maksimini
18:48, 16 kwi 2023

Nie wiem jak zagospodarować ten niewielki skrawek ziemi. Do koncepcji pasują hortensje, trawy, bukszpany. Jeśli trawy to jakie (mam w zapasie miskanty Gracillimus i rozplenice Hameln, ale może jakieś inne?). Na pierwszym zdjęciu, w oddali (tam gdzie stoi donica z laurowiśnią) będzie ławka, przed nią chciałabym jakiś niewielki element wodny (zaznaczyłam na zdjęciu nr 4). I co posadzić na tym kawałeczku przed cisami, tak gdzie stoi kula bukszapnowa w donicy?
Pomysł póki co mam taki, żeby po bokach elementu wodnego były hotensje, a za elementem wodnym gricillimus, albo odwrotnie bo bokach wody miskanty, a z tyłu hortka.
Wiem, że ciężko ze zdjęć odczytać odległości, potem spróbuje podać jakieś wymiary, spróbuję też co narysować, może będzie lepiej widać jak to wygląda.
Pomysł póki co mam taki, żeby po bokach elementu wodnego były hotensje, a za elementem wodnym gricillimus, albo odwrotnie bo bokach wody miskanty, a z tyłu hortka.
Wiem, że ciężko ze zdjęć odczytać odległości, potem spróbuje podać jakieś wymiary, spróbuję też co narysować, może będzie lepiej widać jak to wygląda.