Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Mój ogród nad rzeką... 13:18, 21 wrz 2015

Do góry
ja odkąd trafiłam na odrodowisko nie mogę sobie darować, że wycięłam u siebie brzozy, jaka ja durna byłam
Małymi kroczkami do celu... 12:46, 21 wrz 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ja też brzozy

i ja
Małymi kroczkami do celu... 12:45, 21 wrz 2015

Do góry
Ja też brzozy
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:24, 21 wrz 2015

Do góry
I te brzozy mają być w dużych kostkach cis/bukszpan a przed nimi Ice Dance po całości czy tylko przed tymi kostkami?
Małymi kroczkami do celu... 12:12, 21 wrz 2015

Do góry
BRZOZY
Małymi kroczkami do celu... 12:04, 21 wrz 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)

dokładnie, do wiosny to już zapomni o tej rabacie
też myslę, że 3 szt byłoby fajnie

Głosujemy szpaler hortensji,czy brzozy??
Małymi kroczkami do celu... 12:03, 21 wrz 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Nie nadążam za Tobą kobieto
Jak znam życie to mówisz, że to plan na wiosnę, a jutro zerwiesz trawę, pojutrze kupisz rośliny, następnego dnia wszystko wsadzisz
Mi by tam jeszcze jedna brzoza pasowała. Dwie to tak jakoś nijak

Nie,nie Aniu chce sobie spokojnie przez zimę ja zaplanować, teraz mam inne wydatki, pokazuje całość, bo chcę dobrze ulokować na niej brzozę, żeby na wiosnę już jej nie przesadzać. Właśnie tak się zastanawiam czy dać tam brzozy, jedna na pewno ta co kupiłam, chciałam zrobić tam szpaler z hortkami, a brzozy ponoć to wodopijcy o ile istnieje takie określenie więc albo hortki,albo brzozy?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:35, 21 wrz 2015

Do góry
Kasik napisał(a)
Aga- no widzisz- jak oglądam Twój ogród to mam wrażenie, że przenoszę się ileś lat wstecz. I to nie dlatego, że staroświecki, nie, ale dlatego, że takie ogrody utkwiły mi w pamięci z lat dzieciństwa. Pewnie byłam mała i perspektywa się ciut zmieniła, ale w takim ogrodzie można już się skryć, podumać i pobyć samemu.

Ja uwielbiam taką tajemniczość i możliwość odkrywania co chwila czegoś, czego nie widać ot tak od razu.

On nie jest taki formalny, w każdym miejscu napotkasz coś, co cię przyciąga. Mój taki nigdy nie będzie, bo czytelność widać na pierwszy rzut oka. No chyba, że mój Mąż zrezygnuje z części sadowej i tam zbudujemy coś bardziej tajemniczego. To by było dodatkowe 1000m, ale na to się nie zanosi.

Pięknie u Ciebie w każdej porze roku.

Mój ogród wcale nie jest stary, to sposób nasadzenia i dobór roślin buduje wyobraźnię i takie jego wyobrażenie, teraz jeszcze cynie sprawiają, że barwy w ogrodzie są niezwykle nasycone i intensywne...ponadto zapożyczony krajobraz i 20 letnie brzozy u sąsiada....malują taki dojrzały obraz mego ogrodu
Jak to dobrze, że każdy ogród jest inny i w każdym podoba nam się coś innego i jak to dobrze, że każdy ogród potrafi czymś zainspirować, a uzyskanie w ogrodzie harmonii i równowagi sprawia, że się w nich odpoczywa
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 06:24, 21 wrz 2015

Do góry
Ewcia tyle siły masz? Ty trochę przystopuj. Ja już tak nie szarpie w ogrodzie. Robię, ale nie na siłę. Już nie raz po pracach ogrodowych padłam - dziękuję więcej nie chcę.

Rozumię, że brzozy się przyjęły?

Nic o spotkaniu nie odpisałaś.
Mój ogród nad rzeką... 22:03, 20 wrz 2015

Do góry
Poetycko się zrobiło, ogród pięknie ujęty w słowa Lubię patrzeć na Twoje urokliwe brzozy i na resztę też. Żurawka mnie zaskoczyła
Ogród wyrozumiały 21:33, 20 wrz 2015

Do góry
Olili napisał(a)
Ja to chyba na dodatek niezrozumiale piszę ..więc jeszcze raz.

1. Podoba mi się Twoja opcja z buksami -biorę ją pod uwagę
2. albo zamiast buksów kosodrzewina z..Red Baronem..? ale nie wiem co wtedy z tyłu za nimi w brzozach by było widoczne
3. albo otoczyć 4 brzozy kamykiem w kształcie jak w linku na łowieckiej i w nim miskanty i orange rocket i nie wiem wtedy co z przodu.

Podsumowując ciągle czegoś nie wiem

A zobacz jeszcze to
Ogród wyrozumiały 20:43, 20 wrz 2015

Do góry
Ja to chyba na dodatek niezrozumiale piszę ..więc jeszcze raz.

1. Podoba mi się Twoja opcja z buksami -biorę ją pod uwagę
2. albo zamiast buksów kosodrzewina z..Red Baronem..? ale nie wiem co wtedy z tyłu za nimi w brzozach by było widoczne
3. albo otoczyć 4 brzozy kamykiem w kształcie jak w linku na łowieckiej i w nim miskanty i orange rocket i nie wiem wtedy co z przodu.

Podsumowując ciągle czegoś nie wiem
Ogród wyrozumiały 19:25, 20 wrz 2015

Do góry
Olili napisał(a)
Oooo taki kształt miałam na myśli by te brzozy wydzielić kamykiem.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3929-na-lowieckiej?page=141

Fajny pomysł Chodzi Ci też pewnie żeby wykorzystać te tony żwirku? I w tym żwirku pod brzozami co miałoby być? Hosty jak na łowieckiej? Czy jednak red baron? Ale wtedy buksiki z przodu to już chyba odpadają?

PS Ja cały czas coś przesadzam, nawet w te upały, i nic mi nie padło
Ogród wyrozumiały 15:43, 20 wrz 2015

Do góry
Oooo taki kształt miałam na myśli by te brzozy wydzielić kamykiem.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3929-na-lowieckiej?page=141
Ogród wyrozumiały 15:36, 20 wrz 2015

Do góry
O jeju dziewczyny ,dzięki !! Teraz Was czytam i analizuję

Ensata -

Ania - dzięki za info w sprawie mchu,rozchodniki z rozplenicą u Zety znam...tylko mi tak trudno do siebie te inspiracje przenosić, dostosowywać...niekiedy myślę,ze ja w sprawie ogrodu to niereformowalna jestem i nigdy się nie nauczę ,ale staram się - podglądam Was ciągle !

Edytka - zaraz pójdę ,dziękuję za linka

Reniu- no fajnie z tą łezką..a gdyby Red barona tam przesadzić z kosodrzewiną ,to by to było coś z tego?,Czy wtedy Red Baron zasłoni to co ewentualnie znajdzie się pod brzozami?
3 kulki buksów rosną mi w innym miejscu i mogę je stamtąd przesadzić tu ,tak jak narysowałaś. Można teraz przesadzać buksy?

Jeszcze kołatało mi się po głowie gdyby taką elipsą jakby otoczyć tylko te 4 brzozy.Tuje w korze ,brzozy w elipsie z kamieniem i dać tam berberysy i trawy,przód w korze...? Głupio?
Ogród wyrozumiały 12:55, 20 wrz 2015

Do góry
Olili napisał(a)
Dziękuję Reniu za poświęcony mi czas !
Wasze pomysły,propozycje są dla mnie nie do przecenienia,bo ja sama tego nie ogarniam. Coś wymyślę i po drodze gubię się....
Wcześniej bałam się traw ze względu na ich podział późniejszy,bo przecież nie dam rady,ale pomyślałam,że będzie mus zaangażować męża i tyle
Podoba mi się i plan B i pomysł rozplenice plus rozchodniki.

A ze żwirkiem to myślisz taką łezkę,która obejmowałaby buka z berberysami ,tę obecnie pustą ziemię i red barona, a brzozy nie.

Mam 20 sadzonek Ice Dance do wykorzystania.
Widzisz/widzicie je gdzieś tutaj ??

Berberysy z hostami super ,widziałam zdjęcie od Kapiasa (bagatelle i hosty)Chyba Ty pokazywałaś ?? U Ciebie mi umknęły,przejrzę sobie jeszcze.
U mnie zostanie chyba tak jak jest ta plama,ja nie umiem takich przeplatanek,przerastają mnie

Z tą łezką to chodziło mi o coś takiego:

Przepraszam za jakość ... nie jestem w tym rysowaniu komputerowym dobra
Między buksiki można dać ID, które masz, dorzucić może bordową żurawkę To jasnozielone to hosty ... red barona przydałoby się jeszcze więcej tak by dochodziły do tej brzozy po lewo Obok tej brzozy po lewo można dać ze dwa miscanty
Ogród wyrozumiały 11:06, 20 wrz 2015

Do góry
Dziękuję Reniu za poświęcony mi czas !
Wasze pomysły,propozycje są dla mnie nie do przecenienia,bo ja sama tego nie ogarniam. Coś wymyślę i po drodze gubię się....
Wcześniej bałam się traw ze względu na ich podział późniejszy,bo przecież nie dam rady,ale pomyślałam,że będzie mus zaangażować męża i tyle
Podoba mi się i plan B i pomysł rozplenice plus rozchodniki.

A ze żwirkiem to myślisz taką łezkę,która obejmowałaby buka z berberysami ,tę obecnie pustą ziemię i red barona, a brzozy nie.

Mam 20 sadzonek Ice Dance do wykorzystania.
Widzisz/widzicie je gdzieś tutaj ??

Berberysy z hostami super ,widziałam zdjęcie od Kapiasa (bagatelle i hosty)Chyba Ty pokazywałaś ?? U Ciebie mi umknęły,przejrzę sobie jeszcze.
U mnie zostanie chyba tak jak jest ta plama,ja nie umiem takich przeplatanek,przerastają mnie
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:29, 20 wrz 2015

Do góry
babka napisał(a)
Molinię to ja chciałam z berberysami połączyć
Nie mam pojęcia o sadzeniu róż więc Ci nie pomogę ale zdjęciami pozachwycać się i owszem Molinia i róża, będzie mega zwiewnie

Z berberysami? Takimi kulkami?
Byliny też będą te co teraz tylko w innej konfiguracji Jak uda mi się stipę wysiać z sukcesem to też tam dosadzę

Anda napisał(a)

Ładne połączenie róż z molinią. Zależy jakie róże chcesz sadzić, ale myślę, że co 1,5 m powinno wystarczyć

No właśnie mam mega problem... Bo mam zarówno róże rabatowe, parkowe, wielkokwiatowe.... w kolorze purpury, bladoróżowe i krem-cytryna-budyń.... Myślę jak to połączyć? Znasz jakiś dobry klucz doboru?

sylwia_slomczewska napisał(a)
A ja zrobiłam rabatkę na której mam róże okrywowe w połączeniu z rozplenicami od Ani i od Alinki I nie mam pojęcia co z tego będzie, ale może coś fajnego

Rozplenica też ładnie wyglada z różami, ale dopóki jest mała. Ona z sezonu na sezon potrafi tak przybrać, że przyćmi róże. Ja rozplenice planuje klasycznie pod brzozy

Juzia napisał(a)
A mi molinia nie chce rosnąć

Ciekawe czemu?
Ja z nią naprawdę nic nie robię... nie nawoże, nie podlewam... Ale u mnie pole było kiedyś uprawiane i chyba dość dobrą ziemię mam.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:06, 20 wrz 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Dobrze znaszą to przesadzanie A jak brzozy? zostaja?

Gosia
Az sama sie dziwię , ze zawilce jeszcze daja radę, ale slabiej kwitna w tym roku. Nie wiem czy z powidu przesadzania czy raczej suszy
O brzozy nie pytaj, M by mnie golymi rękami udusił i byłaby to niepodważalnie zbrodnia w afekcie.

Teraz drązę temat platanów zamiast kiku-shidare
Ogród wyrozumiały 19:10, 19 wrz 2015

Do góry
Wiecie co ?

Widzicie te kupki kamienia pod brzozami?
Mam zamiar częściowo go użyć na tej rabacie i nie mogę wymyślić jaki by to miało mieć kształt..
Wcześniej,tzn. do dzisiaj myślałam,by otoczyć ekobordem brzozy i w srodku ten kamień..Teraz przesadziłam berberysy pod buka i patrzę a to bardzo blisko tej piątej brzózki,że nijak tam zatoczyć jakiś kształt....O losie!
A gdyby otoczyć tylko te 4 brzózki?
I w ogóle jak patrzę to fajnie by było gdyby red baron był na kamieniu,ale wtedy to tym kamykiem musiałabym dojść do brzegu rabarty,buuuuu i nie wiem o zrobić.
Może red barona posunąć pod brzozy,rabata ma wystawę południową to i tak trochę słońca by miał....
Czacha mi dymi ,jutro pewnie padnę,albo nie, w ogóle nie wstanę
A jeszcze myślę ,by może tego klona CS, zabrać stamtąd?
Mam zaorane od frontu to miejsce dla niego by się znalazło.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies