Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

...uDany ogród 18:44, 15 kwi 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dzięki Danusiu

Kurzak mam, ale jak myślisz bo niektóre kłącza u mnie już powyrastaly i są długie po 0,5 m może je obciąć i posadzić kłącza na nowo a z tych starych korzeni kryte zostaną w glebie odbijanie. Czy robiłaś takie eksperymenty. Cholewcia nie mam się kogo zapytać.
Moje mają liście większe od głowy kapusty nie mam fotki muszę zrobić to pokaże.
Coś muszę pogłówkować.

Pozdrawiam

Eluś nie ma za co
Ja swoim nie pozwalam do takiej wielkości dorosnąć i jak tylko mogę to dzielę. Ona się ładnie regeneruje i przyjmuje po przesadzeniu, jak jest sucho długo jej schodzi ale jak się ukorzeni to idzie jak burza.
Byłam i widziałam Twoje okazy, mamy chyba ta samą odmianę moje tez mają ogromne liści i wyrastają na nawet do 40 cm w górę.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 15:58, 15 kwi 2019

Do góry
Ręką jak cała zakwitnie to zrobię foto panorama i dam znać. Jest bardzo ładna powiększyła swoja górę podwójnie od zeszłego roku.
Ptasi gaj 15:56, 15 kwi 2019

Do góry
Pokażę jak będzie kwitła. Zrobiłam trochę błędów na początku jak kupiłam. Przede wszystkim mogłam kupić wyższa, a po drugie nie potrzebnie przywiązywałam do dołu odnogi mogły rosnąć do góry teraz by była wyższa.

Po okwitnieciu będę wiązała odnogi do góry w środku.
Ptasi gaj 13:36, 15 kwi 2019

Do góry
CD

Róża wybujala

Ptasi gaj 13:24, 15 kwi 2019

Do góry
Moja nie kwitnąca bergenia już 3 rok ci z nią zrobić?

Barwinek tak mi się rozrósł jeszcze nigdy nie był tak piękny. W zeszłym roku został skoszony po przekwitnięciu.

Floksy zaczynają kwitnac.

...uDany ogród 12:55, 15 kwi 2019

Do góry
Dzięki Danusiu

Kurzak mam, ale jak myślisz bo niektóre kłącza u mnie już powyrastaly i są długie po 0,5 m może je obciąć i posadzić kłącza na nowo a z tych starych korzeni kryte zostaną w glebie odbijanie. Czy robiłaś takie eksperymenty. Cholewcia nie mam się kogo zapytać.
Moje mają liście większe od głowy kapusty nie mam fotki muszę zrobić to pokaże.
Coś muszę pogłówkować.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 23:57, 14 kwi 2019

Do góry
Dzisiaj w zacisznych miejscach było dosyć ładnie najgorszy ten wiatr. Obcięłam wrzosy opryskalam miedzianem i nawiozlam.

Kaczeńce

Kiku... Bardzo się cieszę, że na święta będzie kwitła. Bałam się, że ja zmrozi

Ptasi gaj 20:12, 14 kwi 2019

Do góry

Reniu kupowalam trawy w albamar lub iglaki24 i zawsze przychodzily super. E jeszcE poczekaj z miesiac niech te trawy najpjerw odbija bo teraz ci przysla jeszcze nie rozwiniete.

Dziękuję Elu, u mnie też chyba urosną- chciałam jakieś sine zamienić muszę konwalnika
...uDany ogród 18:01, 14 kwi 2019

Do góry
Witam Danusia

Wszystko wyczyszczone i przygotowane do biesiad, pieknie.
Masz piekne bergenie u mnie chyba za stare nie kwitna. Maja dlugie pedy pewnie trzeba po przycinac lub rozmnozyc nowe.
Co ty robisz ze takie piekne u mnie maja 6 lat.

Pozdrawiam

Hej Eluniu Gdzieś mi wsiąkł Twój wątek, muszę sobie go dodać do obserwowanych.
U mnie czas plewić, znów zarosło no i kosić trzeba, chyba jutro się uda
Moje bergenie rosną jak szalone. Pierwsze sadzone w 2015, potem sukcesywnie co roku dosadzam. Te najstarsze kwitną najpiękniej. W tym roku chyba dadzą pokaz, bo wyłania się mnóstwo pąków Lubią wilgoć i glinę. Podsypuję azofoską i podlewam rozcieńczonym kurzakiem. No i muszę sypać ślimakol, bo uwielbiają je ślimory...
To tyle

...uDany ogród 11:17, 14 kwi 2019

Do góry
Witam Danusia

Wszystko wyczyszczone i przygotowane do biesiad, pieknie.
Masz piekne bergenie u mnie chyba za stare nie kwitna. Maja dlugie pedy pewnie trzeba po przycinac lub rozmnozyc nowe.
Co ty robisz ze takie piekne u mnie maja 6 lat.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 11:00, 14 kwi 2019

Do góry
Nie - jezdze czy chodze z musu gdzie sie da. Przy okazji robie fotki.

U nas slonko swieci nie jest tak najgorzej. Jestem juz po swieceniu wiec zaraz jade zobacze czy da sie cos zrobic. Do kompostu musze wrzucic siano, nawoz pod hortensje i inne rosliny rozrzucic i wrzosowa oporzadzic.
Zawsze jest co robic, ale juz blizej niz dalej.

Pozdrawiam
Kwiaty we włosach 00:04, 14 kwi 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)
jaśmin nagokwiatowy, jeszcze niedawno obsypany kwieciem

nawet chwasty ładne i kolorowe

A ty wiesz że to nie chwast. Ta roślina to kurdybanek i nie zwykle ekspansywna. Za rok możesz mają mieć w całym ogrodzie.
Ma duże rozłogi pod ziemią i się rozsiewa. Nie jest łatwo ją wyplenić więc się nie ciesz że taki to "piękny chwast".

Pozdrawiam
Ptasi gaj 22:55, 13 kwi 2019

Do góry
Renii napisał(a)
U nas Elu też zimnica

Czy możesz mi polecić dobry sklep internetowy z trawami?

Reniu kupowalam trawy w albamar lub iglaki24 i zawsze przychodzily super. E jeszcE poczekaj z miesiac niech te trawy najpjerw odbija bo teraz ci przysla jeszcze nie rozwiniete.
Miłkowo - sezon 2016-2022 20:24, 13 kwi 2019

Do góry

Wszystko rozumie i dlatego tak napisałam. Chociaż Maja nie narzeka jest szczupła 55 kg. Robię też masaże. Byłam na badaniach wczoraj wszystko ok. 6 lat.

Tego i iglaczks wytnij chore a zdrowe zwiąż do siebie sznurkiem i będzie dobrze też tak robię. Jak tylko gałąź źle odrasta np nie w tym kierunku to związuje. I się nastawia.

Elu, już na maksa wycięłam i ...wiesz co, mam chęć do zera wyciąć
Odpadnie mi znowu coś z głowy
Oj super z Mają, ja na razie 4, też sukces
Ptasi gaj 19:38, 13 kwi 2019

Do góry
Kamcia napisał(a)
Dokladnie. Od kwietnia bylo cieplutko.

U mnie dzis śnieg pada. Nie padal w grudniu, nie padal w styczniu. Padal przez 3 godziny w lutym, no to teraz musi nadrobic.

Tzn że jakiś szeroki front z północy przechodzi, że Niemcy też zimowo mają.
EM jechał dzisiaj wcześnie rano do Radomia po drodze była taka śnieżyca że widać nie było.
Ptasi gaj 11:04, 13 kwi 2019

Do góry
Beznadziejna pogoda +4 w mieście. Na wsi pewnie jak Kasia napisała nie będę grzebać w ziemi dzisiaj. Jutro pojadę może przejdzie ta słota.
W zeszłym roku było lato

Powsin 11 kwietnia 2018

Tak było u mnie 13 kwietnia 2018

Ptasi gaj 23:07, 12 kwi 2019

Do góry
pestka56 napisał(a)
Też u nas zimno diablo. Ale wczoraj kupiłam 2 forsycje, więc sadziliśmy. Przy okazji zmieniła też miejsce Krzewuszka Aleksandra.

To pod narcyzami wygląda jak fiołki wonne, a pod rhododendronami, to chyba ułudka wiosenna.

Kasiu masz rację tam nie ma fiołków wonnych tylko ułudka wiosenna sprawdziłam w necie tak wygląda. Foty zrobione przy Pomarańczarni.

Kasiu jadę jutro może będzie cieplej najgorszy wiatr
Ptasi gaj 22:59, 12 kwi 2019

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Zimnica straszna.... Od przyszłego tygodnia ma byc lepiej
W Wilanowie magnolie juz kwitną, ale jak będzie przymrozek to będzie po spektaklu

Nie napisałam w Łazienkach magnolie jeszcze w pąkach. Tam jest zimno jak chol...
W Wilanowie Magnolie są blisko Palacu osłonięte i w słońcu to pięknie kwitną.
Byłam w lekkim szoku to co zobaczyłam ledwo wszystko zipie już bliżej mnie lepiej wszystko kwitnie.
Ptasi gaj 20:35, 12 kwi 2019

Do góry
Właśnie wróciłam i zniesmaczona. w Łazienkach wiatr wiał za każdego krzaka zimno jak w psiarni. Jednak park jest w dolinie i jakieś prądy przechodzą.
Park jeszcze śpi oprócz bratków i stokrotek nic nie kwitnie jeszcze niezapominajki

Bratki tonacja id jasnego do ciemnego fioletu

Tutaj wyjątek

Narcyzy z niezapominajka mi lub innymi roślinami których nazwy nie znam

Więc dopiero jak będzie dużo ciepłej rośliny się obudzą i zaczną rosnąć.
Wszystkie rośliny bez życia w sobie.

U nas też dziś pizgało niemiłosiernie nie chciało mi się nawet nosa z domu wychylić a ty tu piszesz że spacery sobie urządzaszszacun
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:04, 12 kwi 2019

Do góry
Jak rocznica okrągła można obchodzić cały rok. Wszystkiego dobrego.

Koń fantastyczny. Podusia do ciągłego przytulania taka miła.

Pozdrawiam

Teraz mam już kolekcję koni, muszę im rabatę wymyślić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies