Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Dorota123 08:37, 22 maj 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

uwaga taki horror na jednej z sosen znalazłam

ponieważ w poblizu oczka wodnego to się bałam pryskać i uzyłam .....muchozolu, zagazowałam je
Co to za piękna roślina na pierwszym zdjęciu?
Robali nie zazdroszczę, jeszcze takiej ilości na sosnach nie widziałam.

Masz pięknie rozrośnięte orliki, u mnie pierwszy rok kwitną więc są małe, ale mam już sporo rodzai.
frezja 08:47, 22 maj 2019

Co to za plaga?? pisz do Mazana.
Doranma 09:37, 22 maj 2019

Sylwia, po czym pnie się Twoja hortensja pnąca? Boję się jej ekspansywnosci przy domku i wciąż rozmyślam gdzie ją przenieść.
Warzywnik bardzo apetyczny, wychuchany ☺ Pokazesz z bliska te domeczki, które stoją na słupkach koło nowego oczka?
AniazZielone... 09:38, 22 maj 2019

Sylwia, pięknie masz, mam nadzieję, że ominą cię dalsze deszcze. Chociaż w to wątpię, jak patrzyłam na prognozę pogody, to w ciągu 2 dni ma spaść 73mm deszczu Wczoraj mąż wrócił z działki i pokazywał mi jaka rzeka u nas płynie, dobrze, że mamy z górki. Wiosna w twoim ogrodzie piękna, jak oglądałam zdjęcie bzu, to aż mi nim zapachniało Pamiętam początkowe zdjęcia twojego ogrodu, piękna metamorfoza
Mam nadzieję, że w końcu się zobaczymy
sylwia_slomc... 11:04, 22 maj 2019

Dorota123 napisał(a)
Co to za piękna roślina na pierwszym zdjęciu?
Robali nie zazdroszczę, jeszcze takiej ilości na sosnach nie widziałam.

Masz pięknie rozrośnięte orliki, u mnie pierwszy rok kwitną więc są małe, ale mam już sporo rodzai.
Dorotko na pierwszym zdjęciu jest tamaryszek w pełni kwitnienia
Robale na sośnie potraktowane muchozolem po 10 sekundach martwe leciały. Orlikom daj sezon dwa, powinny ładne kępy zbudować
sylwia_slomc... 11:06, 22 maj 2019

frezja napisał(a)
Co to za plaga?? pisz do Mazana.

Już na wczesniejszych stronach Anitka plagę rozszyfrowała, załatwiłam je muchozolemTo borecznik rudy lub borecznik sosnowiec.
sylwia_slomc... 11:08, 22 maj 2019

Doranma napisał(a)
Sylwia, po czym pnie się Twoja hortensja pnąca? Boję się jej ekspansywnosci przy domku i wciąż rozmyślam gdzie ją przenieść.
Warzywnik bardzo apetyczny, wychuchany ☺ Pokazesz z bliska te domeczki, które stoją na słupkach koło nowego oczka?

Chortensja posadzona przy starym pniaku po ścięciu śliwki mirabelki, w tej chwili pnie się po nim( już go nie widać) po siatce ogrodzeniowej i po ziemi. Generalnie mogłaby robic za swietna roslinę okrywową, gdyby nie wychodziła na wszystko co rośnie
sylwia_slomc... 11:10, 22 maj 2019

AniazZielonegoWzgorza napisał(a)
Sylwia, pięknie masz, mam nadzieję, że ominą cię dalsze deszcze. Chociaż w to wątpię, jak patrzyłam na prognozę pogody, to w ciągu 2 dni ma spaść 73mm deszczu Wczoraj mąż wrócił z działki i pokazywał mi jaka rzeka u nas płynie, dobrze, że mamy z górki. Wiosna w twoim ogrodzie piękna, jak oglądałam zdjęcie bzu, to aż mi nim zapachniało Pamiętam początkowe zdjęcia twojego ogrodu, piękna metamorfoza
Mam nadzieję, że w końcu się zobaczymy

Dziekuję Nie da sie ukryć , ze 5 lat to dla ogrodu duzo nawet jak się roslinki mikro sadziTęż liczę, że się kiedyś spotkamy
TAR 13:46, 22 maj 2019

ładny ten twoj tamaryszek ale chyba to jakas inna odmiana niz w szkolkach i ogrodach sie widuje.
ElzbietaFranka 13:50, 22 maj 2019

To zwójka sosnoweczka trzeba opryskać Karate bo igły opadną. Wcxesna wiosna Promanalem