Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

ewa004 19:47, 01 cze 2014

Wiuniu coraz piękniej u Ciebie
A limki powinny zakwitnąć ,tak mi się wydaje
wiunia 20:21, 01 cze 2014

ewa004 napisał(a)
Wiuniu coraz piękniej u Ciebie
A limki powinny zakwitnąć ,tak mi się wydaje

No to mnie pocieszyłaś Ewuś bardzo bym chciała, żeby zakwitły
wiunia 20:33, 01 cze 2014

iwonaal napisał(a)
Fajoski piesek.

Moja kochana sunia grzeczna i mądra, a jej synuś to nieokiełznany żywioł, jak bawimy się piłeczką to bez niego, bo jest tylko tuman kurzu i piłeczki Shilla nie uświadczy
wiunia 20:38, 01 cze 2014

Zielona napisał(a)
Wiesz co Wiuniu.... mnie się bardziej podobają białe kwiaty na tle domku ogrodowego niż gdyby były same czerwonePiękny bukiet... pięknie odbija od domku Skrętnik zawsze mnie zachwyca - fajna roślina i długo kwitnie. Obrazki ogrodowe w słońcu to jest to Z catalpą nie pomogę, ale może zwróć się do Małej Mi - Ania ma dorosłą catalpę, więc może wcześniej też miewała problemy...

Będę musiała Ani zawrócić kolejny raz głowę , a skrętnik też bardzo lubię jest taki delikatny i ...eteryczny? Ciekawe czy można dostać w białym kolorze? Pani u której kupiłam niebieski powiedziała, że raczej nie ma szkoda!
wiunia 20:40, 01 cze 2014

zawitka napisał(a)
Ta róża czerwono biała fajnie wygląda A z sąsiadem najlepiej nie zawracać sobie głowy Pozdrawiam

Tak też robię ale ja nie lubię takich sytuacji, zawsze staram sie żyć z ludźmi w zgodzie, a tu takie "kwiatki"
Mala_Mi 22:19, 01 cze 2014

Wiunia, katalpą się nie martw Nowo posadzona mogła źle znieść zmianę klimatu, transport itp.. tak jak pisze Joanna. Może być też słońce i wysoka temperatura któa była przez kilka dni. Nowo posadzone drzewa, krzewy tak reagują na szok termiczny. Ja profilaktycznie jak coś dolega moim roślinkom, to stosuje Previcur (podlewam) a potem Topsin (podlewanie i oprysk). Moja katalpa na początku też trochę fiksowała, ale u mnie niszczyły ją przędziorki (i nie tylko ją), a tak to nic jej nie było...
Obserwuj czy wypuszcza nowe liście i czy już są całe.. jak tak, to bez nerwów...
Alisonek 22:22, 01 cze 2014

szałwia ma ekstra kolor i same kwiatki są ładne!
wiunia 22:27, 01 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)
Wiunia, katalpą się nie martw Nowo posadzona mogła źle znieść zmianę klimatu, transport itp.. tak jak pisze Joanna. Może być też słońce i wysoka temperatura któa była przez kilka dni. Nowo posadzone drzewa, krzewy tak reagują na szok termiczny. Ja profilaktycznie jak coś dolega moim roślinkom, to stosuje Previcur (podlewam) a potem Topsin (podlewanie i oprysk). Moja katalpa na początku też trochę fiksowała, ale u mnie niszczyły ją przędziorki (i nie tylko ją), a tak to nic jej nie było...
Obserwuj czy wypuszcza nowe liście i czy już są całe.. jak tak, to bez nerwów...

Aniu dziękuje Ci bardzo, że wpadłaś i pocieszyłaś Całusy!
wiunia 22:29, 01 cze 2014

Alisonek napisał(a)
szałwia ma ekstra kolor i same kwiatki są ładne!

Kwiaty ma faktycznie w takim kolorze, który bardzo lubię no i są naprawdę duuuże! Pozdrawiam Alu
Alisonek 22:31, 01 cze 2014

a Ty jak Wiuniu stoisz z czasem w tygodniu, żeby wtedy sie jakos spotkać w poznaniu???