Coś mi się wydaje że to będą tuje szeroko stożkowe, porównaj może z tymi odmianami Europa Gold, Yellow Ribbon, Golden Brabant może to któraś z tych. A mostek bardzo ładny jest
W porównaniu z Tobą to niewiele, ale jak na moje możliwości to rzeczywiście dużo. Jeszcze muszę nauczyć się od Ciebie robić kanty
Pozostałe podsumowania rabat opiszę w wolnych chwilach,jest tego trochę.... skaczę po ogrodzie z rabaty na rabatę, zmieniam, przesadzam. Wszędzie pozaczynane, plewienia non stop ogrom a końca tworzenia nie widać.
Chciałabym na końcu pod płotem posadzić 3 takie same kuliste drzewa. Żeby przesłonić trochę widok na sąsiadów siebie też zasłonić. Oni są z pół metra wyżej jak my, więc mur ogrodzenia im nie przeszkadza. Do tego tam mają schody wejściowe. I wjazd do garażu. No i tak jakoś mi ta koncepcja kokonu wlazła do głowy i wyjść nie chce. Po lewej mam rajską Olę i jarząb, po prawej dwa bordowe: Nigra i Hollywood. Myślalam o Gumballach, ale cena 3 mnie dobija. Klony? Green Dwarf? MroKasia mi podpowiedziała umbry i jestem im przychylna. Ten odcinek to ponad 3 przęsła. Tak myślę o 3 drzewach, żeby było równo.
Rzeczywiście wołają o przycięcie, szczególnie ta druga.
Pierwszej na moje oko wystarczy ogolić nóżki. Jak poobcinasz cienkie galązki to oceniasz czy wyciąć coś jeszcze.
Drugiej też oczywiście bym ogoliła nóżki a potem powycinałabym te gałęzie które mocno się przewieszają albo rozchodzą na boki.
Przycinam stopniowo najpierw bardziej oczywiste gałęzie potem odchodzę dalej by ocenić co jeszcze wyciąć i tak kilka razy aż efekt będzie zadowalający.