Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowy chaos u monitki

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogródkowy chaos u monitki

monitka 09:53, 04 lip 2012

Witaj Betysiu zapraszam częściej.
Mam jeszcze różowe jeżówki ale masz rację te limonkowo białe są ładniejsze

Tak sobie myślę i myślę czy obok hortensji pasowałyby piwonie? Nie mam co z nimi zrobić i tak kombinuję gdzie je dać. Mam kwitnące na różowo i na biało w sumie 4 krzaki. Dwa mogłabym posadzić zamiast brakujących hortensji. Co o tym sądzicie?

Diana 10:36, 04 lip 2012

Moniczko ją byłam pewną że to coś to jeżówka pełna .moje różowe pełne wyglądają identycznie
monitka 11:07, 05 lip 2012

Udało mi się wreszcie wczoraj kupić miskanty Morning Ligt! Od razu po obiedzie pobiegłam do ogrodu posadzić je pomiędzy vanilla fraise i powiem wam że jak dla mnie efekt jest niesamowity. Ten miskant jest cudny!!!

Po bokach vanilek posadzę chyba kosaćce syberyjskie jak u bociusia a pomiędzy vanilkami z przodu fioletową szałwię omszoną.

Moje różyce NN. Dziwoloąg jakiś, na jednym krzaku dwa kolory...ale za to jakie ładne

agata_chrosc... 11:10, 05 lip 2012

ALe miskanty dorodne! A mój Gracillimus ledwie z ziemi wystaje i nic nie chce przyspieszyć. Rabata będzie bardzo piękna z tymi kosaćcami i szałwią. A i róże ja marzenie
monitka 11:14, 05 lip 2012

przekwitnięte czosnki też mają swój urok

lilie pożarte przez jakieś pasudztwo ale kwitną i pieknie pachną

I na koniec nasz wczorajszy gość

Jak się zorientował, że został namierzony to zastygł w bezruchu i nastroszył igiełki jak odgarnęłam gałązki tui żeby zrobić mu zdjęcia. Nie chciałam go stresować długą sesją foto może jeszcze do nas przyjdzie
monitka 11:28, 05 lip 2012

Agatko no dorodne ale zobaczymy co będzie po zimie. Ja tak mam z piórkówką, stoi w miejscu...

Dianko co do jeżówek to rzeczywiście na tym etapie wyglądają identycznie
Juzia 11:49, 05 lip 2012

Rabata hortensjowo - miskantowa robi furorę na Ogrodowisku!!! I dobrze, bo jest świetna
A gość przeuroczy
reni 12:24, 05 lip 2012

monitka napisał(a)
Udało mi się wreszcie wczoraj kupić miskanty Morning Ligt! Od razu po obiedzie pobiegłam do ogrodu posadzić je pomiędzy vanilla fraise i powiem wam że jak dla mnie efekt jest niesamowity. Ten miskant jest cudny!!!

Po bokach vanilek posadzę chyba kosaćce syberyjskie jak u bociusia a pomiędzy vanilkami z przodu fioletową szałwię omszoną.

Moje różyce NN. Dziwoloąg jakiś, na jednym krzaku dwa kolory...ale za to jakie ładne

Ale pięknie wygląda, a róże śliczne
majkel0326 23:21, 05 lip 2012

Monitka,ale duże te miskanty kupiłaś! Do jakiej wysokości one dorastają? Rzeczywiście fajny efekt
KasiaWB 23:31, 05 lip 2012

Witaj Monitka bardzo ładna ta Twoja rabata hortensjowa z miskantami to niezwykle udane połączenie róże cudne
Pozdrawiam