jakbym znała już długo
bo to magia Ogrodowiska, nie znasz ludzi spotykasz się i wydaje się jakbyś się znała od zawsze
Ogród u stóp klasztoru 23:12, 02 sty 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Alina, fotografowałaś choinkę na leżąco jak krokusy?
Miłego szuszu.

przygotowuje się do sezonu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:09, 02 sty 2015

Do góry
emila napisał(a)

Aniu pamiętasz jak nazywają się te trawki pomiędzy bukszpanami?

oczywiście to stipa
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:08, 02 sty 2015

Do góry
Kochani złożyłam jedne życzenia u siebie na wątku i wybaczcie ale nie odpowiem każdemu z osobna by nie produkować zbędnych postów.
Dziękuję wszystkim za życzenia dla mnie

wczorajszy obraz po Sylwestrowy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies