Co prawda jeszcze nie wiem na ile będę mógł to nazwać hobyy, ale trochę z pracami ręcznymi ma współnego - dziś miałem drugi dzień szkolenia z carvingu. Dziś pierwszy raz coś robiliśmy i tak powstało kilka prostych dekoracji. Nic mistrzowskiego, ale i tak jestem z tego dumny.
Jutro mamy mieć coś trochę bardziej skomplikowanego oraz pracę z ... czekoladą. Będą deserki
Tak na szybko z ogrodu proszę o pomoc albo akceptację Jedna partia roślin dotarła i próbuję mądrze rozmieścić
Zaczynając od tyłu:
-pod samymi iglakami 2 tawuły brzozolistne-kwitną na biało
-przed nimi 3 miskanty gracillimus
-z przodu te małe to lawenda.
Jutro dotrą żurawki i planuje na samym przodzie, przez kostką.
Proszę o opinie.
Nie wyrzucaj akacji, wiem że ma wady ale zapach piękny i kwiaty też a poza tym jadalne... dzis jest 22.05 to imieniny Wiesławy a ja u swojej koleżanki Wisi prawie co roku jadam kwiaty akcji w ciescie nalesnikowym, całe grona moczy sie w takim cieście i smazy na głebokim tłuszczu, to mąz mojej kolezanki Wiesi serwuje takie specjały.
Anulka, zaglądam, bo dawno nnie nie było Cudnie jest jak zwykle, widziałam nową ścieżkę i że czekasz na taras Tulipany Quenn ciemnieją dopiero później, u mnie najpierw były bordowe, dopiero później czarne, ale nie zdążyłam obfocić
Macham
Julciu ... Ja siem nie spóżniłam .. Hurrra ... Samych radosnych chwil o ogrodzie. ...rychłej śmierci komarów , mszyc i inkszych paskudztw .. Na tą 2 setkę życzę .. Buziole i kwiatucha zostawiam
witam i o zdrówko pytam . cudnie to wymysliłas Madziu z tym garem widziałam w internecie kanę na mleko i rozlane białe kwiatki chyba stokrotki super to wyglądało
Kwiaty nam obrodziły w tym roku że hej,
A lilaków aż trzy gałązki na jednym drzewku, na drugim ani jednego, migdałek miał tylko ok 10 kwiatów, taka dziwna wiosna.