Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Nowa12 12:12, 08 kwi 2022

Wiolka5_7 napisał(a)

Ja seslerię też musiałam wykopać i raczej nie wyczyściłem jej dokładnie z tego trawska,bo się nie dało.

Ja dziś jeszcze się przeszłam po ogrodzie z pazurkami i wygrzebałam jeszcze z kilku chwasty teraz dobrze widać i źdżiebeł się nie uszkodzi.

Chwasty są zawsze najszybsze. Ale jak się nasieją w innej roślinie to przerąbane .
Nowa12 12:18, 08 kwi 2022

LIDKA napisał(a)

Wywala sie te szmaty trudniej i brudna to robota. Akurat robie to etapami. Nie do wiary jaki czlowiek glupi był za mlodosci ogrodniczej...
Bo peselową młodość dawno zapomniałam.

Ja agro dawałam bardziej pomiędzy roślinami jak były jeszcze małe żeby w tych wolnych miejscach chwasty nie rosły. Co z tego jak rośliny się rozrosły i korzenie poszły dalej i powrastały w agro. Teraz się usuwa ciężko i razem z korzeniami no ale w końcu trzeba to zrobić. Tyle że ja już nie wiem gdzie jeszcze ją mam bo przykryła ją gruba warstwa ściółki.
No taka to głupota była moja .
Nowa12 12:22, 08 kwi 2022

Judith napisał(a)
Ja tez mam jeszcze szmatę tu i tam... Przy roślinach już prawie nie, ale tam, gdzie łyso - jeszcze leży. Guilty . Usuwam wraz z sadzeniem nowych roślin .
Lidka, wiek to nie pesel, to stan umysłu! . Ja wciąż postrzegam siebie jako młodą i piękną .

Dobre podejście do swojej osoby .
A zresztą na avatarku jesteś piękna i młoda .
Nowa12 12:23, 08 kwi 2022

LIDKA napisał(a)

Ja też sie czuje młoda i piękna...tylko nie wiem skąd ta dojrzała babka po drugiej stronie lustra pojawia się co rano....

Hihihi

Lidka to ograniczaj korzystanie z lustra .
Ja na przykład nie wchodzę na wagę .
Nowa12 13:25, 08 kwi 2022

Tak we wczorajszym wieczornym biegu to jeszcze wrzosy ścięłam. Tak późno w sezonie to chyba jeszcze tego nie robiłam. Jak zawsze po cięciu lepiej na nie nie patrzeć . Swoje trzeba odczekać aż zaczną wyglądać wyględnie.

Helen 06:33, 09 kwi 2022

Ale później są przepiękne.
SlonecznyOgrod 12:39, 10 kwi 2022

Nowa12 napisał(a)

Poległam bo myślałam że będzie się to dało rozdzielić ale bez szans. Kupa splątanych korzeni wrośniętych w agro. Agro to chyba najgorszy mój błąd młodości. Tyle już jej wywaliłam a nadal znajduję.

Mam tak samo, jeszcze mam miejsce z plastikową matą. Sukcesywnie usuwam jak chcę tam coś dosadzić. Ale mam tylko pod iglakami i na to kamyczki, które zbrzydły po 5-6 latach.
Już kiedyś Cię popierałam , że nigdy więcej.
Nowa12 20:47, 11 kwi 2022

Helen napisał(a)
Ale później są przepiękne.

Miesiąc trzeba poczekać i będą git .
Nowa12 20:50, 11 kwi 2022

SlonecznyOgrod napisał(a)

Mam tak samo, jeszcze mam miejsce z plastikową matą. Sukcesywnie usuwam jak chcę tam coś dosadzić. Ale mam tylko pod iglakami i na to kamyczki, które zbrzydły po 5-6 latach.
Już kiedyś Cię popierałam , że nigdy więcej.

Kamyczkom mówię zdecydowane nie. To oprócz maty mój drugi główny błąd ogrodowy.
Wytargałabym najchętniej całą matę ale musiałabym drapać w ziemi kawałek po kawałku bo nie wiem gdzie jeszcze się ostała.
Nowa12 20:06, 12 kwi 2022

Dzisiaj Dzień Nawożenia . Prawie 3 godziny i raptem pół ogrodu nawiozłam.
Kwitnie na full na razie tylko wiśnia ozdobna więc wszystko co lata dzisiaj ją okupowało.