Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Puste pole z wysepką kwiatową 22:11, 22 cze 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Z dedykacją dla Celinki

Te robaczki ciągną szczególnie do żóltego, ale są właściwie wszędzie!

OOOO!! czyli nie ma problemu!

Ten niewielki chrząszcz, to słodyszek rzepakowy, uszkadza pąki i płatki kwiatów. Żywi się pyłkiem i pąkami. W małych ilosciach nieszkodliwy, ale w dużych to już wymaga interwencji, najlepiej srodkiem owadobójczym.
Oczywiscie, w pierwszej kolejności dotyczy to rzepaku a nie róż, czy liliowców))
No, ale Ty Elu rzepaku nie masz
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:10, 22 cze 2012

Do góry
Dzisiaj żywopłot grabowy został przyczesany a'la Ronaldo lub jak kto woli CR7

przed

po

Jeszcze nie mam koncepcji jak go u góry przyciąć. Decyzja musi nabrać mocy urzędowej...
Puste pole z wysepką kwiatową 22:05, 22 cze 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
Aniu, ja też myślę, że Topsin dobry, używam go na zmianę z Dithane. Annabelka jakoś się wykaraskała...

Dołóż jeszcze Bravo......to dobry środek.... ja codziennie chodzę i oglądam moje roślinki...bo jestem przewrażliwiona... a po opadach deszczu to już spać nie mogę...wtedy sie uaktywnia syf.
I jak widzisz anabelka w porę zabezpieczona da radę..... ale nie myśł że wygrałąś wojne..przy sprzyjajacych okolicznosciach choroba wraca........ ten pierwszy rok, że część rośłin nie ma objawów chorobowych, ale po opadach deszczu profilaktycznie M jeszcze kuruje..... a że dba o pszczółki...to tak kombinuje by im nie szkodzić..iw częśc opryska tym ,częśc czy minym a t oco oblatują pszczółki nie chlapiemy czekamy aż przekwitnie.... najpierw pszczólki potem nasze krzaczki... wiec mszyca też nam zżera co sie da..jak są pszczółki.....
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 22:05, 22 cze 2012

Do góry
Bea, a ja nie byłam wczoraj i urodziny przegapiłam...
coż Ci życzyć.. spełniaj swoje marzenia ale powoli, uśmiechaj się tak jak na zdjeciu wcześniej jak najczęściej a jak będziesz miała smuty to polecam Gepertkę 'zamiast')

a laurowe liście też mam, takie z drzewa, ale włoskiego siostra weszła, zerwała, umyła wysuszyła i wysłała.. zupełnie inny smak..uwielbiam.

och o kwiatku bym zapomniała
Ogród w Alei Lipowej... 22:04, 22 cze 2012

Do góry
...moze bym cos wstawiła dziś ...... szukam.....

mam nową żurawkę, ale nie wiem jaką

powojnik i blisko perukowiec,... nawet niezły duet

....prawie kwitnące na czerwono hosty

Moje poletko 22:04, 22 cze 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Na kilku różach pojawiły sie małe szybko łażące robale Co to za nieproszeni goście ?ktoś się z nimi spotkał?

To jest słodyszek rzepakowiec Meligethes aeneus. Żywi się pąkami i pyłkiem z kwiatów rzepaku ale także róż i innych roślin ogrodowych. Uszkadza pąki i płatki kwiatow. Trzeba spryskać środkiem owadobójczym!
To właśnie tu 22:04, 22 cze 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)

Byłam i znów podziwialam. Pozdrawiam.

Zapraszam ponownie.

Nawet gdybyś nie zaprosiła to bym tu przyszła bo takiego ogrodu nie da się pomijac.
Ja też lubię te baby Jagi choc aż tyle ich nie mam.A co to jest to zółtawe na zdjęciu?
Mój kawałek raju 22:03, 22 cze 2012

Do góry
Dziewczyny one tam już chyba ze 3 lata stoją nie pada u mnie ale jest bardzo mokro i kalosze zostawały w błocie to nie wchodziłam między grządki

Elfik pokazywał swojego D"oro od Łucji, mój o wiele mniejszy moje rośliny dzisiaj zapłakane deszczem po przyginało je do ziemi, kilka ostróżek się złamało od ciężaru wody, jedna łodyga Papageno,piwonie połamało a reszcie płatki pospadały a ja nie mogę napatrzeć się na Schuberta jest śliczny ten też ładny ale nie tak Graham Thomas zakwitł nowy liliowiec słoneczniczek szorstki zakwitnie niebawem
Moje poletko 22:01, 22 cze 2012

Do góry
OOO!!cześć dziewczynkiA ja u Was !
Miałam już odpaść od kompa ,bo jak zwykle wpadłam na chwilkę a siedzę dużą chwilę
żeby nie było ,że mam tylko blumy!! to mój winogronek.Nie smakuje za specjalnie,ale go nie wykopię niech siedzi!!

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:00, 22 cze 2012

Do góry
Danusiu - czy przycinasz teraz bukszpany i cisy ??? Moje już straciły swój urok i zastanawiam się czy je przyciąć ??? a z tego cisa przy fontannie zrobić kulkę???

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 22:00, 22 cze 2012

Do góry
malgocha1960 napisał(a)

Małgosiu,psiutek bardzo podobny do mojego Maksia! Nawet zawołałam córkę i pytam do kogo podobny ten pies,a ona bez zastanowienia,że do naszego Maksa
Gratuluję 100

Puste pole z wysepką kwiatową 22:00, 22 cze 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
Z dedykacją dla Celinki

Tak wyglądam ja, jak o tej porze roku jadę na działkę w żółtej koszulce

Eluś, nie "nerwujsia" zdrowia szkoda i o żadnym se puku nie myśl nawet! Ja czasami też mam zamiar się "pochlastać", ale potem mi przechodzi A teraz i tak się okaleczyłam bez planów- bo sekator zrobił mi ogromny bąbel między kciukiem a pozostałymi palcami
Puste pole z wysepką kwiatową 22:00, 22 cze 2012

Do góry
Aniu, ja też myślę, że Topsin dobry, używam go na zmianę z Dithane. Annabelka jakoś się wykaraskała...

Puste pole z wysepką kwiatową 21:58, 22 cze 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
Z dedykacją dla Dzidki

To właśnie tu 21:54, 22 cze 2012

Do góry
akanta napisał(a)

.Duży już masz jałowiec Hortsman ,ja posadziłam 5 szt.na nowo tworzonej kompozycji podleśnej.Chce tam uzyskać efekt grożnej tajemniczości.One wieczorem wylądaja jak babajagi na wietrze,to mi sie podoba.

Masz rację. Horstmanem można postraszyć.

Mam jeszcze świerka wężowego.który też może być z tych : bój się.

Natomiast całkiem niegroźny okazał się świerk 'Inversa' chociaż miał być babajagowaty.
Ogród w Tarnowie 21:52, 22 cze 2012

Do góry
W przerwie meczu trochę wody dla ochłody...

Puste pole z wysepką kwiatową 21:52, 22 cze 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
Z dedykacją dla Celinki

OOOO!! czyli nie ma problemu!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 21:51, 22 cze 2012

Do góry
Ode mnie spóźnione gratulacje 600 stron Ja tez mam zdobyczne naparstnice i nie będę ścinać,niech się sieją,na wiosnę poprzesadzam je w inne miejsca.Bardzo je lubię

Ania i róże i cała reszta :) 21:50, 22 cze 2012

Do góry
[

Do tej wracałam parokrotnie.Pozdrawiam
ogrodoweimpresjejolki 21:50, 22 cze 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Cały dzień na działeczce urzędowałaś Jolu?

Nie, byłam tylko 3 godziny po południu, bo jeszcze poza ogrodem też jest życie. Liczę, ze jutro więcej czasu będę mogła poświęcić moim roślinkom. Powiem Ci, ze najprzyjemniejszy na działce jest teraz zapach; piwonie już oddały swoje a teraz róże pachną i przyciagają zapachem. Chciałoby się w nim zanurzyć ....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies