Czy to może być gaura? Coś takiego znalazłam dziś pod ściółką. Jest tego nawet więcej. Małe rozetki, jakoś nie wyglądają na zielsko. W pobliżu miały gaurę i penstemona.
A co zrobić na tych dużych rabatach? Po lewej myślałam o hortensji limelight na zmianę z trawa. Jaka najlepiej wybrać? Czy dodać coś zimozielonego?
Po prawej może małe sosny na pniu i trawa?
Jola dzięki wielkie!
Przypominam sobie te widoki z Twojego poprzedniego wątku.
Piękne dywany bluszczowe. Bardzo mi się podobają. Ciekawa jestem po ilu latach uzyskałaś taki efekt
Masz rację, że drobniejsze krzewy, w którymś momencie niestety zostaną stłamszone przez bluszcz
Zaintrygowało mnie to drzewo na pierwszym planie. Czy na jego pniu widać wczepione w korę pędy bluszczu? Wygladają na dość grube. Czy drzewo dawało radę?
Z trawami najwięcej roboty i tego paprania, w tamtym roku tyle tego miałam, że postanowiłam dwie rozplenice wydać, chociaż o tyle będzie mnie hihi
Wiola co do hortensji Ty piszesz, że przycięłaś tak jak w tamtym roku czyli wyżej, dziewczyny piszą, że wysoko tniesz... a ja widzę inaczej, że na 1 oczko w tym roku, na jedno oczko to będą bardzo duże kwiaty. Na pewno nie tak jak w tamtym roku, bo byś musiała zostawić po te 3 czy 4 oczka nie wiem ile wtedy zostawiałaś. Jeżeli faktycznie nie zależy Ci na dużych kwiatach, tylko na drobniejszych to nie osiągniesz tego efektu kwiaty będą duże