Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 11:51, 10 wrz 2012

popcarol napisał(a)
Wiem, 2 pocięłam, 3 zostawiam do wiosny Też bym pocięła, ale sadzonki chcę porobić, a do zimy się nie ukorzenią i mi ich szkoda...
Ciekawe czy hebe Ci przeżyją... moje zabiła zima mimo okrycia
Ale u Was cieplej, łągodniejszy klimat... no i masz duże drzewa, osłonięty ogród... u mnie wygwizdów
pozdrawiam!!

no też jestem ciekawa, ale w tamtym miejscu jest cieplutko, więc jest nadzieja; natomiast mam i w innym i tamte chyba zabiorę i dołożę tutaj, są już wielkie, ale tam pewnie nie przeżyją...

słusznie robisz, będziesz miała sadzonki i więcej podrosną; ja mam jeszcze takie wielkie bukszpany..15 letnie i te chcę podciąć w kształt łądny, ale mam cykora, czy nie za późno, nie wyrobiłam się z pracą

acha, wiesz, ze te variegata jednak wolniej rosną od zielonych!
popcorn 11:54, 10 wrz 2012

Chyba tak, mają maleńkie przyrosty w tym roku... może z tymi dużymi poczekaj do wiosny, już połowa września za chwilę...
pozdrówka!!
Milka 11:55, 10 wrz 2012

Klamber napisał(a)
Irenko, sama będziesz strzyc na kule. Zaczyna się robić gęsto u Ciebie. U mnie pogoda laser, cieszy mnie to ale i zarazem martwi, bo mi studnia opustoszała. Pozdrawiam Cię swerdecznie

Robert, wszystkie kule strzygłam sama, ale w różnym terminie z barku czasu;;mam stary bukszpan, któy się nadaje na stożek, ale to już dla mnie wyższa szkoła jazdy, nie wiem czy się odważę; a inny stary ma prawie 2 metry iteż coś chciałam ciekawego z niego zrobić;

u nas też ciepło i bardzo się cieszę, bo mogę jeszcze coś nadgonić z pracą...studni nie mam, więc z wodą..to rachunki u mnie duże, mus podlewać
pozdrawiam
Milka 11:56, 10 wrz 2012

popcarol napisał(a)
Chyba tak, mają maleńkie przyrosty w tym roku... może z tymi dużymi poczekaj do wiosny, już połowa września za chwilę...
pozdrówka!!

no to poczekam, bo tyle osób miało straty w bukszpanach, chociażby i ty, szkoda by było!
wrzuć foto swoich, zaraz luknę, chyba że w pracy jesteś?
popcorn 11:58, 10 wrz 2012

W pracy ale odrobiłam isię i chwilowo mam luzy - zanim się zabiorę do czegoś większego...

O, tu je widać- niewiele ale jednak

Po lewej obcięty, po prawej nie...
Milka 12:09, 10 wrz 2012

no ładnie ci rosną!!! i kulka idealna, ale faktycznie zostaw tego po prawej na drugi rok i sadzonki jak znalazł!

masz rękę
Milka 13:03, 10 wrz 2012

a tak kwitnie chryzantema wieloletnia, wysoka na 1.5m ; też ją stąd wywalam, ale gdzie dać? powoli i mnie miejsce się kurczy!

Wieloszka 13:21, 10 wrz 2012

Ładne kuleczki Ci wyszły! Wciąż dosadzasz, przesadzasz, za chwilę naprawdę miejsca Ci zabraknie
Jeszcze na deser aktualne zdjęcia nowych żurawek poproszę
Milka 13:24, 10 wrz 2012

Wieloszka napisał(a)
Ładne kuleczki Ci wyszły! Wciąż dosadzasz, przesadzasz, za chwilę naprawdę miejsca Ci zabraknie
Jeszcze na deser aktualne zdjęcia nowych żurawek poproszę

czyli widać, że już z nich kulki; talk liczę, że w przyszłym roku już naprawdę nabiorą wyglądu, chyba ze zima da popalić!

za moment wrzucę!
Milka 13:24, 10 wrz 2012

trawy...

a teraz moje ulubione...rozjaśniają, końce nie schną..idealne

a tu dwie te same ale różne kolory, w sumie rosną tu z kannami 4 szt, tego rodzaju

i w kupie, a dalej chyba kwiatostan jakiejś NN