Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Dominiki 17:54, 18 lip 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)

Przepiękna rabata wokół latarni. Kolejny śliczny, zadbany, zielony ogród bez pór roku. Bardzo inny od mojego, podoba mi się. Pozdrawiam, będę sobie zaglądać.

Witam
jak pieknie!!!
Czy mogłabym skopiować u siebie tą rabatę? Proszę!!!!
Mam właśnie na środku ogrodu nieudane oczko- a ta kompozycja idealna!!! Jeśli mozna to poroszę o spis roślin... Proszę!!!
Kwiatki i rabatki u Elizy 17:47, 18 lip 2012

Do góry
Witam wszystkich miłośników ogrodów i ogródków, starszych i młodszych. Tych co sadzą duże drzewa, bo chcą mieć dojrzały ogród od razu i tych cierpliwych, którzy czekają na efekt latami.
Spotkałam tutaj jednych i drugich - do których ja należę?
Jak mówi powiedzenie - chcesz być szczęśliwy jeden dzień - napij się wina, chcesz być szczęśliwy rok - ożeń się, chcesz być szczęśliwy całe życie - załóż ogród.
Próbuję, więc założyć ogród (powiedzmy ogródek przy domu) i sprawia mi to dużo radości. Czas teraz płynie inaczej, bo w ogrodzie nie można się spieszyć, a pory roku są bardziej wyraziste niż w mieście.
Dlatego jestem tutaj, znalazłam tu bratnie dusze, ludzi wrażliwych na piękno,kochających rośliny i zwierzęta i jeżeli mnie przyjmiecie chcę być jedną z Was.

Rajski ogród Ani 17:34, 18 lip 2012

Do góry
kubi2000 napisał(a)
Witam, spojrzałam że jestes z okolic Torunia i zaraz tu zajrzałam. Witam sąsiadkę Masz piekny kolorowy ogród
Witaj Ewelinko dziękuję za wizytę w moim ogrodzie

Kubusiowo 17:24, 18 lip 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Gosia, jak nazywa się ta hosta?
Misz masz, czyli kubusiowy galimatias ogrodowy 17:24, 18 lip 2012

Do góry
Witaj Ewelinko, faktycznie mamy dość blisko do siebie W Brodnicy bywam od czasu do czasu, mam tam bliską koleżankę jeszcze z czasów szkolnych Masz piękną działkę i i duże pole do działania i co ważne ostro na niej działasz Faktycznie macie wiele wspólnego z Gosią z Kubusiowa pozdrawiam Ania
Nie wiem jakie kwiatki lubisz, witam Cię rozwarem

Moje zmagania ogrodowe 17:22, 18 lip 2012

Do góry
Monika, u ciebie jestem codziennie, ale w ciągłym biegu z dzieciakami nie mam czasu nic napisać, obiecuje poprawę.
Zasadę też znam, ale co ja poradzę, że nie mogę zdesydować, która najładniejsza i kupuje po kilka, ale różnych odmian. Gdyby powstał wątek moja jedna jedyna ukochana roślina, to z pewnością byłyby to żurawki, ale którą najbardziej kocham to cieżko byłoby odpowiedzieć i sobie zbieram różne

Tu Tara, myślałam że bedzie bardziej złota, ale zaczyna się zmieniać, wiec jest szansa

Marmalade

I bidulka Arella, którą raz zalało, a dwa razy dorwał się do niej Karolek (co widać po liściu na dole)

Sekatory 17:03, 18 lip 2012

Do góry
Ja prosiłabym o doradzenie który z tych dwóch kupić, czy to są do suchych czy świeżych gałęzi ? Czym się różnią ?

Uploaded with ImageShack.us

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:00, 18 lip 2012

Do góry
przyszła dzisiaj paczka z macierzanka bialo-kwitnąco, czy tak ona wygląda? bo ta kwitnąca na fioletowo w moim ogrodniczym jakoś większe listeczki miała

Moje zmagania ogrodowe 16:55, 18 lip 2012

Do góry
Znów się zachmurzyło, ale kilka zdjęc udało się zrobić:
Rohanek

Najdroższa sałata, jaką kupiłam (tak mój M. powiedział jak kupiłam Lime Marmalade )

Eukomisy

Boćkowe perypetie ogrodkowe 16:47, 18 lip 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Zycze wszystkim milego wieczoru

Kasiu śliczna ta rabata ,a podaj prosze nazwy traw jakie tam sadziłaś
ogrodoweimpresjejolki 16:24, 18 lip 2012

Do góry
Jolus ...gdzie jestes ?????
pozdrawiam i sciskam cieplutko !!!!!

Początki 16:20, 18 lip 2012

Do góry
malwes napisał(a)

Urzekają mnie takie miejsca....

Czy przy tym domu nie biegały przypadkiem hasky?
ogrodoweimpresjejolki 16:20, 18 lip 2012

Do góry
Pogoda u mnie kiepska, co chwilę pada a roboty na działce huk!
Jolu, jak zdrówko?
Słońce dla Ciebie
O....! 16:12, 18 lip 2012

Do góry
marzena napisał(a)
(...)
a teraz fragment rabaty naturalistycznej ...

Pięknie! A to z prawej, to co? Czyżby liriope?
Ogród w budowie - nieustającej 16:08, 18 lip 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)
(...)
Ale i tak jest kolorowo:
Przede wszystkim są liliowce, niezawodne jak zawsze. W Anglii w tych ogrodach, które widziałam, wcale nie ma takich wielkich, wypasionych odmian, są raczej drobnokwiatowe, dają plamę koloru.

Po co Ci do Anglii jeździć, jak ogród angielski masz u siebie?))

Acha, mój wielosił 'obudził' się
Ogród w Holandii 16:01, 18 lip 2012

Do góry
Ana napisał(a)

Agata, Błękitny Aniol jest na prawdę blękitny...polecam...no i szybko rośnie

Ana - a kiedy on kwitnie? Bo chciałabym, żeby zgrał się z różami

U mnie wlaśnie kończy kwitnienie...zgrał się z pierwszym "wybuchem" na różankach Przycięty powinien późnym latem zakwitnąć znów - na to liczę

tylko na zdjęciu wyszedł jakiś fioletowy, a w rzeczywistości to taki ładny nienachalny błękit....

No to jest to propozycja poważna i do rozważenia. Jeszcze brałam pod uwagę Arabellę i Emilię Plater.
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 15:53, 18 lip 2012

Do góry
Ana napisał(a)

Bocku....
tak jak obiecalam lawenda...
dzisiaj migawka z obrzezy wzdluz chodnika... w dorodze do piekarni po bagietki

no jak juz tak "wylewala sie " na chodnik,to i kilka galazek do bukietu zerwalam co by pachnialo do sniadanka

Betysiu, jestem w ogrodowym niebie!!! to połaczenie trawy i lawendy jest GENIALNE!!! Nie wpadłabym na to sama chyba!!!
Tylko jaka to trawka?????

To Stipa tenusissima - ostnica.

Obrazki dla Stipa tenuissima
Ogród rozy333 15:47, 18 lip 2012

Do góry
i kolejne fotki

Kondziowy Ogród :) 15:45, 18 lip 2012

Do góry
Jeszcze raz całość

Tak sobie myślę, że ten projekt to może "niegłupi" jest, ale niepotrzebnie go zmieniasz, gdyby był większy (prześlij mi na maila) to go odpowiednio wkleję do analizy naszej ogrodowiskowej.

Ogród rozy333 15:43, 18 lip 2012

Do góry
Witam miłych gości
siaaska córka ma 18 lat najmłodszy syn 9 i to on najbardziej lubi pomagać w ogrodzie.

hanka_andrus mieszkam trochę dalej od kopalni ale kurz jest chyba na całym Śląsku,teraz kiedy dzieci już wyrosły i podrosły i mogła bym się zająć ogrodem to się pochorowałam ale się nie poddaję i mimo trudności w poruszaniu i braku sił oraz z bezradności lekarzy staram się aby ogród jakoś wyglądał.

Opowiem Wam historię mojego ogrodu.Mój mąż ,który mnie bardzo kocha postanowił spełnić moje marzenie a było nim posiadanie małego białego domku i ogródku.I tak 12 lat temu staliśmy się posiadaczami takiego domku.Pracy było co niemiara ale daliśmy radę i sobie w nim mieszkamy.Ogród był zarośnięty nic w nim nie rosło oprócz pokrzyw,złotego deszczu i zielska.Była też masa kamieni i szkła oraz śmieci.Moja mama powiedziała że dom i ogród przypomina obraz nędzy i rozpaczy.Po tych kilku latach uporałam się z ogrodem efekty możecie sami ocenić.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies