Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Mój 4 arowy azyl... 20:18, 14 mar 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Basiu sadzonki odebrane?Pozdrawiam

Bogusiu, odebrałam wczoraj.
Dzisiaj męczyłam się z sadzeniem. Chociaż miałam wybrane miejsce, to oczyszczenie tego kawałka z niektórych roślin i kamieni! zabrało mi sporo czasu. Posadziłam 14 liliowców! Całe szczęście, że pogoda dopisała.
Wraz z M spaliliśmy obcięte wcześniej gałęzie jabłonek i sosen zza działki oraz suche badyle Można powiedzieć, że większość prac porządkowych za mną.
Na sadzenie czekają lilie, posadzę je jak tylko pogoda się po tym zapowiadanym załamaniu poprawi.
W kwietniu, a może jeszcze w marcu, muszę podzielić i poprzesadzać żurawki, przygotować miejsce na jeżówki, po które pojadę do bylinowego raju dopiero chyba w maju.
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:54, 14 mar 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Aniu, róże poszły do ludzi, nie na śmietnik.
Idę poczytać, co za rarytasiki pokazałaś.

Poczytałam. Lilie i za mną "chodziły", ale się oparłam. Na razie

Tak się nie ciesz, poczekaj jak zaczną kwitnąć, to i Ciebie dopadnie chęć posiadania
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:51, 14 mar 2014

Do góry
Troszke wstyd pokazywać taki całkwity bałagan i wiele rzeczy, których wolałbym nie widzieć, ale może kogoś natchnie do drastycznych zmian Mimo, że zbieranie wszystkich roślin na rabate zajmie jeszcze sporo czasu to pokąze co w tym tygodniu wymodziłem.

Wszystkie niedoskonałośći tj. trawnik, bałagan, okropny chodnik i inne należy ominąć wzrokiem
Zaczynam serial

Całej historii rabaty nie będę pokazywał bo troszke by to trwało.
W czerwcu zeszłego roku rabata prezentowała się tak:

W lipcu szał kolorów. Sumak widoczny na zdjęciu w kolejce do wycięcia.

Słyszałem opinie, że 'nie ma źle, ale głównym powodem zmian był 'cudowny' widok z kuchni i wejścia do domu(zdjęcia wczorajsze) nawet lilie nie ratowały tego widoku....

Za smugi na zdjęciach przepraszam.

Decyzja była prosta, trzeba to wszystko wywalić i zrobić całość od nowa.
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:19, 14 mar 2014

Do góry
Aniu, róże poszły do ludzi, nie na śmietnik.
Idę poczytać, co za rarytasiki pokazałaś.

Poczytałam. Lilie i za mną "chodziły", ale się oparłam. Na razie
Ogród z łezką 18:59, 14 mar 2014

Do góry
Kasia te lilie co sadziłam w ubiegłym roku już wychodzą
Czasem lilia zgnije opuchlaki tez jedzą ,a czasem sama kopaczką poczęstuje i po lili,
ale casablanka przemarza jest piękna i jedna zamówiłam

Ooo, to fajnie Jutro zobaczę jak tam u mnie wygląda. W zeszłym tygodniu tylko azjatyckie było widać i to nie wszystkie.
Jak kupuje lilie, zawsze casablanca jest

Będzie Ci pachniało od niej z daleka Kocham pachnące lilie!!!
Ogród z łezką 18:52, 14 mar 2014

Do góry
Kasia te lilie co sadziłam w ubiegłym roku już wychodzą
Czasem lilia zgnije opuchlaki tez jedzą ,a czasem sama kopaczką poczęstuje i po lili,
ale casablanka przemarza jest piękna i jedna zamówiłam
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:42, 14 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Uff.. ale wpisów... a ja zgon jestem
Przekopałam dziś co się dało w jednym rejonie.. królowe awansowały i poszły z plebsu na różanki...
To była totalna maskara.. nie wiem co zniszczyłam, co przekopałam a co wykopałam.. ale efekt mi sie podoba Przesadziłam 3 róże, tulipany, narcyzy, krokusy, byliny, lilie, i bukszpan, piwonie, powojnik, liatry.. i dużo lawend.. na jednej rabacie jeszcze sie został bukszpan, ale to już mam wprawę, pójdzie szybko... zdjęć nie ma , bo robiłam do ciemnego... idę sie wykąpać.... Masakra.. ale chyba warto było, nawet jak będą straty

Z samego czytania sie zmęczyłam , jutro pewnie zrobisz zdjecia. Jak sobie przypomne jak się Twoje roślinki z ziemia razem przesadzaja to jestem spokojna o ich stan , na pewno będą super rosły.Pozdrówka i miłego wieczoru pomimo zgonu.
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:38, 14 mar 2014

Do góry
Uff.. ale wpisów... a ja zgon jestem
Przekopałam dziś co się dało w jednym rejonie.. królowe awansowały i poszły z plebsu na różanki...
To była totalna maskara.. nie wiem co zniszczyłam, co przekopałam a co wykopałam.. ale efekt mi sie podoba Przesadziłam 3 róże, tulipany, narcyzy, krokusy, byliny, lilie, i bukszpan, piwonie, powojnik, liatry.. i dużo lawend.. na jednej rabacie jeszcze sie został bukszpan, ale to już mam wprawę, pójdzie szybko... zdjęć nie ma , bo robiłam do ciemnego... idę sie wykąpać.... Masakra.. ale chyba warto było, nawet jak będą straty
W cieniu - zacieniona 18:16, 14 mar 2014

Do góry
Bogusia pozdrawiam,byłam dzis na działce sadziłam murek z buszpanów mojej produkcji i lilie zasadziłam,mam dosyć,ale ani jednej fotki - zapomniałam aparatu
...co to za ogrodniczka,ze zapomina aparatu?Też jestem dzisiaj zmęczona,przycinałam malutkie szpalery bukszpanowe,te,które sadziłam w ubiegłym roku....sadziłam żółte poziomki.

W cieniu - zacieniona 18:12, 14 mar 2014

Do góry
Bogusia pozdrawiam,byłam dzis na działce sadziłam murek z buszpanów mojej produkcji i lilie zasadziłam,mam dosyć,ale ani jednej fotki - zapomniałam aparatu
Ogród z łezką 17:00, 14 mar 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)

A Ty okrywasz lilie Bogusiu?

Nie okrywam.
A miało być tak pięknie.... 16:31, 14 mar 2014

Do góry
Palace purple, niestety w opłakanym stanie

Różaneczniki sadzone jesienią mają się dobrze

lilie i ostróżki też ruszyły,

Tylko te durne krokusy na wstecznym
Ogród z łezką 12:20, 14 mar 2014

Do góry

Może nie przemarznie,musimy być dobrej myśliPozdrawiam

A Ty okrywasz lilie Bogusiu?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:39, 14 mar 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Pięknie wszystko ruszyło. U mnie też listki na berberyskach, powojnikach. tulipany wielkie, niektóre lilie też. Wiosna hura

U mnie też, ale znowu zapomniałam o bateriach i zdjęć niet
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:47, 13 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Dziękuję Za to że jesteście
Mam fotki z postępu prac wczorajszych.. z dzisiejszych będzie jutro.. zakupiłam róże.. jeszcze nie przyszły, ale miejsce muszę im stworzyć. Miałam rabatę, która mi sie nie podobała do końca.. trzeba było coś zmienić... nie przepadam za różami, ale one mnie lubią Wiec na widok z tarasu pasuje trochę tych królowych posadzić.. na innej rabacie różanej obwódka z bukszpanu za blisko róż mi wyszła, postanowić przesunąć, a przy okazji rewolucje na innej rabacie zrobić, czyli tej co mi sie nie podoba.

Tak jak ten sznurek przesunęłam rabaty Jutro przekopuję bukszpany. Dziś zdjęłam darń, przestawiłam obrzeża i nawiozłam ziemi i piasku... wczoraj robiłam rewolucję na rabacie..

Kępę, wielką, zebrinusa oddalam, rozplenicę prrzesadziłam, przesadziłam miskanty i jakaś inna trawę.. nazwa wyleciała mi z głowy. Na bylinowej zadołowałam 3 liliowce, a 3 irysy przesadziłam trochę inaczej. Trochę inaczej posadziłam lilie, tulipany, szachownice i inne... wszytko przekopywałam po 3 razy...... Zmniejszyłam też kępy miskantów.. co zniszczyłam to moje, albo nie moje.. lilii najbardziej mi żal, bo była piękna, a cebule wielkości, że w palcach dwóch rąk nie objęłam.. zakopałam, może odżyje po latach..
ORMEA może przejść do historii

No i właśnie o tym mówię Raz dwa, bez zastanawiania się, główkowania, cudowania - praca wre i się dzieje... I normalnie za to Ciem kocham i Twój ogród
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:33, 13 mar 2014

Do góry
Dziękuję Za to że jesteście
Mam fotki z postępu prac wczorajszych.. z dzisiejszych będzie jutro.. zakupiłam róże.. jeszcze nie przyszły, ale miejsce muszę im stworzyć. Miałam rabatę, która mi sie nie podobała do końca.. trzeba było coś zmienić... nie przepadam za różami, ale one mnie lubią Wiec na widok z tarasu pasuje trochę tych królowych posadzić.. na innej rabacie różanej obwódka z bukszpanu za blisko róż mi wyszła, postanowić przesunąć, a przy okazji rewolucje na innej rabacie zrobić, czyli tej co mi sie nie podoba.

Tak jak ten sznurek przesunęłam rabaty Jutro przekopuję bukszpany. Dziś zdjęłam darń, przestawiłam obrzeża i nawiozłam ziemi i piasku... wczoraj robiłam rewolucję na rabacie..

Kępę, wielką, zebrinusa oddalam, rozplenicę prrzesadziłam, przesadziłam miskanty i jakaś inna trawę.. nazwa wyleciała mi z głowy. Na bylinowej zadołowałam 3 liliowce, a 3 irysy przesadziłam trochę inaczej. Trochę inaczej posadziłam lilie, tulipany, szachownice i inne... wszytko przekopywałam po 3 razy...... Zmniejszyłam też kępy miskantów.. co zniszczyłam to moje, albo nie moje.. lilii najbardziej mi żal, bo była piękna, a cebule wielkości, że w palcach dwóch rąk nie objęłam.. zakopałam, może odżyje po latach..
ORMEA może przejść do historii

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:12, 13 mar 2014

Do góry
I tak trzymać!

Mnie się podoba, wiesz.

Dzięki za info...nawet nie wiedziałam, że z niej to prawie królowa jest. Nawet się nie pytam czy okrywasz lilie...ja zresztą też nie.
A z utęsknieniem czekam na takie krokusiki jak na Twoim ostatnim zdjęciu...powinny być też u mnie.
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:57, 13 mar 2014

Do góry
Pszczółka - na bylinowej nic nie robię.. tylko poutykałam to co mi zbywało..... z przesadzania...

Malkul - to ja królowa bylinowa czy cebulowa ???? Bo sie gubię w tych tytułach..

Aneta - no to luks.... bo irysy trzeba mieć ..

Kindzia - odpowiedziałam z telefonu u Ciebie... nie mam pojęcia czy pachnie... ale jak pachnie to nie tak mocno jak potrafią inne lilie.... ale jest piękna i jak dla mnie może nie pachnieć ..
Postanowiłam pogooglać jak z nią jest.... "Do tego cudny zapach, nie przypominający nic a nic, duszącego zapachu lilii orientalnych! " cytat zaczerpnęłam z tego linku, warto poczytać

Irena - planuję, bo pogoda nie marcowa.. pogoda majowa.. krótki rękaw.... szok!!!

Ewa Bacowa - nie ma za co Zaraz też będę zamawiać

Motylku - giełda jest z samego rana.. tak do 10 jeszcze coś kupi, potem nic... jakbyś jechała to możemy sie spotkać na giełdzie.. bo jakby co to mam coś tam do kupienia... a przy okazji byśmy sie spotkały... chyba, że chcesz aby co coś kupić z ciemierników. to kupię. i przetrzymam, odbierzesz ode mnie .. ale musisz mi wtedy zaufać ,ze jak będą to kupię co trzeba

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:59, 13 mar 2014

Do góry
Pięknie wszystko ruszyło. U mnie też listki na berberyskach, powojnikach. tulipany wielkie, niektóre lilie też. Wiosna hura
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:10, 13 mar 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
A mnie przyszły wczoraj lilie. Dałam do zimnego bo wyrastają Buziaki Siostra

Moje liliowce też zielone wypuszczają, ale ja bym już posadziła, bo mnie aż korci
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies