Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Jak to wszystko ogarnąć?

Jak to wszystko ogarnąć?

Gruszka_na_w... 19:36, 01 gru 2016

Czytam sobie teraz oba wątki Motylka. Pierwszy króciutki był w dziale Projektowanie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1058-nadzieja-na-spelnienie-marzen

a drugi w dziale nasze ogrody
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1718-marzenia-i-plany-vs-rzeczywistosc

Warto przeczytać ten pierwszy i przynajmniej pierwsze 100 stron drugiego. Tam świetnie jest zobrazowane, na czym polega wsparcie osób z forum.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
TeresaK 19:39, 01 gru 2016

Anda napisał(a)

Pięknie to wygląda... Ogród wpisany w krajobraz. Jeszcze jakby tam derenie posadzić, te czerwone i pomarańczowe gałęzie pięknie by konweniowały ze wszystkim, i tłem i brzozami

Naprawdę podoba Ci się to Ewa ? Ja te derenia dodam na wiosnę. W przyszłym roku będą inne obrazki
TeresaK 19:40, 01 gru 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Czytam sobie teraz oba wątki Motylka. Pierwszy króciutki był w dziale Projektowanie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1058-nadzieja-na-spelnienie-marzen

a drugi w dziale nasze ogrody
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1718-marzenia-i-plany-vs-rzeczywistosc

Warto przeczytać ten pierwszy i przynajmniej pierwsze 100 stron drugiego. Tam świetnie jest zobrazowane, na czym polega wsparcie osób z forum.

OK
Iwk4 19:43, 01 gru 2016

Popieram Ewę. Ty masz piękny krajobraz zapożyczony. U mnie wszędzie domy niestety.
Przy brzozach zostawiłabym kawałek otwartej przestrzeni. Oczywiście z dereniami.
Już to na stronie 6 pisałam. Sprawdziłam
Anda 19:53, 01 gru 2016

TeresaK napisał(a)

Naprawdę podoba Ci się to Ewa ? Ja te derenia dodam na wiosnę. W przyszłym roku będą inne obrazki

Naprawdę, inaczej bym nie napisała. Ale wiesz, ja to dziwna czasem jestem. Lubię ogrody z otwartą przestrzenią. A spójrz na to zdjęcie jak na obraz. Widzisz tam żywopłot zimozielony? Bo ja nie. Nawet ten płot mi przeszkadza.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
TeresaK 19:53, 01 gru 2016

Pamiętam Iwonko o dereniach. Ja przy brzozach nie będę nic więcej sadziła. Ja tylko dałam przykład jak to wygląda bez zimozielonego tła. Oczywiście w tym przypadku, kiedy jest taka przestrzeń, tak jak jest, jest dobrze
TeresaK 19:57, 01 gru 2016

Ewuniu, ja przewrotnie zapytałam. Mnie się ta moja brzozowa podoba, nawet bardzo. Ale o dereniach pomyślę, bo ładnie wyglądałaby takie czerwone gałązki. Chociaż, jak teraz to napisałam, to zaczynam mieć wątpliwości. Czy nie za dużo będzie "gałązek" ?

Płot też mi przeszkadza, długo go nie było, ale odwiedzały nas sarny, dziki, a nawet lisy
Anda 20:16, 01 gru 2016

Za dużo gałązek nie będzie, bo derenie ładnie i gęsto rosną, i będą taką jakby przejrzystą czerwoną kurtynę tworzyć
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
TeresaK 20:18, 01 gru 2016

Coś w tym jest. Dzięki
nawigatorka 20:23, 01 gru 2016

Nie przeszłam przyznam całej debaty o zywoplocie.ale też mam podobny zagajnik na południowym krańcu działki i szeroki krajobraz dalej i właśnie dzis rozwiozlam tambobornik nanorzekopsny teren pod Cisy.sadzic będę wiosna.myślę że brzozy na tle cisów fajnie beda swiecic szczególnie zimą