Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 11:16, 10 wrz 2012

a to zielone...nawet już jakoś wyglądają, ale jeszcze daleko im do ideału kul....ale już chyba widać, że kule? proszę o opinie..

lecę kulkowo

na gazonach też dobrze wszystko rośnie...póki co...kulki będą z tawuł, ale chyba za wcześnie na cięcie
Tess 11:19, 10 wrz 2012

Widać Widać, że kule

Miłego dnia Irenko
popcorn 11:30, 10 wrz 2012

Pewnie że kule! Jakżeby inaczej!!
Pięknie u Ciebie Irenko!!
Milka 11:40, 10 wrz 2012

a tu zmieniałam rabatę przy pergoli...wywaliłam lilie w inne miejsce, pod samym ogrodzeniem dałąm rudbekie, dalej hosty i trawy, ta moja i hebe

firletki rządzą...wszędzie, jako juz roślina okrywowa; rozchodnik szaleje

i inne kulki....ciachnąć te przyrosty?

Milka 11:43, 10 wrz 2012

Tess napisał(a)
Widać Widać, że kule

Miłego dnia Irenko

oj Tereniu, pocieszyłas mnie...jakoś z tym cięciem u mnie kiepsko! a dziś mój M. będzie oprowadzał Martę/Finke po ogrodzie...dobrze, że wczoraj ciut ogarnęłam...przywozi mi ziemię i cebule, zapomniałam ile zamówiłam, ale 300? chyba..

miłego dzionka
zuza12 11:43, 10 wrz 2012

Witaj Irenko.
Niech no tylko ktoś powie, że to nie kule, to będzie miał ze mną doczynienia. Piękne kuleczki. Za rok bedą już bardzo przyzwoite.
A jak u Ciebie żurawki zachowują się po zimie w gazonach. Moje niestety w wiekszości wymarzły, więc te które pozostały szybko zabrałam z gazonów. Może to wina usytuowania gazonów, bo mam je na północnej scianie.
Milka 11:44, 10 wrz 2012

popcarol napisał(a)
Pewnie że kule! Jakżeby inaczej!!
Pięknie u Ciebie Irenko!!

Karola, wiesz, że one takie nierówne poczochrańce były...cięcie w kulę...masakra, ale widać, hura...dzięki
popcorn 11:47, 10 wrz 2012

Wiem, 2 pocięłam, 3 zostawiam do wiosny Też bym pocięła, ale sadzonki chcę porobić, a do zimy się nie ukorzenią i mi ich szkoda...
Ciekawe czy hebe Ci przeżyją... moje zabiła zima mimo okrycia
Ale u Was cieplej, łągodniejszy klimat... no i masz duże drzewa, osłonięty ogród... u mnie wygwizdów
pozdrawiam!!
Milka 11:48, 10 wrz 2012

zuza12 napisał(a)
Witaj Irenko.
Niech no tylko ktoś powie, że to nie kule, to będzie miał ze mną doczynienia. Piękne kuleczki. Za rok bedą już bardzo przyzwoite.
A jak u Ciebie żurawki zachowują się po zimie w gazonach. Moje niestety w wiekszości wymarzły, więc te które pozostały szybko zabrałam z gazonów. Może to wina usytuowania gazonów, bo mam je na północnej scianie.

Zuzia, i tobie dziękuję kulki sadzone w marcu, więc też jest nadzieja, że za rok już będą i większe i łatwiej z tym cięciem będzie

co do żurawek, moje sadziłam dopiero niedawno, też się boję jak tam przetrwają zimę..mam nadzieję, że dadzą radę, bo w gazonie mają przestrzeń na 70 cm głębokości i jest to ciepłe, na okrągło słoneczne miejsce, osłonięte ze wszystkich stron.....zobaczymy za rok
miłego pięknego poniedziałku
Klamber 11:49, 10 wrz 2012

Irenko, sama będziesz strzyc na kule. Zaczyna się robić gęsto u Ciebie. U mnie pogoda laser, cieszy mnie to ale i zarazem martwi, bo mi studnia opustoszała. Pozdrawiam Cię swerdecznie