Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Martka 18:13, 20 lut 2023

O, czyli to mnie dopadła skleroza
Rojodziejowa 18:16, 20 lut 2023

Martka to chyba nocnik był nie czajnik (edit: zanim wysłałam już to rozwikłałyście) Tez właśnie się zastanawiam nad układem zagoników

Fajnie to u Ciebie wygląda
MartaCho 18:19, 20 lut 2023

Pamiętam tę dyskusję na temat ust i się uśmiałam do łez teraz z tego czajnika usta jak poparzone? Stąd skojarzenie?

Ps. W kwestii projektu podczytuję na bieżąco, ale się nie wypowiadam, bo słaba jestem w te klocki- na pewno będzie pięknie, bo przecież już jest!
Martka 18:24, 20 lut 2023

GingerO napisał(a)
Dzień dobry! Postanowiłam się wreszcie przywitać, gdyż od kilku miesięcy prawie codziennie podczytuję Twój wątek na Ogrodowisko. Daje mi to dużo wrażeń, inspiracji, a także przemyśleń. Np tych dotyczących słowa mówionego i pisanego... Bardzo podoba mi się Twój upór i zawziętość w tworzeniu swego ogrodu, jakże wyczekanego.
Założyłam tu wątek, aby napisać do Magdy, co też zrobiłam. Ale postanowiłam zameldować się u osób, które podczytuję. I uwielbiam.
A co do strobolusa, chce go w tym roku posadzić w jednym miejscu. Mnie się wydaje, że on pachnie raczej kolendrą, stąd wiele osób za nim nie przepada w sierpniu. Bardzo serdecznie pozdrawiam! Podejrzewam, że takich skrytych czytających jak ja jest więcej.

Nie wiem, jak to się stało, że umknął mi Twój wpis! GingerO, witaj! Jakie to miłe, że znalazłaś w moim wątku coś dla siebie! W dodatku materiał do analizy języka pisanego i mówionego... bardzo, ale to bardzo jestem ciekawa Twoich przemyśleń na ten temat, śmiało możesz się podzielić Na forum mówimy trochę wolniej niż w rozmowie, mimo to zawsze bardzo barwnie uwielbiam czytać myśli innych ogrodniczek. Jest to też miejsce serdeczne, bez agresji, złośliwości, co nie jest tak oczywiste na innych forach. Olu, a jak mogę trafić do Twojego wątku? Pozdrawiam i ja również serdecznie!

Judith 18:27, 20 lut 2023

Martka napisał(a)
O, czyli to mnie dopadła skleroza

Martka, każdy fakt można przedstawić w różnym świetle, w zalezności od intencji .
Fakt: zapomniałaś, że mowa była o nocniku i kto o tym mówił.
Interpretacja 1: masz sklerozę
Interpretacja 2: nie przywiązujesz wagi do smaltoków, bierzesz udział, chętnie posłuchasz, ale nie kodujesz zbędnych informacji, bo i po co? .

To tak jak z faktem: sugeruje się ograniczenie spożycia mięsa.
Interpretacja1: słuszny ruch, bo ochrona środowiska i naszego zdrowia, w miarę możliwości będziemy próbowali się ograniczać
Interpretacja2: Zakaz wprowadzają! Zamach na wolność! Nikt nam nie będzie mówił co mamy jeść! (tu następuje ostentacyjne foto steka z podpisem "jem i będę jadł").

Tak, że ten... :-/

PS. Muszę się bardziej pilnować, bo niemal każdy temat prowadzi mnie do polityki i czasem nie daję rady się wstrzymać...
Rojodziejowa 18:32, 20 lut 2023

Judith napisał(a)

PS. Muszę się bardziej pilnować, bo niemal każdy temat prowadzi mnie do polityki i czasem nie daję rady się wstrzymać...

Czasem sobie trzeba dać upust choć delikatnie tej frustracji związanej z brakiem sprawczości w tej kwestii
Judith 18:34, 20 lut 2023

Racja, Asia, ale tu na forum się pilnuję (nie to miejsce), choć czasem czuję silny ucisk w szczęce... Pomaga odłożenie telefonu/wyłączenie kompa .
Martka 19:01, 20 lut 2023

Judith, Asiu, ja odpoczywam od polityki jak tylko mogę w robocie mam jej wystarczająco dużo. Nie sprawia mi przyjemności żadnej rozmowa o niej "po godzinach" ... a o mięsie miałam ciekawą rozmowę w piątek z pięciolatkiem, który przyjechał do cioci na nocowankę. Zostałam zapytana, czy jestem "wegenerką" Nie jestem nią, jednak mięso spożywam bardzo rzadko. Ze względów zdrowotnych, ale i smak mięsa nie leży mi specjalnie. Nie ma w tym motywacji rzucania się w przepaść dla ratowania świata, bo w moim odczuciu nie tędy droga.
Smalltalki czasem koduję, ale faktycznie, bingo Judith, temat wydał mi się tak zabawny jak błahy

Martuś, dziękuję, wiem, że ostatecznie to ja muszę podjąć decyzję jednak podpowiedzi i wspólne rozkminki są bezcenne.
Makao 20:35, 20 lut 2023

Kochana przejrzałam wizytówkę aktualną i masz ogród w takim samym stylu jak ja. Szok ale wcześniej nie trafiłam do Ciebie nie wiedzieć czemu

U Ciebie pięknie róże rosną. U mnie z roku na raka jest coraz ich mniej. Jak okrywasz na zimę i czym je nawozisz?

I co to jest? Jakaś odmiana kosmosu jednorocznego?
Gruszka_na_w... 20:49, 20 lut 2023

Miałam takie podejrzenia, że warzywnik mocno spuchnie w tym sezonie, ale...że aż tak.

Dobry pomysł z tym dołożeniem skrzyń. Trawnika było tam zdecydowanie za dużo.

Ciekawa jestem nowej koncepcji zagospodarowania buczków. Jako, że były/ są Twoją wielką miłością, to zapowiada się ciekawe rozwiązanie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies