Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Od początku 09:33, 27 paź 2016

Do góry
Jej ależ piękna jesień u ciebie. Murek cudnie się prezentuje. Brzozy też kocham i zamierzam w przyszłym orku kilka sobie posadzić. Pozdrawiam serdecznie
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 22:16, 26 paź 2016

Do góry
TeresaK napisał(a)
Jak zwykle u Ciebie przepiękne obrazy z Twojego ogrodu. Prawdziwa, złota, polska jesień.
Natomiast poniższe zdjęcia mnie zachwyciły, tym bardziej, że chyba ten zakątek ogrodu rzadko pokazujesz. Wygląda jak obraz malowany akwarelą Bajka.

Tereso, rzeczywiście nie pokazuję tego widoku często, bo... jest zapożyczony. I przyznam, że uwielbiam Sąsiadów za to, że zafundowali mi tak piękne tło. Ich perspektywa jest nieco inna, bo... właściwie mają park, a nie ogród, ale... ja zyskuję na tym bardzo dużo.
Minusem moich rabat pod tymi ogromnymi brzozami jest ich ciągła walka o przetrwanie. Brzozy mają... sama nie wiem... pewnie ponad 10m... I chyba tyle samo w ziemi. Ich korzenie są wszędzie...
Tu ma być ogród :) 19:42, 26 paź 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Tez masz wrazenie ze brzozy w tym roku nie zdazyly sie ladnie zazolcic injuzntraca liscie ?

No, u mnie dokładnie tak się stało, szkoda...

Boje się, że podobnie będzie z umbrami, bo też już sporo liści u mnie straciły.
Tu ma być ogród :) 19:37, 26 paź 2016

Do góry
Tez masz wrazenie ze brzozy w tym roku nie zdazyly sie ladnie zazolcic injuzntraca liscie ?
Tu ma być ogród :) 19:25, 26 paź 2016

Do góry
Stipa między wrzosami to był całkiem dobry pomysł

Brzozy już prawie bez liści

Moja "przyziemna" :) pasja 15:37, 26 paź 2016

Do góry
kami napisał(a)
Fajny ten berberys
Co ile posadziłaś umbry i brzozy? Bo chyba tam 3m nie ma między nimi?

Umbry co 3, a brzozy chyba co dwa.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 13:15, 26 paź 2016

Do góry
Graby ale i brzozy można tak poprowadzić...o tu
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 13:06, 26 paź 2016

Do góry

Brzozy dopiero w środku trochę żółte

A kret ryje na całego od kilku tygodni...
Na zielonej... trawce :) 12:51, 26 paź 2016

Do góry
Przytuptałam tu od Asi Navi...
Jeszcze zbieram szczękę - masz to co mi się podoba kulki, trawy i brzozy. Już Cię spinowałam Wątek zaznaczyłam...
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 09:50, 26 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Kasia piękne przebarwienia u ciebie. ambrowca masz odmianowego czy gatunek?
u mnie grujeczniki jeszcze zielone a jablonie łyse..dobrze ze krajobraz zapozyczony mam booski, dęby, brzozy, jarzabki

ambrowiec to slender silhouette,

jablonki tez pogubily wiekszosc lisci ale jabluszka wisza
Z Pszenicznej ... 09:35, 26 paź 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Moja mama miała pigwowca na działce pracowniczej kwitnącego na czerwono. Sama osobiście jej go kupiłam i nalewki pigwowe były często robione, pychotka była rzeczywiście

Brzozy, dęby same śliczności masz obok. Albo się starzeję albo robię jakaś sebtymentalna....coraz częściej rozczulam się nad urokami ład ego krajobrazu....to się narobiło....

Małgoś to raczej to pierwsze Ja też patrzę na tą moją bylinówkę, część roślin zaschnięta, część przewalona, ale w tym wszystkim dostrzegam urok, nawet liście brzozowe na trawniku mi nie przeszkadzają.
Doszły jeszcze teraz liście kasztanowca, bo stosując preparat drzewa mają szansę normalnie przygotować się do zimy, przebarwiają się pięknie na żółto i dopiero zaczynają gubić liście. Kocham te wszystkie tonacje jesienne.

Uwielbiam usiąść w fotelu i patrzeć przez okna tarasowe, niedługo jeszcze ptasie towarzystwo się sfrunie, jak tylko otworzę stołówkę na katalpie. Na razie sikorkom podrzucam do karmnika orzechy których u mnie na potęgę spada
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 09:20, 26 paź 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
dodong i flanrock

amanogawa i tulipanowiec

red sentinel i ambrowiec ( wciaz zielony)

i jeszcze uchowaly sie surfinie

Kasia piękne przebarwienia u ciebie. ambrowca masz odmianowego czy gatunek?
u mnie grujeczniki jeszcze zielone a jablonie łyse..dobrze ze krajobraz zapozyczony mam booski, dęby, brzozy, jarzabki
Z Pszenicznej ... 21:29, 25 paź 2016

Do góry
Moja mama miała pigwowca na działce pracowniczej kwitnącego na czerwono. Sama osobiście jej go kupiłam i nalewki pigwowe były często robione, pychotka była rzeczywiście

Brzozy, dęby same śliczności masz obok. Albo się starzeję albo robię jakaś sebtymentalna....coraz częściej rozczulam się nad urokami ład ego krajobrazu....to się narobiło....
Jurajski Ogród 20:27, 25 paź 2016

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Dla Was poranne fotki:

To zdjęcie było dla mnie inspracją do stworzenia takiego zakątka u mnie. U mnie placyk wypoczynkowy okalają trzy brzozy, bo jest przy zagajniku brzozowym.

Pozdrawiam Agnieszko
Z Pszenicznej ... 19:49, 25 paź 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Małgoś, brzozy już się pięknie przebarwiają, wyrosły tak, że stają się ażurowe i widać przez nie zarysy starszego, dębowego lasu. Za 2-3 lata będzie widać go wyraźnie, jest piękny bo rdzawo-czerwony
A liście? no cóż na trawniku mają swój urok, jak przyjdzie czas to je zgrabię lub zbiorę kosiarką. Na rabacie niech będzie ich jak najwięcej bo tworzą dobrą ściółkę. Z reszty liści zamierzam w tym roku zrobić ziemię liściową, to będzie taki mój eksperyment
A herbatka z pigwowcem pyszna, nalewka tak samo dobra, stoi u mnie, czas ją na zimę przynieść do domu
Pigwowiec kwitnie tak

ja poszukuję pigwowca. teść mi dał spróbować pigwówki bo pierwszy raz teraz robił i przepadlam! pychota...........
Z Pszenicznej ... 19:47, 25 paź 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Aniu umówiłam się na jutro, ale ta pogoda jest obezwładniająca. Nic zaplanować nie można.
A kolory piękne, zwłaszcza całej bylinówki bo rdest i kłosowiec jeszcze kwitnie, a brzozy zaczynają się już przebarwiać na żółto...

czyli i rdest i kłosowiec mus mieć!
jutro ma nie padac
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:33, 25 paź 2016

Do góry
Margarete napisał(a)

Brzozowa tl ta po prawo od wjazdu przez bramę?
A zmieniłaś tam nasadzenia tak jak planowałaś kiedy byłam u ciebie w sierpniu?
Pokazuj, ponazuj trawy i tam na pewno podrosły, brzozy się przebarwiają, jest na pewno ślicznie

Małgosiu Obecnie na brzozowej rosną dwa rzędy trzcinnika Karl Foerster, który nie urósł wiele ... i to jest właśnie ten mniej ciekawy zakątek w moim ogrodzie
Mój ogród pod lasem 15:31, 25 paź 2016

Do góry
Ja jadąc do pracy mijam ogród w którym chyba 2 albo 3 lata temu przycięto wielkie brzozy . Wtedy prawie płakałam nad nimi ,jako wielka miłośniczka tych drzew . Teraz odrosły i są cudne po prostu . Myślę nad swoimi ale nie mam odwagi . Zgadzam się że trzeba wiedzieć jak
Mój ogród pod lasem 15:26, 25 paź 2016

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Ja też mam zamiar ogolić trochę moje brzozy ale się boję . Rozumiem Cię doskonale .

Ja to nawet Danusi się radzilam co do tych brzoz. I doradzila, ale z zastrzeżeniem żeby dobrze patrzeć na pokrój bo można łatwo popsuć i drzewo straci naturalny pokrój i wtedy by zalowala Danusia.Rozumiesz? A co ja mam powiedziec?
Mój ogród pod lasem 15:21, 25 paź 2016

Do góry
Nieee, Nigry obciachamy kosmetyczne cięcie będzie ale będzie
Żartuję, Nigry szybko odrastaja a brzozy łatwo można popsuć nieodpowiednim cięciem. Także nadal będę latać z miotla po tarasie
A jak myślisz kupić takie cebulki krokusow z kielkami? W rajskim ogrodzie nawet takie byly!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies