Basiu, to dla Ciebie, jeszcze inny czosnek, zdaje się że Schuberta
Aganiu, biała piwonia spłatała nam psikusa Mam jeszcze inne białe, ale w pąkach, bo sadzone wiosną.
I dla Ciebie coś, co chyba lubisz, niestety, nie nad wodą
Iza.. ukopać ci rozwary??? Takie dzwoneczki na lipiec... wysokie... możesz gdzieś przy lawendzie, naparstnicach.. .. u mnie sie posiały gdzie chciały...
I wkomponuj gdzieś przetacznik Christa.. stoi juz w donicze i czeka.
A na brzeg rabaty może od Finki szałwia, jest niska, kompaktowa i śliczna..
foto nie mam....
Białe te coś też Ci dam, wiec myśl czy to Ci sie skomponuje...
Bo już rozdysponowałam nadwyżki i mam tylko dla Ciebie ostatki zbywającego dobra..
Nowa rabata, dzięki trawkom wygląda jakby się unosiła w powietrzu
Szałwia świetna, piekny jest jej kolor, ale ja nie mam do niej szczęcia bo u mnie kiepsko rośnie
Fuksja biała niesamowita, masz powódź kwiatów
Ijeszcze inne kompozycje szałwia i molinia w buksikach
Żurawki ...tylko te i kilka pomarańczowych mi zostało po inwazji krewetek:-
(
Szałwia i trzmielina
Kuleczki się topią
Dziękuję za informacje Ceny fajne- szczególnie żurawek. U mnie powyżej 10 zł
Warto porównać ceny, bo często różnią się dość mocno. To istotne, szczególnie gdy kupuje się po kilka, kilkanaście sztuk.
BusyBee dzięki za pochwały, miło mi. Carexy kupiłam w Kurowie w Centrum Ogrodniczym po 7 zł. I bardzo ładne , duże rośliny. W Puławach były też po 7 zł. Ale troche gorsze i nie było zbyt dużo ich , nie można było wybierać. Te wcześniej kupione to były z targu pod zamkiem i też płaciłam 7 zł a były dużo mniejsze. W tym sklepie w Puławach- Ogród Marzeń to warto kupować bo cena przynajmniej niektórych roślin dosyć dobra np szałwia po 5 zł., Trawy brązowe chyba po 6 zł.Zurawki 8,50 zł.
Haniu i ja zaglądam fotki z ogrodu zobaczyć a tu nic.Czy Haniu kwitnie ci już szałwia bo z tych nasionek co mi przysłałaś sadzonki mam duże ale jeszcze nie kwitną pozdrówka zostawiam
Dzięki Haniu za relację a chabra o takich liściach ja mam różowo wrzosowy kolor i ciemny fiolet prawie czarny i szałwia Caradonna była, ech jestem ciekawa jak było u Gosi i Izy