Mam trudny czas ogrodowo od zeszłego roku,
do tego ta susza, z którą wszyscy się borykamy, no pewnych "rzeczy"
nie przeskoczymy, no takie góry i pełno tej gliny mam.
W tym roku pewnienie nie ogarniemy, ale kostka jest
Wygrana w tottka to przydałaby się ha, ha
W piątek mamy robić wylewkę, akurat leje, jak nam podmoknie wykop
pod basen, to eM się załamie, trzeba będzie odwołać i znowu przełożyć pracę.
W sobotę udało nam się zebrać i wywieźć muł z obszaru pomiędzy rowem, a tamą.
Dzień był mega pracowity, dobrze, że było chłodniej.
Ciężki sprzęt był znowu w użyciu
i cztery łopaty
Alicja, popadało i ciągle mało tego deszczu jest,
teraz pada taki sobie lekki deszczyk,jak tak popada z tydzień to będzie można powiedzieć
że dla ogrodu i dla nas będzie lżej
Ta różyczka nie do końca się rozwinęła, no ciekawa jej jestem,
mam ją szczepioną na pniu i szukam dla niej odpowiedniej miejscóweczki,
nie wiem jak ona będzie rosnąć i czy wogóle się przyjmie,
bo taką bidę przygarnęłam podczas tych upałów
Magda, czy to jest czysty gatunek trojeści bulwiastej, czy jakaś odmiana?
Pytam, bo wiosną kupiłam młode sadzonki, które na etapie tworzenia pączków miały żółte kuleczki. teraz kwiatki są w kolorze żółtka od kur z wolnego wybiegu. Nie są już żółte, ale nie są też pomarańczowe. Sprzedawca, po mojej reklamacji, odpisał mi, że kwiatki zrobią się pomarańczowe.
O takich jak na zdjęciu właśnie marzyłam.
Ta część mojej działki jest nie ruszona. Wezmę się za nią jak będę na emeryturze ale rosną świerki, tojeśc rozesłana i lilie posadzone bardzo dawno temu, za chwile będą kwiaty.
Agnieszko, przepiękny ogród, po prostu idealny. Wspaniale przedstawiony na zdjęciach, a tym ciekawszy, że pokazany oczyma różnych osób, niby te same zakątki, a inaczej wyglądają.
Jestem zachwycona.
Pozdrawiam serdecznie właścicielkę i wszystkich uczestników spotkania.
Ewa stipy mam sporo, wrecz jest ekspansywna. Co roku czesc po prostu wywalam a czesc rozdaje bo na reszte zwyczajnie nie ma chetnych. W tym roku jest taka puchata.
Jaka hakone posadziłaś ,ile ma tam słońca? Na pewno by pasowało dać zimozielone przed Memory i ambrowcem ,bo wiosną będzie łyso, jesienią dosadzić tulipanów, czosnków ozdobnych . A zagajnik czym podsadzony ?
Ja tez codziennie wiadrami wynosze. Desscz splukal roze New dawn, Chopin przedwczesnie tez oblatuje. Oczywiscie kwitnie pieknie lawenda. Mam nadzieje, ze troche naciesze nia oczy.
Dzisiaj pojechalam do Orew wypielic poletko.
Dzisiaj po pracy zmobilizowałam się i w przedogródku przycięłam ścieżkę trawnikową i przekwitniętą szałwięSzczawik mnie wykańczawyciągam z korzeniami i końca nie widać