Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Magara 00:00, 25 lut 2023

Asia, dalie już masz Oceny się nie podejmuję, bo ja młoda daliowiczka
Zapas wiader nabędziesz zapewne bo to niezbędne do ich podpędzania (a bulwki będą z roku na rok chyba większe)
I tak mi się to wszystko kojarzy w kontekście rozmiarów planowanego "domku narzędziowego", "szopy", "hangaru" czy jak zwał tak zwał

P.S. Moje dalie na strychu, sztuk chyba pięć. Ledwie Małżonkowi te dwa kartoniki wcisnęłam, nie chcę myśleć co będzie dalej Dalie lubi ale chyba z tego powodu strychu nie rozbuduje, bo się nie da
Wiaan 00:57, 25 lut 2023

Będzie daliowe szaleństwo, no wkręciłaś się na maxa będzie czad
antracyt 10:31, 25 lut 2023

Rojodziejowa napisał(a)

No ja ładnie chciałam posprzątać doniczki... i posprzątałam. Łącznie to róznych wielkości poszło z 200 sztuk pewnie. Masakra... Poszukam może ktoś robić będzie analogicznie do mnie wiosenne porządki

Jakie duże doniczki przeznaczasz na dalie?

Trochę większe od karp. Tak, żeby się swobodnie wokół ziemia z dobrami zmieściła. Ja od razu wsadzam je do dobrze przygotowanej ziemi, a na spód doniczki(żeby nie dotykała karpy) wkładam skórkę od banana na dobry start
lilarose 14:27, 25 lut 2023

Asia, ja w zeszłym roku kilka karp umieściłam w workach foliowych (podziurawionych), do których nasypałam ziemi. I jedna z nich, rosła w ten sposób tak długo aż zakwitła. Dlatego w tym roku mam plan przyszykować sobie skrzynkę, do niej woreczki z ziemią i w to karpy- wtedy mi się zmieści ich więcej na małej powierzchni. Tak samo, lub podobnie robi Magduska i też polecała ten sposób.
Dla mnie to jest jeszcze o tyle wygodne, że taką skrzynkę można wystawić łatwo na zewnątrz w ciągu dnia a w razie zimnych nocy schować. Przy dużej ilości karp, bardzo oszczędzi to pracy.
antracyt 15:49, 25 lut 2023

Pamiętałam, że ktoś na forum używa woreczków, ale szczegóły mi umknęły. Fajny patent ze skrzynkami
nyna76 15:59, 25 lut 2023

Ładna ta Nivea
Rojodziejowa 16:44, 25 lut 2023

Mirka napisał(a)

Nie spitolisz Brdzie dobrze
Nakręciłaś się i będzie daliowo

Dzięki za dodanie otuchy

Kasiapod trzymam kciuki, żeby się przechowały wszystkie w doskonałej kondycji!

Legutko mnie pozytywnie zaskoczył pakowaniem paki. Wypełnienie z kartonów i dodatkowo kalendarium siewu

Niestety pojemnik do wysiewów mnie zawiódł. W porównaniu z takim z Nelson Garden wypadł tragicznie
Rojodziejowa 16:46, 25 lut 2023

Kordina napisał(a)

Jasne, że będzie, Twoje zielone ręce poradzą sobie ze wszystkim w dodatku zmieszane z odrobiną koniecznego szaleństwa

No szaleństwo zdiagnozowane. Jeśli to w tym przypadku jakoś pomaga, to chociaż taka jego korzyść
Rojodziejowa 16:50, 25 lut 2023

Magara napisał(a)
Asia, dalie już masz Oceny się nie podejmuję, bo ja młoda daliowiczka
Zapas wiader nabędziesz zapewne bo to niezbędne do ich podpędzania (a bulwki będą z roku na rok chyba większe)
I tak mi się to wszystko kojarzy w kontekście rozmiarów planowanego "domku narzędziowego", "szopy", "hangaru" czy jak zwał tak zwał

P.S. Moje dalie na strychu, sztuk chyba pięć. Ledwie Małżonkowi te dwa kartoniki wcisnęłam, nie chcę myśleć co będzie dalej Dalie lubi ale chyba z tego powodu strychu nie rozbuduje, bo się nie da

Kurczę te donice aż tyle miejsca nie zajmowały. Nie mogę odżałować W domku się zmieszczą - może nawet coś poza nimi

Strych mamy dość spory na szczęście, więc małżon nie powinien mieć obiekcji. Choć chyba nie jest świadomy tego, że czujnik do Arduino po to tam właśnie zbiera dane

Ale jakbyś zrobiła jak pisze Kasia i składowała skrzyneczki piętrowo, to nie zajmą tak dużo miejsca
Rojodziejowa 16:50, 25 lut 2023

Wiaan napisał(a)
Będzie daliowe szaleństwo, no wkręciłaś się na maxa będzie czad

Byleby zdrowia starczyło, to będzie!