Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Sałatka pokrzywowa 22:15, 12 wrz 2022

Do góry
Mgduska napisał(a)
Nic mi nie świta. Najbliżej jej do Orange Passion, ale nie mam żadnych skojarzeń z tą nazwą. Wrzucę jeszcze wcześniejsze zdjęcia, zbliżenia kwiatów, które są w różnych fazach rozwoju. Zaczyna skromnie, później się wypiętrza.

Płatki kwiatowe ma jak Carrot Cake albo Meditation Orange
Ptasi gaj 22:09, 12 wrz 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
CD

Zawilec ma 1,5 wysokisci

Elu, pięknie u Ciebie, trawy wspaniałe, masz chyba wszystkie gatunki.
Podziwiam zawilce, pięknie Ci kwitną. Bardzo je lubię i zawsze czekam na ich kwitnienie. Niestety w tym roku z powodu suszy są strasznie marne, trochę je podlewałam, ale chyba zbyt późno, bo zakwitł tylko jeden. Trudno, będę podziwiać u Ciebie.
Sałatka pokrzywowa 22:01, 12 wrz 2022

Do góry
Nic mi nie świta. Najbliżej jej do Orange Passion, ale nie mam żadnych skojarzeń z tą nazwą. Wrzucę jeszcze wcześniejsze zdjęcia, zbliżenia kwiatów, które są w różnych fazach rozwoju. Zaczyna skromnie, później się wypiętrza.

Ogród Basi 21:45, 12 wrz 2022

Do góry
basia3012 napisał(a)

Basiu, wspaniale się prezentuje ten szpaler hortensji, super.
Jak zawsze podziwiam Twój uporządkowany, wypieszczony ogród o każdej porze roku.
Zauważyłam, że kwitnie eukomis w doniczce. Ja w ubiegłym roku wsadziłam do gruntu i zapomniałam o nim. Wyobraź sobie, że jakoś przetrwał zimę i o dziwo zakwitł. Byłam tym bardzo zdziwiona i ucieszona, to chyba dowód na ocieplenie klimatu.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:44, 12 wrz 2022

Do góry
Kordina napisał(a)

Cudowne ujęcie Sylwio

Dzięki
Nowa trawa z rolki - pielęgnacja, porada 21:39, 12 wrz 2022

Do góry
Ok, mamy wrzesień, skosiłem niżej. Dokładnie na 45 mm. Miałem dzisiaj drugie koszenie na tej wysokości w odstępie 6 dni. Na 1 zdjęciu widać skoszony pasek, duża różnica estetyczna. Teraz wiem, że nic z tym nie zrobię. Tydzień temu po skoszeniu zastosowałem nawóz jesienny, powtórzę na początku października. Generalnie trawa jest bardzo gęsta, a moja kosiarka elektryczna nie wyrabia przy koszeniu 45mm i pewnie dlatego przy niższym koszeniu widać przesychanie. Czy coś mogę teraz więcej zrobić i od czego zacząć na wiosnę, aby przy 45mm trawa była zielona, a nie żółta jak na polu ? (trawnik z rolki około 3 miesiące). Generalnie zmniejszyłem teraz ilość podlewania. Z góry dziękuję za porady.

Ogród w dolinie 21:36, 12 wrz 2022

Do góry
Roocika napisał(a)

Asiu, coś jakby buszowato się zrobiło , jest pięknie.
Zakupy super, zawsze cieszą. Masz dużo miejsca na sadzenie i tego zazdroszczę.
Mój ogrodowy pamiętnik 21:29, 12 wrz 2022

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Rozchodniki i wrzosy teraz ich czas.

Rewelacja ❤️U mnie wrzosy nie chcą rosnąć. Mam kilka ale takie biedy że aż żal. Za to wrzośce mam ogromne .
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 21:26, 12 wrz 2022

Do góry
zawitka napisał(a)
Mirka ----- To jest ta nowość Pastelgrenn-----u mnie jest pierwszy rok. Niska całoćc ma ładny pokrój nie pokłada się .Już zaglądałam co zrobić żeby zrobić odkład ale mi się gałązka ułamała.

Halinko, też w tym roku kupiłam te hortensje na początku sierpnia, na razie rosną ładnie pomimo niesprzyjającej pogody.
Zobaczymy co pokażą za rok.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:23, 12 wrz 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Cudowne ujęcie Sylwio
W ogródku emerytki 21:14, 12 wrz 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)

Ja tam nie wiem, ale według mnie ten zakątek z tą trawą nie wygląda źle. Mi nawet się podoba może inny kolor tego płotku, ale naprawdę to miejsce nie wygląda źle, ale czasami tak jest, że coś nam nie pasuje i jakiś pomysł sam, niespodziewanie wpadnie

Ja też lubię ten zakątek i trawa tam pasuje.
Tylko miało to być proso rózgowate, a ono ma brązowawe kłosy.
Są delikatne i może też nie byłyby widoczne?

Teraz będę latać z kolorowymi materiałami i mierzyć
Sałatka pokrzywowa 21:03, 12 wrz 2022

Do góry
Mgduska napisał(a)
Tak w ogóle:

Piękny widok z ławeczki, aż chce się pójść i zobaczyć co jest dalej.

Fioletowa szałwia Amistad bardzo mi się podoba.
Sałatka pokrzywowa 20:54, 12 wrz 2022

Do góry
Mgduska napisał(a)
Tytoń - polecam, kwitnie późno, za to długo, pięknie pachnie, bardzo mocno

Przy zachodzącym słońcu

Koniec

Magda, jakie masz jeżówki na trzecim i czwartym zdjęciu?

Ten tytoń może być tylko biały? I jaki wysoki rośnie?
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:48, 12 wrz 2022

Do góry
Alija napisał(a)

Sylwia, ależ niesamowite widoki, nawłoć z trawami bajkowa.
U mnie w ogrodzie też mam trochę nawłoci, ale jej pilnuję, bo już mam parę roślin nad którymi nie panuję.

Oj tych roślin nad którymi nie panuje u mnie sporo...
No cóż czasem trzeba się z tym pogodzić. W ubiegłym sezonie walczyłam z podagrycznikiem, wiosną wydawało się, że go opanowałam choć trochę, teraz wystarczyły trzy pochmurne, wilgotne dni, a on wylazł w ilości podwójnej.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:45, 12 wrz 2022

Do góry
Magara napisał(a)
U Ciebie zawsze piękne widoki
Nawłoć trochę mnie przeraża. Sporo ostatnio czasu spędzam w samochodzie. I wydaje mi się, że krajobraz za oknem to nawłoć, nawłoć, nawłoć

Takie same wnioski wyciągnęłam, przynajmniej południową Polskę opanowała, nie wiem jak reszta kraju, ale u nas jej mnogo
Nie pamiętam już co pokazywałam
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:42, 12 wrz 2022

Do góry
anpi napisał(a)
Sylwia, obejrzałam łąkę falujacą miskantami i tą w śród brzóz! Piękne widoczki! Ogólne obrazki to całe pejzaże cudnie wymalowane waszymi rękami!!! Ależ to wszystko porosło!!! Urocza okolica domku i warzywniaka! Różana fotka- przecudna!
Remoncik śledzę z ciekawością!I podziwiam Waszą pracowitość!
Ślę pozdrowionka!

Aniu ogród w tym roku suszą umęczony. Na szczęście w ten weekend troszkę popadało, rośliny się podnoszą, choć jak chciałam miętę od sąsiadki w łące dziś posadzić to tylko tak na 4 cm wilgoć w ziemi jest, ale lepszy rydz niż nicDomek( chatka jeszcze nie posprzątana, placyk wokół zarośnięty bo nadal zamulony, kiedyś odkopiemy, może do zimy się uda Remont póki co ma pierwszeństwo
Buziaki dla Was
W ogródku emerytki 20:41, 12 wrz 2022

Do góry

Ja tam nie wiem, ale według mnie ten zakątek z tą trawą nie wygląda źle. Mi nawet się podoba może inny kolor tego płotku, ale naprawdę to miejsce nie wygląda źle, ale czasami tak jest, że coś nam nie pasuje i jakiś pomysł sam, niespodziewanie wpadnie
Mój ogrodowy pamiętnik 20:33, 12 wrz 2022

Do góry
W tym miejscu lawenda powtórzyła kwitnienie. A w innym nie powtórzy mimo że ta sama odmiana. To też zagadka dla mnie .

Mój ogrodowy pamiętnik 20:31, 12 wrz 2022

Do góry
Dosadziłam drugą Virgin.
Śliczne są. Klasycznie białe, bez udziwnień.

Ogrodowe wariacje 20:28, 12 wrz 2022

Do góry
Prawa strona natomiast tak wygląda. Kostka będzie usunięta to wiadomo Rosnąca na rogu roza Aspirin Rose bedzie wysunięta bo jest naprawdę szeroka i cudna, nie wiem jak to jest, że ona nie śmieci płatkami
Wtedy pod hortensja widzę trawy, teraz jest stipa ale jej nie widać. Przy pniu drzewa jest obecnie mix i taka trochę poczekalnia dla roślin, które miałam. Jest trochę cienia tutaj i widzę skarpetki hakone. Rosnąca lawenda i kulki przydadzą się

Nowy żywopłot będzie inaczej poprowadzony i będzie szerszy. Kusi mnie aby tutaj po prawej stronie posadzić seslerię z szałwią. Fiolet i limonka do pastelowo białej aspirynki będzie pasowały.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies