Ogromny żar dziś leje się z nieba, a jutro ma być raptem kilkanaście stopni, będzie duża zmiana w pogodzie. A na ogrodzie kwitnie czarny bez, reszta jakoś się trzyma w tym upale
A wczoraj obsadziłam jeden pień, mam ich jeszcze kilka wszystkie spruchniałe od spodu, mam pomysł na takie obsadzenie ich kilka sezonów powinno wytrzymać
Pytałam, ale niewiele się dowiedziałam, bo nie było gospodyni. Róża NN, ma 15 lat, powtarza kwitnienie. Właściciel powiedział, że po przekwitnięciu przez tydzień obcina przekwitłe kwiaty. I tylko tyle. Nawet nie wiem czym nawozi i jak przycina.
Zobaczysz Ula, za 15 lat, jak będą wyglądały Twoje edenki
Ale moje też mi się podobają
Giardina
First Lady
I jeszcze małe rabatówki, które teraz się rozkręcają, Bad Birnbach
Wracając do spraw ogrodowych próbowałam pokazać różankę z Nauticą, ale zdjęcia całości nie są jeszcze warte pokazania, bo: sessleria za młoda, tyłu pies mi wyleżał wszystko i myślę czy za Nauticą mogłabym dać wyższe Nowalis w tej samej kolorystyce. A sesslerie i ożanka będą łącznikiem...
Taki maczek się do mnie przyplątał w zeszłym roku
Zebrałam nasionka wysiałam i znowu tylko jeden wyrósł...śliczny jest
Powinnam je teraz wysiać tam, gdzie je chcę w przyszłym roku, czy na wiosnę?
Spalismy dzis do 10tej a tu na 13ta mam zawieźć ciasta na piknik we wsi. Eksperymentalny drożdżowy bez wyrastania chyba działa bo wyglada dobrze
Ufffff I czekoladowe w zapasie - bo jak drozdzowe nie wyjdzie to brownie będzie sprzedawane zeby zaplacic za remont korytarza w szkole (panstwo z kartonu).
Super miec wolne dni, jak dożyję emerytury to będę świętować codziennie
M maluje ławki olejem lnianym, w słońcu pachnie dobrã sałatką buahaha
W tunelu 30 stopni mimo otwartych na oścież drzwi I okien. 4 ogórki jak zaczną produkcję to ich nie przejemy
Dzięki za foto fajnie już wygląda
Ile razy w sezonie tniesz?
Ja właśnie w zeszłym roku posadziłam z własnych siewek taki żywopłot ale dopiero do uda sięga. Wiosną mocno cięłam aby dołem się zagęścił.
Ze stipą rób jak chcesz ja doradziłam
Dobrej niedzieli