Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W moim małym ogródeczku II 22:25, 29 paź 2022

Do góry
Kordina napisał(a)

U Ciebie, to zawsze ślicznie, ale ten biały romantyczny zakątek cudny jest po prostu
Dziękuję, bardzo mi miło. Tu właśnie najwięcej czasu spędzam odpoczywając.

W moim małym ogródeczku II 22:23, 29 paź 2022

Do góry
Alija napisał(a)
Dorotko, uwielbiam oglądać zdjęcia z Twojego wspaniałego ogrodu, zawsze jest coś ciekawego do podziwiania, piękne kwiaty, ciekawe ozdoby, pomysłowe kompozycje.
U mnie wczoraj dotarły burze znad Krakowa, na szczęście po drodze już się wyszalały, więc było spokojnie, ładnie podlało ogród.
Grad mieliśmy chyba ze trzy tygodnie temu, niby nie był duży i najpierw myślałam, że wszystko jest w porządku, tylko parę dziurek w liściach. Z czasem okazało się, że liście funkii, które nie są schowane pod drzewami są całe w żółto-brązowych plamach od uderzeń gradu. No ale trudno, tak to już jest w ogrodzie.
Pozdrawiam.
Dziękuję za miłe słowa. My to chyba na bieżąco jesteśmy na IG ale kiedyś wpadnę do Twojego wątku tutaj.

W moim małym ogródeczku II 22:19, 29 paź 2022

Do góry
malgorzatakarpacz napisał(a)
Hej Dorotko dobrze że się pojawiłaś bo już chciałam Cię szukać listem gończym(he,he).
Taka porcja pięknych zdjęć to rozumiem---Ty naprawdę masz taką ilość lili?---też mam sporo ale napewno nie tyle co Ty i to jakie piękne--jesienią dokupię.
Pozdrawka z Mazur.
Ja jak w piosence- pojawiam się i znikam. Tak na dobre to chyba dopiero zimą będzie mnie więcej.

W moim małym ogródeczku II 22:15, 29 paź 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Jestem na wsi i jak nigdy mi źle chodzi internet.
Współczuję gradobicia też miałam w tym roku. Najgorzej że liście lilii wodnych potłukł. Na szczęście była to jeszcze wiosna i nowe liście wyrosły a potłuczone właśnie wczoraj wybierałam bo zżółkły.
Mam.o połowę liści mniej niż w zeszłym roku. Kwiatów też mniej,chociaż wczoraj jak porzadkowalam dużo przekwitlych wywaliłam.
U nas na wsi założyli światłowód i wreszcie skończyły się problemy z internetem. Ogród po gradobiciu się odrodził, ale w lecie mieliśmy potężną ulewę i ona też "zmotłosiła" ogród.

W moim małym ogródeczku II 22:08, 29 paź 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Dorotko mogłabyś mi podlkinkować odcinek Agatki? Zachwyceni byli Waszymi ogrodami, pamiętają wszystkich i pozdrawiają

https://vod.tvp.pl/programy,88/rok-w-ogrodzie-odcinki,273702/odcinek-219,S01E219,306492
Sama chętnie oglądnęłam i przypomniałam sobie.
Co do pytania o zjadanie cebul czosnkowych to nie zauważyłam żeby ich ubywało. Wręcz przeciwni ładnie mi się rozrastają.

Dębowe zakątki 21:59, 29 paź 2022

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Jolu cieszę się, już wracasz do sił po tej chorobie. Mam nadzieję, że jest już ok ?
Dziękuję bardzo
Fruczak u mnie jest często, tylko ja nie zawsze jestem blisko z aparatem.
O, to fajnie, że ci się te rdesty juz wysiewają. Ja jestem oczywiście bardzo chętna na siewki.
I jak też nie zapomnę to ci się przypomnę.

Mam nowego kolumnowego klona CRIMSON SENTRY .
Kilka dni stoi w doniczce. I jeszcze nie mogę się zdecydować, gdzie go posadzić

Super zakup. Na szerokość trzeba mu docelowo zostawić 4m i przestrzeń na przewiew. U mnie łapie mączniaka, może Ty masz lepsze warunki na górce.
Ptasi gaj 21:47, 29 paź 2022

Do góry
Wieczorem wczoraj i w nocy u mnie trochę padało. Rano było bardzo mokro.

Ela, nie zaglądasz na Facebook, więc tutaj pokażę ci kolorki u mnie

Najpierw miskant 'Noah' teraz i tydzień temu, gdy nie było słońca. To jego pierwszy rok w gruncie.

Palczatka miotlasta (Schizachyrium scoparium) 'Ha Ha Tonka' złapała trochę koloru. Za nią są inne palczatki.

Palczatka-miotlasta (Schizachyrium scoparium)'Chameleon'

Dla porównania obie razem tydzień wcześniej przy pochmurnym niebie.

Wysokie palczatki Hallego (Andropogon hallii) 'JS Purple Konza' (bardziej z lewej) i Gerarda (Andropogon gerardii) 'Ultraviolet' prawie się nie różnią. Ta pierwsza jest wyższa. Jeśli chodzi o kolory, to zależy, z której strony zdjęcie zrobione względem słońca i o jakiej porze dnia.

A tak się przebarwił winobluszcz pięciolistkowy (Parthenocissus quinquefolia) Redwall 'Troki' na zachodnim narożniku domu. Niestety tylko 5 dni trzymał liście

Kalina amerykańska (Viburnum trilobum) 'Spring Red Compact' w tym roku nie tak czerwona jak zeszłej jesieni.

No, i jeszcze takie ogólne zza grabowego żywopłotu. Na czerwono świeci kalina bodnantska (Viburnum ×bodnantense) 'Charles Lamont'.
RODOS - trochę inaczej 20:17, 29 paź 2022

Do góry
sylszu napisał(a)

Jest leśnie. Ludzie wynajmują domki w lesie aby pooddychać żywicą a my to mamy na co dzień

Tak wyglądają nasze włości z góry

No super nie widać Was, trzeba wytężyć wzrok No ja mogę się pochwalić tylko, że posadziliśmy sobie dwie malutkie sosenki a tu takie bogadztwo, taki klimat bardzo dobrze wpływa na samopoczucie, ja zawsze w takim lesie się relaksuję, taka pozytywna energia
Ogrodowe marzenie Mrokasi 19:46, 29 paź 2022

Do góry
I parę kwiatków .
Ogrodowe marzenie Mrokasi 19:45, 29 paź 2022

Do góry
Ogrodowe marzenie Mrokasi 19:44, 29 paź 2022

Do góry
Moja jesień .
RODOS - trochę inaczej 19:40, 29 paź 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)
Fajny ten Wasz taras z wiewiórkami tak sobie pomyślałam, że musicie mieć bardzo przyjemny leśny klimat w Waszym leśnym ogrodzie, ja bardzo lubię zapach lasu

Jest leśnie. Ludzie wynajmują domki w lesie aby pooddychać żywicą a my to mamy na co dzień

Tak wyglądają nasze włości z góry
Choroby, szkodniki, problemy - palmy 19:35, 29 paź 2022

Do góry
Cześć,
Dość nagle jedna z Kencji w jednej doniczce zmieniła się z pięknej w taką którą już tylko mogłem usunąć.
Co mogło być przyczyną?
Chciałbym nie popełnić więcej tego błędu.
Pomóżcie proszę
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 19:33, 29 paź 2022

Do góry
MiluniaB napisał(a)

Moje ulubione trawiszcza u ciebie
U mnie znów mało kotków ech
Mirelko jak zwykle piękne zdjęcia z ogrodu wstawiłaś.
Pozdrawiam
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 17:42, 29 paź 2022

Do góry
Pusto tylko ta góra wiórków

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 17:06, 29 paź 2022

Do góry

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 17:04, 29 paź 2022

Do góry
Astry jesienne trochę rozmazane bo wieje

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 17:00, 29 paź 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
Spam jesienny bardzo mi się podoba, jak i rabata przy tarasie - mega! ❤️

Dziękuję :⁠-⁠D
Ta rabata cieszyła cały sezon, no może wczesną wiosną jeszcze by się coś przydało ale to dopiero jak skończę tam mieszać. Może w przyszłym roku wsadzę cebulowe.
Cynie i lwie paszcze czyli zagęszczacze z przytarasowej :⁠-⁠P
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 16:52, 29 paź 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

Pieknie ! Kalina śliczna u mnie jeszcze zielona ale idzie w bordo. Trawy super - cały ogród w jesiennej szacie śliczny .

Dziękuję :⁠-⁠D
Kalina niestety już łysa jedynie owoce zdobią i będą zdobiły całą zimę.

Trawy jesienią moim zdaniem są obowiązkowe. Tam gdzie ich nie mam jest teraz łyso i smutno, muszę tam reorganizację zrobić.
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 16:36, 29 paź 2022

Do góry
TAR napisał(a)
ładna ta rabata, bogata i lekka, rozmnazaj i wsadzaj w innych miejscach, beda ładne powtórzenia

Dziękuję :⁠-⁠D mi że się podoba
Właśnie taką miała być dlatego wyleciały z niej krwawniki, były zbyt masywne. Jeszcze nachylił muszę przesadzić gdzieś bo też mi tam nie pasują ale na razie nie mam gdzie.
Na razie plan jest by powtórzyć po drugiej stronie tarasu. Część roślin już mam resztę dokupię jak się nie da podebrać. Roślinki jeszcze niezbyt rozrośnięte bo sadzone dokładnie rok temu. A seslerie to podzieliłam dosłownie na źdźbła i ładnie się rozrosły. Choć nie ukrywam że jeszcze liczę na dostawę od Helen.
Tak wyglądały

A teraz

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies