Witam
jak pieknie!!!
Czy mogłabym skopiować u siebie tą rabatę? Proszę!!!!
Mam właśnie na środku ogrodu nieudane oczko- a ta kompozycja idealna!!! Jeśli mozna to poroszę o spis roślin... Proszę!!!
Witam wszystkich miłośników ogrodów i ogródków, starszych i młodszych. Tych co sadzą duże drzewa, bo chcą mieć dojrzały ogród od razu i tych cierpliwych, którzy czekają na efekt latami.
Spotkałam tutaj jednych i drugich - do których ja należę?
Jak mówi powiedzenie - chcesz być szczęśliwy jeden dzień - napij się wina, chcesz być szczęśliwy rok - ożeń się, chcesz być szczęśliwy całe życie - załóż ogród.
Próbuję, więc założyć ogród (powiedzmy ogródek przy domu) i sprawia mi to dużo radości. Czas teraz płynie inaczej, bo w ogrodzie nie można się spieszyć, a pory roku są bardziej wyraziste niż w mieście.
Dlatego jestem tutaj, znalazłam tu bratnie dusze, ludzi wrażliwych na piękno,kochających rośliny i zwierzęta i jeżeli mnie przyjmiecie chcę być jedną z Was.
Witaj Ewelinko, faktycznie mamy dość blisko do siebie W Brodnicy bywam od czasu do czasu, mam tam bliską koleżankę jeszcze z czasów szkolnych Masz piękną działkę i i duże pole do działania i co ważne ostro na niej działasz Faktycznie macie wiele wspólnego z Gosią z Kubusiowa pozdrawiam Ania
Nie wiem jakie kwiatki lubisz, witam Cię rozwarem
Monika, u ciebie jestem codziennie, ale w ciągłym biegu z dzieciakami nie mam czasu nic napisać, obiecuje poprawę.
Zasadę też znam, ale co ja poradzę, że nie mogę zdesydować, która najładniejsza i kupuje po kilka, ale różnych odmian. Gdyby powstał wątek moja jedna jedyna ukochana roślina, to z pewnością byłyby to żurawki, ale którą najbardziej kocham to cieżko byłoby odpowiedzieć i sobie zbieram różne
Tu Tara, myślałam że bedzie bardziej złota, ale zaczyna się zmieniać, wiec jest szansa
Marmalade
I bidulka Arella, którą raz zalało, a dwa razy dorwał się do niej Karolek (co widać po liściu na dole)
przyszła dzisiaj paczka z macierzanka bialo-kwitnąco, czy tak ona wygląda? bo ta kwitnąca na fioletowo w moim ogrodniczym jakoś większe listeczki miała
(...)
Ale i tak jest kolorowo:
Przede wszystkim są liliowce, niezawodne jak zawsze. W Anglii w tych ogrodach, które widziałam, wcale nie ma takich wielkich, wypasionych odmian, są raczej drobnokwiatowe, dają plamę koloru.
Po co Ci do Anglii jeździć, jak ogród angielski masz u siebie?))
Tak sobie myślę, że ten projekt to może "niegłupi" jest, ale niepotrzebnie go zmieniasz, gdyby był większy (prześlij mi na maila) to go odpowiednio wkleję do analizy naszej ogrodowiskowej.
Witam miłych gości
siaaska córka ma 18 lat najmłodszy syn 9 i to on najbardziej lubi pomagać w ogrodzie.
hanka_andrus mieszkam trochę dalej od kopalni ale kurz jest chyba na całym Śląsku,teraz kiedy dzieci już wyrosły i podrosły i mogła bym się zająć ogrodem to się pochorowałam ale się nie poddaję i mimo trudności w poruszaniu i braku sił oraz z bezradności lekarzy staram się aby ogród jakoś wyglądał.
Opowiem Wam historię mojego ogrodu.Mój mąż ,który mnie bardzo kocha postanowił spełnić moje marzenie a było nim posiadanie małego białego domku i ogródku.I tak 12 lat temu staliśmy się posiadaczami takiego domku.Pracy było co niemiara ale daliśmy radę i sobie w nim mieszkamy.Ogród był zarośnięty nic w nim nie rosło oprócz pokrzyw,złotego deszczu i zielska.Była też masa kamieni i szkła oraz śmieci.Moja mama powiedziała że dom i ogród przypomina obraz nędzy i rozpaczy.Po tych kilku latach uporałam się z ogrodem efekty możecie sami ocenić.