To jest ta rabata, myślę nad nią codziennie, co zrobić co dodać żeby po przekwitnięciu hiacyntów i szafirków zasłonić puste badyle, w drugim rzędzie są byliny, które dopiero będą kwitły...........z tyłu czosnki i badyle po tulipanach - też trzeba coś z tym zrobić.
Póki co myślę o żurawkach - ale co jeszcze?????
Te przebarwione za żółto i czerwone liście to dopiero co wsadzone orliki - chyba mocno chorują po przesadzeniu - mam nadzieję że nacieszymy oko nimi w przyszłym roku
Witaj, a pod czym te hosty rosną. Bo mi to wygląda na plamy "opadowe". Może coś co jest wyżej puszcza soki (jakieś iglaki) lub mszyce na wyższej roślinie (spadź).
Wczorajszy promyk słońca wpadający rano do kuchni - wcześnie trzeba wstać żeby go zobaczyć koło 5.30 - ale mam prawie dwu letni budzik który pozwala mi widzieć ten widok
W donicy wybujały mi jeszcze 2 czosnki, które widać przez okno
A czy ta ziemia odpowiednia pod pomidory wydaje się , że za kwaśna, torf widzę, może nie odkwaszony?
wstawiam swojego klona , coś się z nim dzieje? coraz więcej listków jest porażonych
W drodze powrotnej odwiedziliśmy przy okazji inne szkółki oraz sklep z oryginalną ceramiką z Tunezji i parę rzeczy wpadło mi w oko więcej pokażę też później, a dzisiaj tylko kilka fotek
Tutaj kupiłam za radą naszej szefowej Danusi żurawki. Dosypałam kory, oberwałam przekwitnięte kwiaty rododendronów
Hortensje dostałam, ale szczerze mówiąc, nie wiem, czy z nich coś będzie?Listki szybko więdną
Jałowiec świeżo po wizycie fryzjera. Mąż przyciął i wyrównał kuleczki, no i wyciął cztery gałęzie. Nawet tego nie widać
Deszczu brak, zraszacze w ruch
Teraz jakoś tak więcej miejsca się zrobiło