Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

gierczusia 22:38, 29 maj 2013

Aleź siem ostatnio na forum matematycznie zrobiło .. U Madzenki biegają roślinki w kształcie sześcianu na nóżkach a u Aneczki są walce ... No , no
gierczusia 22:42, 29 maj 2013

asc napisał(a)

Płotek zdjęty z powodu szklarni, a położyłam, bo mi kolega Miś próbował staranować do reszty irysy... leżących nie widać, bo leżą
Powoli mija era czosnków

Rozumie ,że koledze Miśkowi się udało ... Czyli 1:0 dla niego

Szkoda tych Czosnków , uwielbiam je u Was oglądać .. Szczególnie te białe
Mala_Mi 22:47, 29 maj 2013

Ela.. białe czosnki są mdłe..... posadziłam bo w nazwie miały Mont Everest, a mój pies też Everest... ani im do Monta, ani do Everesta.... chociaż są wysokie
Foty nie chodzą wiec nie pokażę Idę spać, bo mój Everest do rano nie dał mi spać .... starość nie radość

Madzenka 22:53, 29 maj 2013

Aniu mam nadzieję te przetasowania bukszpanowe obejrzeć.
Mnie też intrygują pąki piwonii ktore nie rosną, drugi rok z rzędu... A szczególnie instryguje mnie drzewiasta, która się bawi ze mną w ciuciubabkę .
Krys 23:06, 29 maj 2013

asc napisał(a)

Krysiu, dlatego ja swoje rh posadziłam na podwyższonych rabatach I była potrzebna ziemia i dużo torfu.. i tyle ziemi potrzebowałam, aż wydarłam dziurę w ziemi, której nie chciało mi się zasypywać, wiec zrobiłam "kałużę". W gruncie w wydartych dołkach z kwaśną ziemią mi zamierały, z roku na rok były coraz gorsze....
Stąd dawałam te murki z kamienia... i te co nie widać też na podwyższeniach.... w dołku z gliną nie będą rosły.. nawet w dołku z kwaśna ziemią, bo woda zawsze będzie stała

Aniu dzięki za cenne informację,nie chciałam w tym roku rh sadzić ,ale M się uparł i jak byliśmy u Ciepłuchy kupił dwa,musze przemyśleć dobrze gdzie je posadzić ,dla mnie łatwiejsze w uprawie wydają się azalie
Aniu piekny masz ogród i straszny pracuś jesteś ,pozdrawiam
barbara_kraj... 23:27, 29 maj 2013

A juz myślałam, że mi w kompie coś nawaliło. Dobrze, że do Ciebie, Aniu, zajrzałam, przynajmniej dowiedziałam się, że z tym wgrywaniem fotek nie tylko ja mam kłopot. Pewnie to ogólno-ogrodowiskowa przypadłość
Kondzio 00:18, 30 maj 2013

Buziam i tuliskam hi hi hi
anipla 02:05, 30 maj 2013

Ja też uwielbiam mało właściwie nie dojrzałe owoce tak jak Ty..u rodziców jako dzieciak objadałam agrest i na dojrzały marne szanse były i mówili mi że brzuch mnie będzie bolał ale nigdy mnie nie bolał..i tak mi zostało ,śliwki, jabłka, truskawki...

Wstawiam link bo pewnie nie przeczytasz https://www.ogrodowisko.pl/watek/2932-ogrodek-hanusi-kolejny-sezon?page=167#post_8

pozdrówka i dla M

Milka 06:40, 30 maj 2013

Aura choć ponoć nie sprzyjająca, twojemu królestwu ogrodowemu nie przeszkadza, cudowności pokazujesz i każda odsłona piękna
pozdrawiam
bociek 12:15, 30 maj 2013

Anek, zasylam buziaki. Chociaz trawnik masz skoszony, ja nie zdazylam, a dzisiaj chyba by mnie pol wsi przeklelo gdybym wyszla z kosiarka

Buziam