Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Mgduska 22:47, 24 sie 2022

Musiałam ostatnio opróżnić wielki pojemnik z daliami, które marniały w oczach. Okazało się, że w środku jest ....mrowisko.

Helen 07:12, 25 sie 2022

Uwielbiam Twoje klimaty i ogrodowe i bukiecikowe
Kordina 08:50, 25 sie 2022

Mgduska napisał(a)

Domek wygląda bajkowo w ogrodzie
antracyt 09:16, 25 sie 2022

Kurcze, szkoda dalii. Udało Ci się je przenieść w inne miejsce, czy całkiem wyleciały?
Mrówki w roślinnych nogach to moje utrapienie. Co chwila któraś z róż wykazuje oznaki ich bytowania, jedna przez nie padła, kilka odratowałam. W tym wypadku nie jestem ekologiczna i podsypuję chemią.
Otoczenie domku nawet bez dalii super wygląda. Pomidorki zabawnie dodają koloru
Martka 09:40, 25 sie 2022

Olśniewajacy widoczek z pomidorkami na tle domku. Przy okazji, jakie to odmiany?

lilarose 11:07, 25 sie 2022

zdjęcia od Magdy z ogrodu, jak z książeczki dla dzieci

właśnie sobie uświadomiłam, że zawiasy do moich nowych/starych drzwi w altanie takie same mam
mrokasia 12:25, 25 sie 2022

Mgduska napisał(a)

Kawałek zaczarowanego ogrodu normalnie .
Mgduska 19:36, 25 sie 2022

Helen napisał(a)
Uwielbiam Twoje klimaty i ogrodowe i bukiecikowe

Dzięki, Helen, bardzo mi miło
Mgduska 19:51, 25 sie 2022

antracyt napisał(a)
Kurcze, szkoda dalii. Udało Ci się je przenieść w inne miejsce, czy całkiem wyleciały?
Mrówki w roślinnych nogach to moje utrapienie. Co chwila któraś z róż wykazuje oznaki ich bytowania, jedna przez nie padła, kilka odratowałam. W tym wypadku nie jestem ekologiczna i podsypuję chemią.
Otoczenie domku nawet bez dalii super wygląda. Pomidorki zabawnie dodają koloru

Przeniosłam, ale takie bidy z nędzą, że hej. Akurat były tam powtórki, czyli nie najcenniejsze okazy, no ale - mogły zdobić, a straszyły. Poszły do skrzyni kwiatowej za szklarnię, może po dwa kwiatki będą miały.
Kopczyk mrówek zauważyłam też przy jednej róży, miała go też praktycznie każda dzika marchewka, która teraz miała samą rozetę liści, jakby wręcz przyciągały do siebie mrówki. Wszystkie wyrwałam, trudno, najwyżej jeden rok ich nie będzie.
Gdybym znała ekologiczną truciznę, pewnie bym jej używała, ale nie znam, więc przyznaję się, że ja dla mrówek w szklarni, w domu i w kwiatach też nie mam litości.
Pomidorki udają pnącze
Mgduska 19:53, 25 sie 2022

Martka napisał(a)
Olśniewajacy widoczek z pomidorkami na tle domku. Przy okazji, jakie to odmiany?

Pomidorki czuję się bardzo dobrze pod wysuniętym dachem chałupki, mam to już sprawdzone Ciepło im, a deszcz je nieco oszczędza. Odmiana to Gardener's Delight, w tym roku mam tylko te, więc 100% powodzenia w uprawie