Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 23:22, 02 maj 2013

Do góry
Lilie wsadz tak żeby cebula była przykryta a hosty ładne kupiłaś na targu ? po ile płaciłaś?
ja dostałam z wysyłki same korzenie wsadziłam do ziemi i nic
A miało być tak pięknie.... 23:11, 02 maj 2013

Do góry
Renatko pospacerowalam po Twoim ogrodku - wszystko pięknie Ci kwitnie ! Też bylam w Lidlu po ten kantownik i zastałam remont Widzę że zakupy Ci się udały Ja z każdego wyjazdu do Jaroslawia przywożę caly bagażnik roślinek-jeszcze nie nauczylam się planować i chyba się już nie nauczę Dzisiaj pojechalam zawieść syna do fryzjera -zostawilam go w kolejce a sama poszłam za halę i oczywiście spontanicznie kupilam lilie,naparstnice,dzwonki,zawilce,malwy,rumiany,rudbekię i oczywiście powsadzalam gdzie było miejsce i na jesień napewno będę przesadzać i ruch w interesie będzie się kręcił

Serdecznie pozdrawiam
Ogród Ginger 22:54, 02 maj 2013

Do góry
Moje Lilie sztuk 3 tzn były 3 ,ale coś tam po bokach wyrosło :

Anabelka :

Bajkowy ogród Weroniki 21:55, 02 maj 2013

Do góry
Dajanko, miałam na myśli, żeby zakwitło to co wsadziłaś, Jakże mogłabym Cię ponaglać, masz mistrzostwo w szybkości budowania i zakładania ogrodu. Dobrze postępujesz z floksami, a jak zechcesz zwiększyć tempo obsadzania floksami, to Ci znowu podeślę po przekwitnięciu. Niebieskie lilie miały wielu nabywców, a czy okażą się takie, zobaczymy.
Kajtuś zostaje w ogródku, bo ciepło. Wącha fiołki, chrzan, wszystko ogląda w szczegółach, a wieczorami wpatrzony w gwiazdy, księżyc, światełka solarne, nie chce do domu prawie do rana. Sam w domu jeszcze nie był. Dopadają go często kleszcze, krople go chyba uczulają. Obróżka przeciw kleszczom, albo kleszcze, czy znasz coś lepszego?
Monte, to narcyz Bogdzi.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 14:33, 02 maj 2013

Do góry
A ja byłam na zakupach - miałam kupić sobie jakieś ciuszki, tak po babsku, ale mi się zboczyło z drogi i zamiast ciuchów kupiłam tak:
Magnolię "Picture"
Hortensje bukietową "Great Star"
Hortensje bukietową "Silver dollar" szt. 2
Powojnik Nina
Dwie lilie azjatyckie - już lekko urośnięte - na pytanie co to za lilie Pan na targowisku odpowiedział mi "różowe" - a to dobrze bo rózowe chciałam
Ziemię na oborniku
Niezapominiajki
i to chyba tyle choć mam wrażenie że o czymś zapomniałam. Jak przestanie padać pstryknę zdjęcia choć okazałe to na razie to wszystko nie jest.
Jak wróciłam do domu - zanim eMuś zdążył zakrzyknąc "po co ci znowu to wszystko" ja zakrzyknęłam "Ty mi nie mów ile to ja nakupiłam... Ty się ciesz ile ja NIE kupiłam" (bo głównie całe zakupy polegały na tym - czego jednak NIE kupić Sie ma charakter Miłego dnia - u nas pada... ale jest przyjemnie... Zmykam obiadek skonczyc.
Liliowo i kolorowo:) 12:33, 02 maj 2013

Do góry
Aniu to dobrze, ze lilie nie zmienily u Ciebie bo tak patrze na te moje pomiedzy rozami ale juz musze oprysk zrobiv a pada u nas bo juz ta stonka liliowa sie pokazala i czupku juz widze poogryzały na niektorych.
Agnieszko
a ta czerwona wstazka hihihi pomoze? ani mnie nie strasz bo mam takiego sasiada nowego co tylko ma tam ogrodek i jakis takie dziwadło i juz z tej strony wycinałam oschniete drzewa a teraz mam taki olbrzymi swierk cały suchy cos to dziwne bo wszystkie inne sa ok a od plota suchy totalnie i tylko klopot teraz bede miec by sciąc.
Aniu
mam nadzieje, ze dokupisz sobie dzis lilii, napisz mi potem
Ewelinko
niech rosna lilie i tylko patrz czy nie ma na nich takiej czerwonej stonki liliowej albo juz larwy takie brrr lepkie brazowate
[b]
Iza
dziekuje bardzo
Kasiu roznie to bywa ,tez mam lilie z markietu bo takie mi zawsze moj M kupuje by spraic mi radosc i sa piekne ale to tez zalezy gdzie sie kupuje, bydz moze, ze Ania przesuszyla albo jakas plesn sie dała. Tulipanik przesliczny i tez chyba mam takiego U nas burza z gradem rano była i prace w ogrodzie musze przelozyc bo co chwile pada. Moj M pojechal wnuka pilnowaczabrał aparat wiec pozniej polatam po ogrodzie i zdam relacje bo kwitnie oj kwitnie a moze i deszcz przestanie padac.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:33, 02 maj 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Moje canny już na dworze, co prawda otulone donicami, ale klimat już nie domowy.I dalie tydzień temu wysadziłam, powinny po niedzieli wyjść. Jeszcze mieczyki mi zostały do wsadzenia, szparagówka i ogórki.Inne upycham między wyższe,może nie zmarzną.

To ja Haniu mniej więcej też to zrobiłam, ciekawe czy po tym przechowywaniu rośliny wyjdą; czekają mnie mieczyki i jakieś lilie, no i ogórki też w tym roku chcę
Zygmunt dziękuje za życzenia
zimno u nas i deszczowo, nic nie można robić, więc ja dziś znowu na dyżur z wnusiami
miłego dzionka
i tulipanka zostawiam
Bajkowy ogród Weroniki 00:09, 02 maj 2013

Do góry
Witaj Weroniko melduję ze floksy chyba ruszyły bo zaczęły się zielenić.U ciebie to już naprawdę letnie widoki a u mnie jak u Bogdzi nawet tulipany jeszcze nie kwitną Chciałabyś zobaczyć u mnie więcej ? no niestety wstrzymują mnie inne sprawy przy tworzeniu ogrodu.Będą u mnie jeszcze kopać w sierpniu przyłącze elektryczne stałe Kable maja iść pod ziemią bo mam prąd tymczasowy czyli słupy .Wstrzymuje mnie jeszcze porządne ogrodzenie wejściowe i podjazd do garażu, ścieżka do domu Wiele jeszcze kopania Mogę zakładać rabaty gdzieś gdzie wiem że nie wjedzie sprzęt Niestety to wszystko sporo kosztuje a ja nie mogę wszystkiego naraz zrobić.Muszę więc czekać i cieszyć się drobiazgami .Dziękuję raz jeszcze za floksy, posadziłam je na rabacie ale z dala od hortensji .Niektóre podzieliłam i uszczknęłam gałązkę ,chyba się przyjęły Kiedy się rozrosną podzielę dalej ,Tak można prawda?Jak często podlewać ?rosną w słońcu ,podlewam codziennie wieczorem bo ziemia sucha po całym dniu .Te niebieskie lilie bardzo mi się podobają.kiedyś miałam lilie nawet czarną ale łamały się kiedy wyrosły i zrezygnowałam z lilii, no i ten zapach nie bardzo mi odpowiada .Podziwiam je u innych bo są naprawdę śliczne .Pozdrowienia posyłam ciepłe Weroniko Jak tam mój pupilek Kajtuś ,zostaje juz sam w domu?
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 23:41, 01 maj 2013

Do góry
Aniu Piękniej Twój ogród z dnia na dzień. A co do lili to poczekaj jeszcze, ja w tym roku kupiłam lilie w LM. Nie pamiętam dokładnie ile ale około 20szt. Po rozpakowaniu okazało się, że duża cząśc cebul jest wątpliwej jakości. Posadziałam jeszcze zimą do doniczek w domu, bo się nie mogłam na wiosnę doczekać. Wychodziły w bardzo róznym tępie. Połowa z nich dopiero kilka dni temu pokazała kiełki podczas gdy inne są już duże. Teraz wszystkie są już w ziemi więc trudno to pokazać, ale w efekcie wszystkie już wykiełkowały. W zeszłym roku też kupiłam kilka lili w Castoramie i też były kiepskie cebule, mimo to wszystkie pięknie zakwitły i mało tego, jak je przesadzałam w tym roku to cebule zrobiły się grubaśnie dorodne i romnożyły się. Daj jeszcze szansę swim liliom, pewnie się tylko ociągają.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:40, 01 maj 2013

Do góry
Aniu - dzięki że wpadłaś do mnie Lubię te Twoje wizytki Zawsze coś się dowiem nowego - kochana żeś jest
Ale zauważyłaś że ino pozytywnie o Tobie mówimy, ba... mega pozytywnie A tak to wolno no nie? Lilie mam nadzieję kupić - co prawda jeszcze żaden ze mnie znawca cebulkowy ale już i tak lepszy niż wtedy gdy kupowałam wcześniej Dzięki za dobre chęci - też żałuję że nie mam do ciebie bliżej bo już dawno byłabym oglądać te wszystkie Twoje cuda naocznie
Pergole za to mam dwie Na jednej bluszcze - w planie hortensja pnąca, na drugiej - z innej strony domu - powojniki Osobiście też bardzo lubię te pergole
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:35, 01 maj 2013

Do góry
Ależ mnie tu obsmarowujecie......
Koło tulipanów postaw donice z czymś... co zasłoni zasychające badyle.. potem wykopiesz
Lilie kupuj jeszcze teraz i tak jak pisze Danusia.. możesz kupić jakieś wykiełkowane.. to szybciej zakwitnie. Jak nie wykiełkowane też jeszcze urosną i zakwitną.. patrz tylko by były zdrowe cebule.. gdybyś byłą bliżej wykopałbym ci kilka

I zazdraszczam pergoli Pozytywnie zazdraszczam..
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:28, 01 maj 2013

Do góry
Danuś piwonia jest biała.Każdego roku większy krzaczek - w sumie nie wiem jaki urośnie... U mnie było trochę zimno, ale ubrana cieplutko z kapturem na głowie pracowałam jakieś 3,5 godziny (wcześniej odgruzowywałam dom ) Jutro jadę do szkółki - jak kupię jakieś lilie Danuś to polecę do Ciebie pytać się co z nimi zrobic
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:00, 01 maj 2013

Do góry
Jolu,dziękuję za piękną sasankę,a właściwie za cały bukiet. Też mam takie ładne, aledziś napowitanie dla wszystkich wstawiam hipka ,który ostatnio namyślił się kwitnąć.I lilie tęskniące za ciepłem.

A że to dziś 1 Maja, to dla wszystkich majowy gołąbek! Niech Wam sięszczęści w ogrodzie!

Moje zmagania ogrodowe 22:50, 30 kwi 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ewelinko pytałas u mnie o lilie ,tak juz czas by je wsadzac do gruntu wiec sadz Pozdrawiam

Przeczytałam o liliach już wczoraj i je wsadziłam, ale nie miałam czasu odpisywać. Całe szczęście, że mam trochę wolnego to może znajdę czas na najróżniejsze zaległości.
Pozdrawiam
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 22:37, 30 kwi 2013

Do góry
Aniu!
A o lilie się nie martw - napewno zakwitną
Nigdy nie mów nigdy 19:58, 30 kwi 2013

Do góry
Róże pędzą

myślałam, że mi wcięło białe szafirki...zapomniałam, że one później od granatowych

lilie nadrabiają

Teraz tylko do Was na momencik i leżycho !!!!
Nigdy nie mów nigdy 19:41, 30 kwi 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Ale zmiany! I zakupy! Podglądam czasem Twój ogródek , wszystko już rozkwitło, a u mnie jeszcze tulipany w pączkach , a róże też uwielbiam

Witam Anitko serdecznie
Takie w pąkach tulipany też mam Musisz sobie wczesne posadzić
Róże i lilie...to dla mnie najpiękniejsze kwiaty
A za taką piękną czerwoną, której nie podgryzą nornice, dziękuję
Liliowo i kolorowo:) 16:09, 30 kwi 2013

Do góry
No to jest ok a jakie to lilie posadzilas? A zyly te cebulki jak je sadzilas? moze zasuszone byly? Wczoraj juz na liliach Sw.Antoniego zauwazylam ta paskudna stonke i tez juz tak wczesnie musi M mi oprysk zrobic bo bedzie po liliach
Liliowo i kolorowo:) 14:23, 30 kwi 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Aniu nie ma sie z czego smiac bo jeszcze się taki nie narodził żeby wszystko wiedział Lilie powinny juz wychodzic ,sadziłam pózniej niż Ty a juz pięknie rosną. Podlewasz je? zasil je tez najlepiej humusem w płynie a masz je w słoncu posadzone? Kiedys jak w cieniu miałam to miesiac nie wyszły, lilie lubią słonce A magnolia jest cudna ale nazwy nie znam ale Aniu to urosnie bardzo duzo drzewo, sa tez takie mniejsze a dzisiaj bardzo duzy wybor jest no i lepiej kupic taka co pozniej kwitnie niz ta moja zeby kwiaty nie marzły.

buuuuuu... Danuś - humusem podlałam już wcześniej, podlewam je codziennie, miejsce jest słoneczne - no może nie żarówa przez cały dzień ale słońca jest dużo... czyli... buuuuu... Mogę je chlupnąć florovitem???
Bajkowy ogród Weroniki 13:16, 30 kwi 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)

Moje zakupione dziwolągi bliżej. Llilia niebieska (jakoś podobna do ostróżki) i lilia drzewkowa.

Były też lilie niebieskie inne, a nawet czarne.

I

Bo to chyba jest ostróżka

Drzewko liliowe to nic innego jak lilia orientpet

Ja też mówie, że nic nie kupuje.. i tak coś zawsze przywlokę.... a teraz koniec przerwy...
Kwitną ci floksy??? Bo poznaję się, że tylko 2 stronki w tył zajrzałam..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies