Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:39, 12 cze 2012

Do góry
Wczoraj wieczorem M przywiózł kolejną przyczepkę próchnicy

Muszę zruszyć ziemię zanim ją wysypię, bo już zbita.

Główni ubijacze ziemi

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:35, 12 cze 2012

Do góry
Kostrzewy jednak się zagęściły. Nabrały ładnego ciemnego koloru.
Teraz widzę, że na zdj. gorzej wyglądają. W rzeczywistości są bardzo ładne.

Runianka sporo urosła od przedwiośnia. To była dobra decyzja z posadzeniem jej do większych doniczek.

Dziwne przyrosty berberysów Green Carpet. Wycinać?

Mój ogród :) 09:21, 12 cze 2012

Do góry
A ta różyczka ma przepiękny zapach ...

Mój ogród :) 09:16, 12 cze 2012

Do góry
A tak wygląda obecnie anabelka, ma mnóstwo pąków na około ...

i jedna z tawułek

Mój ogród :) 09:11, 12 cze 2012

Do góry
Hosty przy oczku...

Irys

Bajszowe klimaty 09:05, 12 cze 2012

Do góry

Tak sobie myślę, że nie wiem czy sama sobie takiego jeszcze nie zbuduję, może nie dla siebie stricte, choć wiem, że było by miło poranną kawkę wypić w takim miejscu.
Nie bez powodu wrzuciłam tu to zdjęcie. Jestem byłym pedagogiem - cokolwiek nie myślicie o tej profesji.
Zawsze uważałam na podstawie własnych doświadczeń, że z wychowaniem to tak jak z leczeniem - ważne jest, "żeby nie szkodzić". Wierzcie mi na swój sposób miałam cudowne dzieciństwo i nie zamieniłabym go z nikim z Was, bo nikt mi niczego nie zabraniał i niczego praktycznie nie narzucał. Człowiek, rodzi się dobry. To my wychowawcy, rodzice, środowisko robimy mu sieczkę w głowie wysyłając często nieświadomie sprzeczne, wręcz wykluczające się komunikaty. Decydujemy za niego w imię jakiś wyższych niby celów. Niszczymy w nim wrodzoną dobroć. Ksiądz uważa, że trzeba dziecko ochrzcić, bo urodziło się z grzechem pierworodnym. Sorry - memory, to jest największa bzdura, jaką kiedykolwiek usłyszałam. Chrzest jest takim pierwszym pętem, które dziecku nakładamy - masz, być Jaś i na Staś nie reaguj. Później każdego dnia nakładamy dzieciom kolejne pęta, żeby sobie nie mogły pobrykać i skutki tego chyba wszyscy znamy. Pozornie nie ma to nie wiele wspólnego z ogrodem. "Nie wchodź, tu jest płotek, bo zniszczysz kwiatuszki" POZORNIE, bo nasze śliczne ogrody też obwarowujemy nakazami i zakazami. Pomyślcie o tym nim powiecie dziecku, co ma robić, może spytajcie, co chciałoby robić i czy mu się podoba taka, enklawa, gdzie mógłby samo kosztować życie.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:02, 12 cze 2012

Do góry
Przeklejam od Gabika (mam nadzieję mooogę?) ujęcia Pl. Grzybowskiego w Warszawie - zdjęcia majowe, w pełni kwitnienia czosnków. Chodzi mi o podobny efekt przenikania się mozgi i czosnków, oczywiście w sporo mniejszej skali... na nowej rabacie przed domem. Mozga już rośnie, czosnki dosadzę jesienią -teraz nie ma ich jeszcze w sprzedaży...

Cztery łapki - zwierzęta domowe 09:02, 12 cze 2012

Do góry
Joanka napisał(a)

Cudne jest to zdjęcie...
Miniaturowy ogródek 08:42, 12 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zdzisław macha

Zdzisław macham!!!!!!!!!!!!!! Macham Wczoraj niestety padłam dlatego dopiero dziś

Smaka żeśta narobili i zwiali.... nie ładnie Szefowa
Mój jesienny ogród 08:31, 12 cze 2012

Do góry
Ja szukałem nasion ginnala od dwu lat i wszystkie były puste, mój tatarski też ma puste skrzydlaki, prosił mnie znajomy o nasiona dla tego wiem bo sprawdzałem. Nie wiem czy u mnie poszaleje ten bambus piszą że nie lubi stać w wodzie ja posadziłem go dla tego 15 cm wyżej niż inne trawy a z dołka zrobiłem odprowadzenie do swojego podziemnego kanału. Kanał miał w piątek pierwszą próbę, od tamtego roku kiedy go wykopałem i zdał egzamin woda rwała do niego aż szumiało a z warzywnika woda zeszła po 20 minutach.

Przez 15 minut było oberwanie chmury, kanał jest z lewej strony przy kamieniach wchodzi pod ziemię.

Tu jest wejście pod ziemię

Na podwórku musiałem porobić rowki którymi ścieka woda

To rowek który obsadziłem, trawą od, Krysi i Karoli

Tak wyglądał mój warzywnik po burzy

To już po wszystkim

Tak wygląda mój nędzny warzywnik i wypasiony miskant
Ogród Dominiki 08:14, 12 cze 2012

Do góry
Ginger napisał(a)

Ooooo kurczaczek ja też ją mam i mi czasem uda się kupić coś fajnego, co w tak pięknym ogrodzie jak Twój również zamieszka . Przywracasz wiarę

Ginger, napisz proszę jak wyglądają Twoje doświadczenia z tą trawą? Jak długo ją masz? W jakiej glebie rośnie? Masz jakąś fotkę?
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 08:11, 12 cze 2012

Do góry
nika napisał(a)
Ale mój M. i tak był lepszy...
Zobaczył to coś i uparł się okrutnie, że musimy to posadzić w naszym ogrodzie
I teraz kombinuję od piątku, gdzie by tu to brzydactwo upchnąć

I dobrze, że się uparł, ja tu widzę duży potencjał na piękne bonsai
Rododendronowy ogród. 07:24, 12 cze 2012

Do góry
Dla wszystkich odwiedzających ławeczka M Jotki z jaśminem i krzewuszką w tle. Niech wam pachnie obłędnie. Miłego dnia.

Rododendronowy ogród. 07:11, 12 cze 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogdziu Kochana gratuluję 906 stronki dzisiejsza róża dla Ciebie

Kochana Aniu miło że jesteś. bardzo dziękuję.Róża piękna , niektóre płatki ciemniejsze , bardzo ładna.
Rododendronowy ogród. 07:10, 12 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Jeszcze ja Gratuluję 900

Sebku dziękuję . To już drugie w tym roku piękne bratki u Ciebie. Ja u nas takich ciekawych nie widuje.
Rododendronowy ogród. 00:59, 12 cze 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ja również gratuluję kolejnej setki Pozdrawiam gorąco

Marto zawsze jesteś na ,,setkach" i nie tylko, dzięki.

))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Tak po setkach to chyba ja )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Mój jesienny ogród 00:55, 12 cze 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Witam wszystkich, a najbardziej a najbardziej tych przeziębionych, niestety pogoda nie rozpieszcza.
Aniu musisz sobie robić syropek z kwiatu czarnego bzu, bardzo dobry. Testowałem, tylko że ja choruję nie częściej jak, co 10 lat, więc u mnie by się przeterminował, ale na gardło rewelacyjny.
Na wczorajszym poście pierwszy jest klon shirasawanum a na ostatnim klon palmowy.

Już robią się skrzydlaki na ginnalu

i na tatarskim

trochę skalniaczka

jeszcze goździczków co nie co

na koniec pokażę swojego bambusa

Robert Ginnala też jest klonem tatarskim, a na bambusa uważaj , bo Ci pójdzie korzeniami po calym ogrodzie i nie wyplenisz, tak jak sumak
Zielony Punkt - ogród Finki 00:53, 12 cze 2012

Do góry
finka napisał(a)
moje zakupy u Kapiasów - rodowite Austinki

1.Falstaff

2.Golden Celebration

3. Tea Clipper

4. Eglantyne

5.Benjamin Britten

Piękne!
Trójka pachnie mocno chyba ???
Szkółka pod kancik,porządna firma
Pomoc rośnie widzę

Niestety ani 'Pilgrim' ani 'Gertrude Jekyll', które wąchałam w ogrodzie już nie było

Rododendronowy ogród. 00:47, 12 cze 2012

Do góry
Bogdziu Kochana gratuluję 906 stronki dzisiejsza róża dla Ciebie
Kolorowe rabaty 00:37, 12 cze 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies