Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ptasi gaj 22:05, 03 wrz 2021

Do góry
O a tyle mam wody w studzience melioracyjnej glebokisc 1,5 metra

Ptasi gaj 21:59, 03 wrz 2021

Do góry
Danusiu drugi dzień latam po działce z pompami i wężami. Mam 5 zbiorników i przepompowuje z jednego do drugiego aby później z ostatniego do rowu poplynelo.

Na szczęście ma nie padać to trochę obeschnie. Mam jeszcze basen do opróżnienia. Myślałam że tuje podleje, ale one z jednej strony stają w wodzie.

Trawy kwitną po woli jeszcze Memory nie wypuscila kwiatow

Rododendronowy ogród II. 21:50, 03 wrz 2021

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Tak to prawda. W tym roku zachwyca mnie kłosowiec, pięknie i długo kwitnie.

A mój klosowiec się położył i puscił korzenie i być może będę miała nowe sadzonki.

Bogdziu piękny ogród. Floksy ładnie kkwitną tak dużo. U mnie parę krzaków, ale dokupiłam w tym roku trochę. Niektóre u mnie mają mączniaka i martwi mnie to.
Ogród do odnowy 21:39, 03 wrz 2021

Do góry
Bardzo piękne ujęcia . Ogród wygląda bajkowo.

Co to za trawka?
Gosiek33 napisał(a)
Zieleń, drewno i antracyt 21:13, 03 wrz 2021

Do góry
Szkoda, ze renowacja nie objęła jeszcze amfiteatru.

Na koniec fragmencik tego, co znaleźć można wokół opisanej na początku restauracji. Reszta cała jest w kwieciu wszelakim, skomponowana w sposób lekki, bardzo kolorowy, wakacyjny. A wśród tego hamaki, leżaki, ogólny luz

Cytadela ma jeszcze sporo pięknych miejsc, część ujarzmiona, część bardziej dzika. Może je pokażę za jakiś czas. Rozpoczął się rok szkolny, zajęcia dodatkowe nieletnich, a co za tym idzie kilka godzin tygodniowo do zagospodarowania w Poznaniu
Zieleń, drewno i antracyt 21:03, 03 wrz 2021

Do góry

A to moja ulubiona cienista alejka, pod mrocznymi klonami.
Zieleń, drewno i antracyt 21:00, 03 wrz 2021

Do góry

Kolejny (tym razem stary) fragment na planie koła. Przyjemny minimalizm: drzewa kolumnowe, żywopłot, a wewnątrz jedynie rzeźba, często oblegana przez młodzież.
Ogród do odnowy 20:54, 03 wrz 2021

Do góry
krzewuszka Lime Monster na półcienistym stanowisku

biedna Green Jewel ledwo zipie pod sadźcem, Barbula po przemarznięciu odbiła szarozielonymi liśćmi podstawowej odmiany

Zieleń, drewno i antracyt 20:52, 03 wrz 2021

Do góry
To kolejne w miarę nowe założenie. Główną rolę grają tu trawy, prowadzone po okręgach. Nasadzenia są rytmicznie powtarzane, drzewa(wiśnie) również. Pośród krótko prowadzonego trawnika zdarzają się fragmenty niekoszonej łąki, wiosną całe w nasadzeniach cebulowych.
Ogród do odnowy 20:49, 03 wrz 2021

Do góry
boucle w najciekawszym momencie i świecznica (Cimicifuga ramosa)

po nadmiarze wody z nieba Cherry Fluff zczerniała

za to Delicious Candy nadal rewelacyjna

Ogród do odnowy 20:42, 03 wrz 2021

Do góry
zdjęcia TARci jakoś mnie natchnęły na rozchodnikowe zdjęcia

Ogród do odnowy 20:37, 03 wrz 2021

Do góry
April napisał(a)

Która to odmiana rdesta taka fikuśna? U mnie żaden tak kwiatów nie wywija Śmiesznie to wygląda.

Zdjęcia jak zwykle, oglądałam z wielką przyjemnością

Nie wiem co on za jeden, chyba kolor mnie przyciągnął, ale chyba Inka ma takiego samego?

Na zdjęciu wyszły jakieś słabe kolory, bez słońca

tu trochę słońca, coś widać w gąszczu? muszę wykopać w końcu tego irysa - wysiał się sam, rośnie od czapy i nawet nie kwitł
Ogród Naturalistyczny z duszą prerii. 20:33, 03 wrz 2021

Do góry
Katte napisał(a)

Warzywniak wysypany zrębkami ,na kartonach .
Wyłazi tylko skrzyp gdzieniegdzie.
Doszłam do tego momentu że jeszcze 2 mniejsze skrzynie dorobię i to wszystko .
Do kapustowatych brak mi już cierpliwości, tyle co my zjemy to sobie kupię, a ja gooopia karmie ślimaki i bielinki okoliczne

Też mam kartony zasypane i wyłazi ten cholerny skrzyp. A tam gdzie karton nieźle przegnity to jeszcze perz.

Ogród Naturalistyczny z duszą prerii. 20:30, 03 wrz 2021

Do góry
Katte napisał(a)

Tu narazie jest klepisko ale będzie SAN FRANCISCO!
Ziemia nawieziona, jesCze w przyszłym tygodniu zamówię wywrotkę bo mało do wyrównania.

Kasia to taras czy wejście do domu?
W ogródku emerytki 20:01, 03 wrz 2021

Do góry
Moje szambo już nie straszy, bo dziś je ozdobiłam i jestem zadowolona z efektu
Widok z góry.

I na dole.

I ścieżka, eMuś jeszcze poprawi boki, bo wyszły jakoś nierówno.

W niektórych pustych kwadratach będą rośliny skalne w betonowych korytkach o nietypowych kształtach, tylko muszę je zrobić.

I dam jeszcze trochę żwirku, ale niedużo.
W ogródku Martki 20:00, 03 wrz 2021

Do góry
Dziewczyny, EE musiałam wziąć, mimo że nie planowałam tulipanów, ale z braku czosnków przestraszyłam się, że nic nie będzie kwitło tej wiosny. Mając na uwadze posuchę kolorystyczną, jaka panuje po zimie, dołożyłam jeszcze Doll's Minuet, przekonał mnie kolor i kształt, choć one nie powtarzają kwitnienia, więc potraktuję je jako jednorazowy bukiet.

Przypadek manii dwóch kółek znam, to wielka miłość mego brata. Dawno temu zabrał mnie na dłuższą wycieczkę, przykazał się ciepło ubrać i nałożyć buty narciarskie. "Bo naprawdę będzie dawało po piszczelach". Zdziwiłam się, ale dobrze, nałożyłam spodnie i buty narciarskie i tarabanię się, wychodzę przed dom a on łapie się za brzuch. No jak to, kazałeś! Okazało się, że jemu chodziło o buty górskie, nie narciarskie... Więc Aga, ty profesjonalnie wyposażona rozumiem, że mąż ma później frajdę i myśli, że sprawił Ci największą radość w życiu Judith, bądź gotowa a jeśli mąż już siedzi na forum motocyklowym, to sprawa przesądzona

Z mojego ogródka, to jeszcze wczoraj rozważałam wypad na wystawę Zieleń to życie, ale dziś stwierdziłam, że mój ogród jest TAK zaniedbany, że nie mogę mu tego zrobić. Grzecznie będę pracować w domu. Przy okazji podzielę się z Wami smutną wiadomością, że kolejne hakonechloa z Zielonych Ogrodów, zdawało się, że dobre sadzonki, posadziłam w przepuszczalną glebę i nie podlewałam, prawie bez wyjątku padły. Po powrocie zastałam takie widoki:

Tym samym daruję sobie kolejne próby sadzenia hakonechloa macra, z nieznanych mi powodów sadzonki dostają brązowych plam i potem już całe są w brązach. A nie jest to kolor, o jaki mi chodziło...

Inaczej sprawa ma się z moliniami. Mocno podrosły.

Hortensje Limelight też mają niezłe osiągi jak na pierwszy sezon.

Róże wypuściły bardzo długie, prawie 2-metrowe pędy, Ascot i Leonardo, ten sięga do nieba.

Tak że dzieje się Dobrego weekendu!

Zieleń, drewno i antracyt 19:43, 03 wrz 2021

Do góry
Po drugiej stronie alejki mamy bardzo ładny przykład rewitalizacji. Szkoda, że łany lawendy były już po kwitnieniu i wyłączono fontannę. Jeszcze (jakieś) 3 lata temu był tu wielki dół z olbrzymią ilością szkła i śmieci wszelakich.

cdn
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 19:38, 03 wrz 2021

Do góry
A ogórki rosną na drzewach

Kukurydza kolorowa, kury się ucieszą

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies