Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród Mirelli 08:53, 08 kwi 2016

Do góry
Poszalałaś z zakupami różę lilie graby i teraz jeszcze ogromny taras fiu fiu ,jak to zakwitnie w sezonie będzie szał zapachu i koloru
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:23, 07 kwi 2016

Do góry
Pozdrawiam wszystkich alergików z podrażnionym gardłem, katarem i opuchniętymi patrzałkami

Byłem wczoraj na poszukiwaniu magnolii i dooopa, jak w zeszłym roku miejsca nie miałem to był wielki wybór, w tym roku jak chcę to nie ma, w zamian zaopatrzyłem się w dwie piękne magnolie Red Charm i White Cap ta ma kwiat cudny, ale chyba zabrałem sobie sadzonkę, która nie zakwitnie, trudno będzie trzeba poczekać.

Mam w tym sezonie strasznie opóźnienia, werbena i stipa nie popikowane, bukszpany czekają na korektę, jakieś trawy do wycięcia mi zostały, przedogródek woła o czas i przy okazji 30 wykopanych liliowców, lilie marnieją bo nie mam kiedy ich posadzić. Chyba czas zrobić sobie listę priorytetów. Do tego dokończenie nawadniania i remontu w budynku gospodarczym. Gdzie można złożyć wniosek o wydłużenie dnia

Wypadałoby wziąć aparata i porobić zdjęcia, chociaż do archiwum.

Miałem jeszcze gdzieś wstąpić i odpisać na wiadomości, ale to jutro bo padam z nóg, a wcześnie rano po rodzinkę na lotnisko trzeba jechać.
W Kruklandii 19:28, 07 kwi 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Będę sypać, bo inaczej zeżrą wszystko. Ale juz ledwo lilie z ziemi, a poskrzypka juz atakuje!

Juzia, odpisałam ci, rozumiesz mnie mam nadzieję

Rozumiem....ale ja mam zupełnie inne zdanie

U mnie ślimaków nie ma.....jeszcze
W Kruklandii 17:26, 07 kwi 2016

Do góry
Będę sypać, bo inaczej zeżrą wszystko. Ale juz ledwo lilie z ziemi, a poskrzypka juz atakuje!

Juzia, odpisałam ci, rozumiesz mnie mam nadzieję
Ogród z łezką II 12:33, 07 kwi 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)

Trawka piękna, a lilie bardziej masz zaawansowane
Ogród Mirelli 10:57, 07 kwi 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
a wsadzałas juz lilie ???

Domi tak już czas wielki na wsadzanie lilii
Ogród Mirelli 10:47, 07 kwi 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
o fiu, fiu !!!Różyca na medal!!!
Jak tam lilie posadzone???
O i jutro nowe zakupy, graby tak ???

Różyca mnie opanowała na całego

Jak będą posadzone róże mam nadzieję dzisiaj, to zaraz zabieram się za sadzenie lilii i innych, które czekają w garażu

Graby to Kasia kupuje
Ogród Mirelli 10:26, 07 kwi 2016

Do góry
a wsadzałas juz lilie ???
piwonia, irys, liliowce, rozchodniki i inne 09:46, 07 kwi 2016

Do góry
Wymienię piwonie czerwoną, liliowce wysokie pomarańczowe, rozchodniki 3-5 odmian, cesarską koronę, jukę karolińską, goździki, dzwonki, konwalie, prymule,fiołki, kamienna róża, złocień biały wielki, lilie, tulipany rosnące już w doniczce , truskawki czerwone 7 odmian, truskawka ananasowa, malina czerwona,żółta i czarna, i po ustaleniu odmian jeśli będzie potrzeba inne byliny.

Na hortensje, hosty, żurawki, bukszpany, berberysy, dereń, trawy i inne nie byliny w ilości min 3 sztuk danej odmiany żeby było co posadzić.

Na przykład piwonię mogę zaoferować 3 karpy rozmiaru kartki A4, z irysami, rozchodnikami, liliowce, goździki, złocień podobnie. Cebule na sztuki.

Proponuje wymianę objętość za objętość, sztuka za sztukę tak żeby każdy był zadowolony.
Jestem z Lublina, najchętniej wolałabym wymienić się pod którymś marketem z uwagi na ciężar(najlepiej nie pozbawiać ziemi zbytnio roślin) i rosnące rośliny ale kurier do 30kg też może być.
Tak więc jeśli Ci coś zbywa, przeszkadza, nie jest byliną a chcesz mieć bylinę i nadać uroku rabatce to zapraszam.

Ogród Agduli 07:12, 07 kwi 2016

Do góry
AGDULA napisał(a)

To jest na razie zarys oczka. Ono przeciez nie będzie takie płytkie Dopiero będzie kopane)
Chcę mieć duzo roslin, generalnie planuje kaczeńce i lilie i coś tam jeszcze kwitnącego i nadtleniającego wodę.
Ryb nie przewiduje. Ponieważ nie chcę montować pompy

Ryby wyjadaja larwy komarów , dobrze je miec chocby takie dzikie karasie im żadne pompy nie bedą potrzebne.
Ogród Mirelli 22:27, 06 kwi 2016

Do góry
o fiu, fiu !!!Różyca na medal!!!
Jak tam lilie posadzone???
O i jutro nowe zakupy, graby tak ???
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:54, 06 kwi 2016

Do góry
Lilie u mnie już dawno przy hortkach siedzą ...melduję spóźniona i dziekuje
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 19:41, 05 kwi 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Kochana, taka to była zima, u mnie cebule tulipanów pogniły, i miałam kupione lilie, i też diabli wzięli. One normalnie w zimie rosły cały czas, a jak przyszedł mróz, były rozhartowane i zmarzły. teraz gniją. To samo miałam z różami, te co do mrozów kwitły pomarzły. Dobrze, że niektórym kopce nasypałam, to takiego bólu nie będzie.

acha to tu tkwi babol heh
no trzy roze mi nie odbily jeszcze reszta jest ok
,dziś odkrylam kopce ze wszystkich moze te trzy jeszcze sie obudzą
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 19:39, 05 kwi 2016

Do góry
Kochana, taka to była zima, u mnie cebule tulipanów pogniły, i miałam kupione lilie, i też diabli wzięli. One normalnie w zimie rosły cały czas, a jak przyszedł mróz, były rozhartowane i zmarzły. teraz gniją. To samo miałam z różami, te co do mrozów kwitły pomarzły. Dobrze, że niektórym kopce nasypałam, to takiego bólu nie będzie.

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:17, 05 kwi 2016

Do góry
dzikie mini lilie
nie walczę z nimi, bo radują, potem giną by wrócić wiosną
tak samo z ziarnopłonem
siewki łubina wszędzie i rudbekii

ruszyły trawy carex szerokolistne i wszystko inne
widać jak różnie rosną cyprysiki nutkajskie

nowe żonkile
koło Amazon Mist
rabata tak zaplanowana aby cały rok coś było

Droga do spełnienia 21:39, 04 kwi 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
fajny jest

nie bojaj sie stipe Ci przysle tylko troszke odbije )))

Joluś serio? Kochana jesteś

Przyszły dzisiaj lilie orienpety zostały posadzone między hortkami których jeszcze nie mam
Skończyłam grabać trawnik
Jutro jak zdążę wytycze dalsza linie rabaty i zobaczymy co dalej
Miłkowo - sezon 2016-2022 20:19, 04 kwi 2016

Do góry
Milka napisał(a)

W sobote bardzo
Niedziela byla w klimacie francuskim, cala rodzina, dziewczyny pyszne jedzonko zrobily, caly dzien na powietrzu, gralismy w karty, robilismy porzadki, z wnusiami lilie sadziłam, piwonie i hibiskusy, tak to lubia, ze do domu nie chcialy wracac, cudny dzien byl, pogoda boska, lezing i ziemniaczki pieczone w ognisku tez byly
A ile smiechow i radosci, az z emocji nie moglam usnac

Irenko świetny program niedzielny realizujesz ! Rodzinna niedziela to najlepsze co może się wydarzać, szczególnie z udziałem dzieciaków
U mnie, aby nie ulec pokusie pracy w niedzielę, wyciągnęłam Ema na towarzyskie kominki.
Ale od poniedziałku robota od rana, aż do późnego wieczora.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies