Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Jak to wszystko ogarnąć?

Jak to wszystko ogarnąć?

TeresaK 20:32, 01 gru 2016

Asiu, jesteś pewna, że chcesz przesłonić horyzont cisami?
TeresaK 20:42, 01 gru 2016

A tak w ogóle przeglądam Twój wątek i widzę, że Ty masz nawet widok na ogłowione (tak to się chyba nazywa) wierzby. Cud, bajka... I zobaczyłam, że nawet świerki gdzieś na granicy sadziłaś. Muszę tylko dokładniej pospacerować po Twoim ogrodzie
nawigatorka 20:43, 01 gru 2016

TeresaK napisał(a)
Asiu, jesteś pewna, że chcesz przesłonić horyzont cisami?
jestem.bo cisycmsja rosnąć tylko do wysokości płotu czyli do 1,5 metra.caly front działki dom i taras leżące na przeciwległym końcu działki ibpolozonensa znacznie wyżej zatem horyzont będzie widać zawsze.
Tu już bardzo nieaktualne zdjecie ale brzozy mam na widocznym w oddali końcu działki na całej szerokości.i widać też dokatbsiegs płot zatem i Cisy kiedyś.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=1165
nawigatorka 20:44, 01 gru 2016

Wierzb już nie ma od wiosny.były niebezpieczne.
Serby mam od wschodu i od zachodu tak mniej więcej od połowy działki. Na początku wschodniej i zachodniej ściany mam graby w zywoplocie
TeresaK 20:53, 01 gru 2016

Wiem o czym piszesz, ale wierzb szkoda . Jak widzę krajobraz z wierzbami od razu słyszę muzykę Chopina
Iwk4 21:09, 01 gru 2016

TeresaK napisał(a)
Pamiętam Iwonko o dereniach. Ja przy brzozach nie będę nic więcej sadziła. Ja tylko dałam przykład jak to wygląda bez zimozielonego tła. Oczywiście w tym przypadku, kiedy jest taka przestrzeń, tak jak jest, jest dobrze

Wróciłam do zdjęcia brzozowej. Tam masz rozplenice i wrzosy. Na derenie q takim układzie faktycznie nie ma miejsxa
TeresaK 21:22, 01 gru 2016

makadamia 09:15, 02 gru 2016

Jestem, Teresko, jestem

Mnie, podobnie jak Andzie, bardzo podoba się zimowa odsłona Twojej brzozowej. I tylko to ogrodzenie wymieniłabym na takie, jak na drugim zdjęciu, ale to już wiesz

O Twoich rabatach ciągle myślę, ale mam jedną zgryzotę: widzę że jesteś zdecydowanie nie ogólnie na kaskadę, tylko konkretnie na te koła kaskadowe. Chcę je uwzględnić, ale mam problem z wkomponowaniem ich w skarpę.
Ale nic się nie martw - świta mi pewien pomysł, tylko potrzebuję więcej czasu przy kompie, żeby to sobie rozrysować.
Po weekendzie
TeresaK 09:24, 02 gru 2016

Asiu dziękuję za czas. który mi poświęcasz i cenne rady. Czuję, że jesteś bardzo zapracowana, więc naprawdę moja kaskada nie powinna Cię za bardzo absorbować. Ale przyznam, że mnie zaintrygowałaś i będę czekać jak na wymarzony prezent Buziaczki.
makadamia 10:28, 02 gru 2016

Nic się nie martw - Twoja kaskada towarzyszy mi przy zasypianiu.
Zdaje się, że nie jestem jedyna, która liczenie baranów zastępuje wymyślaniem ogrodów