Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Ach ta moja wyspa:( 15:13, 28 maj 2011

Do góry
Sylwuś, Forumowicze, pomóżcie mi proszę jeszcze raz

Chodzi o moją wyspę, która zostaje w moim ogrodzie. Sylwia zrobila mi projekt i rysunek, a mi sie w nocy przyśnila ta wyspa w dwóch kolorkach:ŻÓŁTY i BORDOWY/CIEMNA CZERWIEŃ

Chcialabym tam iglaki zielone i żółte(różna wysokość) i borodowe liściaste.
Tu są 3 części tej wyspy po moim wczorajszym robieniu kantów:

Część 1

ten palik z przodu to karmnik, którego czymś przydaloby się oplątać, przy żwirkowej ścieżce po prawej są 3 ligustry pstre a wzdłuż ścieżki na górze są 3 Limegold na środku jest jałowiec płożący ze złotymi końcami(nie znam nazwy) berberys żółty i wierzba Iwa

Część 2

Patrząc od góry jest wierzba Iwa pod nią fioletowe pierwiosnki 2 brabanty i ten sam płożący jałowiec o złotych końcach jak w cz. 1 oraz trzmielina wysoka(nie wiem jaka)i na dole po skosie 3 tuje w kształcie kulek (ale do kulek im jeszcze daleko) też mają złote końce, nazwa na "H"nie wiem jak dalej, reszta roślinek z tej części ida wek, czyli dyptam i juka(bo to kolory inne)

Część 3

na drugim zdjęciu tej części lepiej widac co jest:leszczyna na pniu 3 srebrne(ponoc)świerki jeden widać na pierwszej fotce 2 pozostałe są przy tych 2 brabantach, oprócz tego jest jeszcze płożący ten duży co rośnie żółty i obok w kamieniach jest bodajże koreanka mini jeszcze. Przy brabancie z prawej posiałam czerwone lubinki i juz wzeszły całkiem spore siewki

z drugiej strony

I całość obecna

Jak juz pisałam chcialabym żeby były 2 kolory zółty i bordo ewent. ciemna czerwień no i zieleń iglaków

Myślałam o tawułach gold, żurawkach, pęcherznicach(złota i diablo)może jakieś zawijaski przy iwach i leszczynie?z żurawek lub bukszpanu.

Tam jest słonko cały dzień

pomożecie?
Ogród Sylwii od początku :) 21:42, 26 maj 2011

Do góry
Syla napisał(a)

ma projekt ktory wyszedl spod ręki mistrza to i robota jej elegancko idzie nie musi gdybać gdzie, co , jak

A i tu się pozwolę odrobinkę niezgodzić . Fakt projekt wyszedł z ręki Mistrzyni ale niektóre nasadzenia są tylko moje

oj Sylwia przewertowałam cały Twój wątek od początku i widzę że musiałaś iść na kompromis rośliny które masz a projekt. Podziwiam włożoną pracę
Ogród Sylwii od początku :) 19:31, 26 maj 2011

Do góry
Joanka napisał(a)
Sylwuś....jak ja uwielbiam śledzić Twoje ogrodowe poczynania....
Wszystko zmienia się jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki.....
Po prostu cudnie wszystko wychodzi....

Zapisuję się do klubu Twoich fanów

Jest mi niezmiernie miło . Mam Danusi projekt i w niektórych miejscach, głównie linie rabat stosuję na całości. Rabatę przed wjazdem zostawiłam urozmaicając ją swoimi nasadzeniami . Rabata przed wejściem do domu to całkowity pomysł Danusi i owszem jest piękny. Następna, którą pokażę również będzie się różniła od projektu . Także nie jest tak do końca ,że się nie męczę z pomysłami bo jednak nie chcę się pozbywać tego co już mam a chciałabym nawiązać do Danusiowego klimatu. Więc dumam i również nie śpię bo wymyślam, żeby nie naśmiecić w ogrodzie a wprowadzić delikatność
Ogród Sylwii od początku :) 19:23, 26 maj 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
ma projekt ktory wyszedl spod ręki mistrza to i robota jej elegancko idzie nie musi gdybać gdzie, co , jak

A i tu się pozwolę odrobinkę niezgodzić . Fakt projekt wyszedł z ręki Mistrzyni ale niektóre nasadzenia są tylko moje
Ogród Sylwii od początku :) 21:47, 25 maj 2011

Do góry
Ogród Sylwii od początku :) 16:23, 25 maj 2011

Do góry
Linka napisał(a)
Sylwia, czy Ty masz nawodnienie na rabatach czy odbywasz codzienny rytuał z wężem jak ja? Teraz są wysokie temperatury a my robimy nowe nasadzenia i bez wody ani rusz. Przyznam, że trochę czasu to zajmuje.

Jeszcze nie mam ale napewno będzie i to w niedługim czasie. Zrobię tak jak w instruktażu Danusi
Bo na razie za dużo tracę czasu na podlewanie. Wieczorkiem nogi bolą.
Mam zrobiony projekt nawadniania przez Danusię i tego będę się trzymać
Ogród Sylwii od początku :) 09:12, 25 maj 2011

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Dzięki Sylwio za odpowiedź . Idziesz jak burza . U nas w czerwcu planowana jest robota !!! Ocieplanie domu i zagrożenie dla roślin. A i wiadomość że otrzymałem np. spadek z Ameryki byłaby dobra a nawet bardzo dobra.

No to ogrom pracy przed Tobą . U mnie również szykuje się projekt ogrodu zimowego. Będę zamykać taras, a letni przenoszę poniżej schodów . Również w planie potężna altana z grilownią . Ale się będzie działo . Życzę powodzonka i oczekiwanych efektów !!!
Ogród Hrabiego 23:38, 24 maj 2011

Do góry
Tutaj przedstawiam projekt drugiego ogrodu który mam nadzieje zrealizuje w tym roku już do końca
Aleja z altaną

Figury i kolumny czekają na ustawia

Mój przystanek:Szkocja 16:34, 23 maj 2011

Do góry
Oj ta angielska pogoda mam nadzieje że niebawem błyśnie Ci słońce! u nas też tak jakoś.. no ale
ciepło chociaż. oglądałem projekt, bardzo mi się podoba, tylko nie wiem czy żurawki sobie poradzą jako
szpaler, może jakiś bukszpan, w końcu aż się prosi ?
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:35, 20 maj 2011

Do góry
Wczoraj nakupiłam a dzisiaj posadziłam realizując po części (z braku ustalonego materiału) założony projekt rabaty pod zieloną leszczyną
Wczoraj byłam chyba w 5 sklepach i nakupiłam host na rabatę, choć niestety nie Fire&Ice, bo nigdzie tych nie było, a nie mam już za bardzo czasu na czekanie i większe prace na działce. Kupiłam na tą rabatę z bordowymi żurawkami 4 duże hosty nn o białych brzegach (więcej sztuk nie było) oraz kilka małych Patriot. Jeśli uda mi się dostać w przyszłości Fire&Ice to poprostu wymienię a te które są znajdą napewno godne siebie miejsce W ogóle poprzesadzałam dzisiaj sporo roślin z jednej rabaty na drugą, żeby zrobić miejsce pod żuraki i hosty
Dodatkowo do hostowiska nabyłam: Hostę Undulata Variegata, Hostę Antioch i jedną malutką nn, którą próbuję oznaczyć i przypomina trochę Hostę fortunei Albopicta bo jest w od środka liścia żółta a na brzegu zielona. Posadziłam tą ostatnią obok hosty Shade Fanfare i ładnie się komponują

Dostałam dzisiaj od Rodziców śliczne żółte, małe bratki są urocze oraz dalie

Napisałam, ale dzisiaj nic nie pokażę, bo nie zrobiłam zdjęć

Ogródek Aldony 18:04, 20 maj 2011

Do góry
To moja skromna osoba też wyrazi poparcie. Danuś to Kobieta o Wielkim Sercu

A tak na marginesie - kiedyś spotkałam na innym forum taką odpowiedź na prośbę dziewczyny o pomoc w projekcie ogrodu: "projekt ja robię za pieniądze" . Nie sądzę żeby kiedykolwiek nasza Danusia tak mogła powiedzieć. Sami widzicie jakie mamy szczęście
Ogród muzy czyli kaliope z motyką w dłoni 22:21, 17 maj 2011

Do góry
Czy wszystko - iglaki, drzewka, krzewy mogę sadzić teraz czy powinnam się z czymś wstrzymać? Już wiem, że wrzosy dopiero w lecie, bo w szkółkach stwierdzili, że jest kiepsko, bo sporo przemarzło i będą w sierpniu.Muszę doczytać techniczne rzeczy, bo ja nawet nie wiem JAK mam sadzić.
Żurawki pooglądałam różniaste i zachorowałam, nie dziwie się, że jest fioł na ich punkcie, wkomponowuje je jakoś w mój projekt.
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 15:25, 15 maj 2011

Do góry
bardzo Ci dziękuję. Ja sie przygotowuję dopiero do stworzenia ogrodu.
Danusi robi i projekt ale jakoś te dziewannę przemycę.
niemniej sieję rozmnażam z tego co mam i walczę z chwastami które po pas są i końca nie iwdzę.
a Wszystko własnymi i M "ręcami" więc nie wiem jak nam sie uda.
Ogród średniowieczny i nie tylko 00:18, 15 maj 2011

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Wielki projekt!życzę powodzenia i konsekwencji w realizacji.

Haniu konsekwencji mi nie brakuje, zapału też a na efekty trzeba będzie trochę poczekać Marzy mi się ten ogród tak za 5 lat, kiedy już wszystko wyrośnie i się zadomowi i będzie naprawdę fajnie
Ogród średniowieczny i nie tylko 00:01, 15 maj 2011

Do góry
Wielki projekt!życzę powodzenia i konsekwencji w realizacji.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 18:17, 14 maj 2011

Do góry
Danusiu, mam pytanie o trawnik. Nawożę go co 3 tyg., koszę raz na tydzień. pięknie zaczął rosnąć na wiosnę, teraz jest słabszy, mnie zielony, mniej gęsty.nie ma u nas wielkiej suszy, ale...może powinnam więcej nawadniać.co robię źle?
umieściłam u siebie projekt( wybaczcie prawdziwi projektanci) poprawy stanu obecnego. czy mogłabyś rzucić okiem w wolnej chwili? nie tracąc oka
Ogród Sylwii od początku :) 20:37, 12 maj 2011

Do góry
Ana napisał(a)
Sylwia, czytam od wczoraj, jestem w połowie, ale już muszę napisać, że podziwiam ogrom pracy, zapal i talent do tworzenia cudownych miejsc! Projekt i wykonanie fantastyczne!
Muszę zrobić przerwę, bo mi mąż papiery rozwodowe pocztą przyśle, bo zniknęłam na cały dzień przed kompem co robić jak areszt domowy jest

Witam Aniu .... z moim M również mam problemy z natury te same co Twoje
Cieszę się , że zawitałaś do mojego ogródka Pani Ekonomistko !!! Nasi górą !!!
Duży ogród to dużo pracy każdy to wie, ale dlaczego to tak wolno idzie ???
Pozdrawiam i zapraszam do dalszego oglądania
Ogród Sylwii od początku :) 18:01, 12 maj 2011

Do góry
Sylwia, czytam od wczoraj, jestem w połowie, ale już muszę napisać, że podziwiam ogrom pracy, zapal i talent do tworzenia cudownych miejsc! Projekt i wykonanie fantastyczne!
Muszę zrobić przerwę, bo mi mąż papiery rozwodowe pocztą przyśle, bo zniknęłam na cały dzień przed kompem co robić jak areszt domowy jest
Wymiana starego, zniszczonego trawnika na trawnik z rolki 16:13, 11 maj 2011

Do góry
hahaha nie ma to jak dostosowywac projekt do produktow a nie odwrotnie... nowe teorie nam sie pojawiaja ;d ja nie lubie trawy z rolki dla mnie to troche jak... profanacja... takie pojscie na latwizne;d
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 02:01, 10 maj 2011

Do góry
A tu projekt bardzo dużego i ciekawego ogrodu. Imponujący! Można w nim znaleźć inspirację również i do małego ogródka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies