Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogród Sylwii od początku cz.II 12:31, 28 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Wpadłem w odpowiednim momencie i niecierpliwie czekam na gabiony

już się kopie ..... poziomuje itd. .... denerwuję się jeszcze ścianą wodną ..... mam dylemaciki i dzisiejszy wieczór intensywnie temu poświęcę ..... aby być na jutro odpowiednio przygotowana
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 09:45, 28 sie 2013

Do góry
No wprost cudownie,rabaty rewelacyjne. Hortensje nadal pięknie kwitną, a kiedyś miałem o nich takie złe zdanie i nie mam pojęcia dlaczego W piątek zmykam po rozplenice, gdzie nie spojrze to je widze i musze je mieć
Ogród Sylwii od początku cz.II 09:40, 28 sie 2013

Do góry
Wpadłem w odpowiednim momencie i niecierpliwie czekam na gabiony
Żywopłotki cisowe. 09:36, 28 sie 2013

Do góry
Powoli odnajduje wątki z początku przygody z ogrodowiskiem gdy jeszcze nie wiedziałem o istnieniu powiadomień Ja jestem zauroczony rabatami, szczególnie ta z hortensjami i bylinami
Dalie niesamowite. Uwielbiam ich kwiaty tylko szkoda, że nie mam warunków na przechowywanie i musiałem z nich zrezygmować. Pamiętam jak straciłem 3 kosze karp
Żurawka Milan to chyba najdekoracyjniej kwitnąca żurawka
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:30, 28 sie 2013

Do góry
Jak człowiek ma skleroze to później może sobie szukać zapomniałem odchaczyć sobie ogród
No i to co zobaczyłem mnie zachwyciło, piękne rabaty. Połączenie trawek hortensji żurawek..... no cudownie. Coraz bardziej podobają mi się proste linie z kostki jako obrzeże, przez moment chciałem rozwalać swoje fale dunaju ale jak zdałem sobie sprawe ile to pracy to zrezygnowałem
Ogród Dominiki 21:27, 27 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Witaj Dominiko.
Ojjj masz przepiekny ogród, no cudowny. Wszytko mi się podoba kulki, trawy, rabaty, drewa, krzewy, kompozycje Kolejna perełka wsród ogrodów odkryta i do podglądania

Hej, jak Ty mnie znalazłeś w tym ogrodowiskowym wątkowym gąszczu? Zapraszam do regularnych odwiedzin i pozdrawiam
Starorzecze na górce 11:35, 27 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Taki bagażnik z różnościami to się rozumie . Na trawnik nie ma co narzekać i tak jest 100 razy lepszy od mojego

cieszę się, tzn. nie z tego, że Twój trawnik gorszy, tylko że mój może być
dzięki Luki za luknięcie
Starorzecze na górce 10:33, 27 sie 2013

Do góry
Taki bagażnik z różnościami to się rozumie . Na trawnik nie ma co narzekać i tak jest 100 razy lepszy od mojego
Piaskownia na zakręcie 23:36, 26 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)

To powiem tylko tyle. Kupowane w zeszłym roku o tej samej porze zakwitłe z jednym wyjątkiem, który troszke ucierpiał podczas zimy, ale ładnie się już wzmocnił. Wiosną kupiłe 3 i wszystkie zakwitły więc szansa na przyszłoroczne kwitnienie jest bardzo duża

Super wiadomość Łukaszu, dobre wieści przed snem przynosisz. To idę pośnić o nowych, przyszłorocznych nasadzeniach.
Piaskownia na zakręcie 23:29, 26 sie 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)

W tym roku kierowałam się odpowiednią kolorystyką. Potrzebowałam właśnie takie kolory. Mnie chyba najbardziej podoba się ten fioletowy z białymi zębami. Ciekawe jaki będzie w naturze. Ciekawi mnie też jakiej wielkości sadzonki przyślą i czy jest szansa na to, że w zakwitną w przyszłym roku. Czerwony pająk mam zamiar połączyć z trawą imperatą cylindryczną Red Baron + białe kamienie. Tak to sobie wymyśliłam. Ale możliwe, że koncepcja do przyszłego roku ulegnie zmianie. Tak się często zdarza.

To powiem tylko tyle. Kupowane w zeszłym roku o tej samej porze zakwitłe z jednym wyjątkiem, który troszke ucierpiał podczas zimy, ale ładnie się już wzmocnił. Wiosną kupiłe 3 i wszystkie zakwitły więc szansa na przyszłoroczne kwitnienie jest bardzo duża

Piaskownia na zakręcie 20:41, 26 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Ten fioletowy pełny i czerwono żółty pająk są baardzo ciekawe Reszta również świetne wybory
Ja teraz czekam niecieprliwie to przyszłego roku na kwitnienie i na paczke którą mam dostać jutro

W tym roku kierowałam się odpowiednią kolorystyką. Potrzebowałam właśnie takie kolory. Mnie chyba najbardziej podoba się ten fioletowy z białymi zębami. Ciekawe jaki będzie w naturze. Ciekawi mnie też jakiej wielkości sadzonki przyślą i czy jest szansa na to, że w zakwitną w przyszłym roku. Czerwony pająk mam zamiar połączyć z trawą imperatą cylindryczną Red Baron + białe kamienie. Tak to sobie wymyśliłam. Ale możliwe, że koncepcja do przyszłego roku ulegnie zmianie. Tak się często zdarza.
Piaskownia na zakręcie 16:39, 26 sie 2013

Do góry
Ten fioletowy pełny i czerwono żółty pająk są baardzo ciekawe Reszta również świetne wybory
Ja teraz czekam niecieprliwie to przyszłego roku na kwitnienie i na paczke którą mam dostać jutro
Piaskownia na zakręcie 10:20, 26 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Widzisz twoja języczka podgryziona, a moja spalona Do tej pory radziła sobie w pełnym słońcu, ale tegoroczne upały dały jej popalić 3 wiadra wody na dzień nawet nie starczały. Kwiaty mimo wszystko piękne
Długo masz świecznice, że taka wielka i piękna ??

Świecznicę mam około pięć lat. Kupiłam ją jako małą sadzonkę w doniczce. Przez dwa lata rosła tutaj gdzie mieszkam, potem przesadziłam ją na piaskownie. Rośnie tam trzy lub cztery lata. Troszkę się bałam bo one nie lubią przesadzania, ale sobie nieźle poradziła. Z roku na rok pięknieje.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:59, 26 sie 2013

Do góry
Welka napisał(a)

A ja się zastanawiam czy to jakieś numery lotto, ale mi te wysokie liczby nie pasują

Ania Monte mówiła mi wczoraj, że jakieś ładne żurawki pokazałeś i w pełni się z nią zgadzam
Pozdrawiam

Szkoda, że nie można tak sobie wytypować numerów w lotto

Dziękuje w imieniu żurawek i swoim
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:58, 26 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)
Szukam gdzie te liliowce co pasują do numerów.....

Aniu liliowce z numerów są z oferty od pewnego hodowcy np. Morning Breaks Eternal, Lady Betty Fretz i powiedzmy All About You. Mam zdjęcia, ale nie swoje, a linków do nich nie mam
Piaskownia na zakręcie 09:51, 26 sie 2013

Do góry
Widzisz twoja języczka podgryziona, a moja spalona Do tej pory radziła sobie w pełnym słońcu, ale tegoroczne upały dały jej popalić 3 wiadra wody na dzień nawet nie starczały. Kwiaty mimo wszystko piękne
Długo masz świecznice, że taka wielka i piękna ??
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 09:43, 26 sie 2013

Do góry
Widać, że żurawki Cię uwielbiają. Jeszcze nigdzie nie widziałem tak cudnej Palace Purple i Obsidian
Starorzecze na górce 00:05, 26 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)

Może jednak warto kupić kilka desek i zbić własny i bardzo estetyczny, a klape z dołu można zrobić łatwo na zwykłych zawiasach

może, nie ma jak drewno w ogrodzie (poza żywymi roślinami oczywiście )
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:23, 25 sie 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Sylwia Ty mnie nie katuj żurawkami... Ja za rok to już chyba żadnej nie będę miała... Wyżerają mi je krewetki... Obsydiany i georgia sadzone 2 miesiące temu też ledwie e zipią... Czy mogę je jeszcze florovitem potraktować?

wyciągnęłam w tym sezonie wiele Żurawek z bryłą i gniotłam w palcach krewetki .... nawet o tym pisałam i pokazywałam zdjęcia ..... teraz widzę hortensje i trzmielinę z liśćmi pogryzionymi ..... ale , nie mogę się wszystkim przecież przejmować jak rozkręcę sadzonki w przyszłym roku to sobie podjedziesz i uzupełnisz luki rabatkowe
CZERWONY DOMEK - jak obsadzić wysoki taras? 21:36, 25 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)
W końcu dotarłem Bardzo ładny dom konsekwentnie wykończony w jednym stylu brawo.
Rabaty widze się tworzą, ciekaw jestem ile czasu minie jak zaczniesz powiększać rabate różaną
Dużo żurawek zwiastuje ładne kompozycje.

Fajnie że w końcu dotarłeś, bo ja też mam mnóstwo okienek pootwieranych i nim zdążę czytań jeden wątek to już po łańcuszku wpadam na następny i tak bez końca a czasu brak aby to wszystko przerobić
Dziękuję, staram się również aby wnętrze odzwierciedlało zewnętrze domku i na odwrót

Do rabaty różanej już dokupiłam lilie 6 gatunków...no nie mogłam się powstrzymać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies