Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:51, 09 sie 2013

Do góry
Kałuża i misz-masz nad nią ..

I pojedyncze kfiotki...

Cudnie pachnący floks.. kwiatki malutkie, innych od tradycyjnych floksów..

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:51, 09 sie 2013

Do góry
Pozdrawiam miłych gości
życzę udanego wypoczynku

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:50, 09 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)
Oj Aniu jaki fajny avatarek .... i widzę nową fryzurkę.. i kolor jakiś żywszy

Konewkorobik od miesiąca wszedł mi już w krew... a krew wyszła wyssana przez komary

W ogrodzie sucho jak pieprz, roślinki biedna są.. nie ma nawet co za bardzo fotografować..
ale melduję, że z powodu upału mój LOTOS ma jeszcze 3 nowe pąki kwiatowe Serial z lotosem niedługo zrobi sie jak Moda na Sukces..

Aniu solniczki exstra urosły już sobie wyobrażam jakie będą w przyszłym roku jak się rozrosnąu ciebie dziś chyba jeszcze upalnie bo u nas trochę chłodniejpozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:49, 09 sie 2013

Do góry
I to też może być.. oczywiście fachowcy stwierdzą, że za dużo gatunków, ale .... ja lubię dużo i różnorodnie I jak nie kochać werbeny???? Wszędzie pasuje..

I w pionie z trawkami

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:47, 09 sie 2013

Do góry
Patrzę na ogrody dopieszczone i też jak Kondzio dochodzę do wniosku, że nie mam co pokazywać
Pojedyncze kwiatki wszystkie już pokazałam... jest posucha.. wiec kilka fotek miejsc które wg mnie mogą być i nadają się do prezentacji M tak podlewa namiętnie trawnik, że aż mi wrzośce pogniły od wilgoci, kilka do wyrzucenia

Wrzosy zaczynają kwitnąć ...szok.. jesień idzie.......

Różanki z werbeną..... cudna jest werbena

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:43, 09 sie 2013

Do góry
Kondzio - kocham Cię jak piszesz te swoje hi, hi, hi....... szkoda, że mieszkam tak daleko, bo ...... pomóc w projektowaniu detali kobiecych nie pomogę, bom sama natura męska.... i podobają mi się prepitety i bzdety, ale jakoś nie umiem ich zastosować w ogrodzie.... bo natura praktyczna mi sie buntuje
Z powodu upału nie daje sie nic zrobić w ogrodzie - ziemia kamień.. to chociaż część kostki umyłam , wydłubałam bajki z mchu i paproci... przycięłam trawkę przy kostce.. i połowa domu jakoś już wygląda..... ostanie czyszczenie i przycinanie krawędzi było rok temu przed spotkaniem

Proszę jak ładnie sie zrobiło.. płotek przy rabacie wyciepię.. pies i tak mi tam wchodzi i tak.....
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:38, 09 sie 2013

Do góry
A to liriope sama sobie kupiłam... ma ciemniejsze kwiatki, kępa się powiększyła, ale nie poszła rozłogami na boki...... jeszcze sie aklimatyzuje, ale wreszcie jedna i druga mi przetrwała zimę bez uszczerbku i bez okrywania...... poprzednie padały jak muchy Chyba nie lubi ona mokro zimą..

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:37, 09 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)

Konewkorobik od miesiąca wszedł mi już w krew... a krew wyszła wyssana przez komary

W ogrodzie sucho jak pieprz, roślinki biedna są.. nie ma nawet co za bardzo fotografować..
ale melduję, że z powodu upału mój LOTOS ma jeszcze 3 nowe pąki kwiatowe Serial z lotosem niedługo zrobi sie jak Moda na Sukces..

ale dajesz po palić aż poplułem tel hi hi hi aż w pracy na mnie głupio patrzą hi hi hi
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:37, 09 sie 2013

Do góry
Pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:36, 09 sie 2013

Do góry
Zrobiłam też foto mojego liriope... jedna sadzonkę dostałam od Aldonki. szczerze dana, bo się rozrosła czyli rozpełzła po rabacie ... Z jednej doniczki..

Kwiatki nie powalają na kolana, ale miły dodatek

Obok widać żółtą chochlę co stoi w miejscu jak zaklęta... chyba znów ją przesadzę i gdzieś sie jej spodoba
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:33, 09 sie 2013

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:12, 09 sie 2013

Do góry
kitek81 napisał(a)

dostałam kalię od cioci i wujka, wsadziłam do gruntu, bo chyba im się pomyliło i powiedzieli mi, że to lilie, ale do czego zmierzam, że też mają takie białe plamki na liściach, czy coś je podjada, czy one tak mają?

pozdrawiam i miłego weekendu życzę :*
Kasiu to taka odmiana kalii, te białe plamki to ich ozdoba, są zdrowe są też kalie bez tych plamek na liściach pozdrawiam

Ogród Bogusława 12:12, 09 sie 2013

Do góry
Witam . Poniżej wstawiam zdjęcia sosny - " pudla" . Ma ona trochę za małą wysokośc ale w maju zostawię przewodnik to podskoczy do góry i wtedy juz zostanie. Niestety nie wiedziałem o pozostawianiu igieł i je zerwałem . Mam nadzieję że z tych małych szypułek coś wyrośnie.

a teraz planowany wygląd
Może mało ciekawy ale na początek proste formy , potem bardziej skomplikowane. Pozdrawiam.
Rododendronowy ogród II. 12:06, 09 sie 2013

Do góry
Bożenko strasznie współczuję i brzydkiej choroby, i przymusowego postoju, i braku kontaktu z nami ...
ale jak wszyscy mówią to zdrowie najważniejsze kuruj się cierpliwie
dla ciebie dzisiejsza różyczka

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:06, 09 sie 2013

Do góry
Przypomniałam sobie o pokazaniu różnicy w obwódce bukszpanowej.... ta dalsza część powyżej żurawek byłą cięta zaraz po posadzeniu, a ta niżej dopiero w tym roku. Bukszpany sadzone w zeszłym roku w lipcu..... objętość bez porównania .. Wniosek prosty... ciąć bukszpany bezlitośnie..

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:04, 09 sie 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Aniu kalie mam dopiero drugi rok i bardzo je polubiłam, szkoda, że już zaczynają się przebarwiać, ale to wina upałów trzeba będzie pomyśleć i innych nasadzeniach do donic

dostałam kalię od cioci i wujka, wsadziłam do gruntu, bo chyba im się pomyliło i powiedzieli mi, że to lilie, ale do czego zmierzam, że też mają takie białe plamki na liściach, czy coś je podjada, czy one tak mają?

pozdrawiam i miłego weekendu życzę :*
ogrodoweimpresjejolki 11:56, 09 sie 2013

Do góry
Pozdrawia Jolu
Przeczytałam, ze Hania odwołał spotkanie, bo noga zaszwankowała, i Ania ma bóle,ale ja tak sobie myślę, ze to przez te upały i burzową pogodę, rano tez wstałam z potwornym bólem nóg, nie mogłam chodzić, musiałam wesprzeć się p/w bólowymi, żeby móc iść do pracy...
Jolu życzę tobie i twoim gościom miłego i radosnego spotkania niech żadne bóle nie przeszkadzają
będę czekała z niecierpliwością na fotki

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:48, 09 sie 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Aniu, serdecznie pozdrawiam w ten upalny dzień.
U nas ciągły upał, deszczu nie widać, ale daję radę, bo ja lubię słonko, wolę to, niż niedawną porę deszczową.
Elu też cię serdecznie pozdrawiam
ale już dziś u nas upał mniejszy i dobra, bo na popołudnie do pracy, będzie lżej

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:46, 09 sie 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Ania, te kolorowe listki od Ani MV to houttuynia (tułacz). Lubi rozłazić się po grządkach. Fajnie pachnie, podobał mi się jej zapach.
A u mnie popadało solidnie kilka dni temu i jest ok.
Dzięki Joli myślę, że uda mi się zapanować nad tułaczem mam już chętne na niego ogrodniczki w razie czego niech się gdzie indziej potuła
dla ciebie przesyłam werbeny patagońskie na różance

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:43, 09 sie 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
A środkowe Pomorze dalej bez deszczu. Chmury mi tylko kiwają brzeżkiem i dalej wędrują.
Twoje horti z liliami- super zestawienie.
Haniu dzięki
wreszcie i u nas popadało, dziś już od 4 rano siąpił spokojny deszczyk, roślinki fajnie odżyły i podlewać nie muszę, tylko donice
różyczki po deszczyku

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies