Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

Loosiuu 00:19, 27 sie 2013

Widzę, że robinia znalazła swoje miejsce Ta kora drobniutka to przekompostowana już? Ja dzisiaj przywiozłem wiadro przerobionego gnoju i rozumiem już czemu tym ściółkuje Danusia
agatanowa 00:24, 27 sie 2013

A oto jak zrobić sobie dobrze - przepis 10 kroków:

1. Zrobiłam sobie ścieżkę z łupkiem (za bałagan budowlany przepraszam, ciekawe kiedy go raz na zawsze się pozbędę?):

2. Posadziłam sobie szczypiorek:

3. Cebulki częściowo zebrałam i zasadziłąm (ale chyba za głęboko, bo cześć już nie zyje):

mama:

dzieci uczepione spódnicy:

dziecko odpępnione:

4. Chmiel na tarasie wychodowałam (tylko warzyć piwko):

5. Poziomki posadziłąm i owocują nawet w donicach:

6. Robnię zasadziłam, za co odwdzięczyła się w sierpniu kwitnieniem (kwiatostanów szt. 2), zatem tylko pasiekę zakładac i miodek spijać

7. Słonecznik sam się wysiał, ale moje oczy cieszy, a ptaki karmi:

8. Dynia na rabacie eksperymentalnej posadzona i pęcznieje:

9. Warto pojechać do dobrych ludzi (Zawitka) i dostać samochód roślin i .... konia:

10. A na drogę pyszną szarlotkę, bo zgłodnieć przecież mogłybyśmy z córą, bo to całe ... 3 km drogi autem

grembosia 00:32, 27 sie 2013

agatanowa 00:38, 27 sie 2013

Loosiuu napisał(a)
Widzę, że robinia znalazła swoje miejsce Ta kora drobniutka to przekompostowana już? Ja dzisiaj przywiozłem wiadro przerobionego gnoju i rozumiem już czemu tym ściółkuje Danusia

Filipie, a tak, robinia znalazła swą miejscówkę. I się chyba bardzo z tego ucieszyła (pomimo że żarły ją gąsiennice, zawijając się w jej listki jak w śpiworki), wypuściła kwiatka (w sierpniu, sic!) przecudnej urody

A gdzie taki przerobiony gnój się nabywa i skąd wiadomo, że jest dobrej jakości? Po czym to poznać?

Ta drobniutka kora - jest przekompostowana. Zresztą obie jakoby są przekompostowane. Muszę w ogóle zbadać im PH paskami.
Loosiuu 00:46, 27 sie 2013

Ja mam za free u rodziny i wiem, że pewny, bez zanieczyszczeń Podstawa to żeby nie rosły na nim chwasty, bo wtedy pełno nasion zawiera i żeby nie było "dodatków" typu szkło, metal...Taki workowany jak kora nie wiem gdzie można dostać. Chyba najlepiej u rolnika zagadać
agatanowa 00:48, 27 sie 2013

Loosiuu napisał(a)
....i żeby nie było "dodatków" typu szkło, metal...T

Rany! to to krowom nie szkodzi?
Luki 10:33, 27 sie 2013

Taki bagażnik z różnościami to się rozumie . Na trawnik nie ma co narzekać i tak jest 100 razy lepszy od mojego
agatanowa 11:35, 27 sie 2013

Luki napisał(a)
Taki bagażnik z różnościami to się rozumie . Na trawnik nie ma co narzekać i tak jest 100 razy lepszy od mojego

cieszę się, tzn. nie z tego, że Twój trawnik gorszy, tylko że mój może być
dzięki Luki za luknięcie
kachat 12:23, 27 sie 2013

Ścieżka super Lubię takie z kamienia właśnie. A rabata eksperymentalna coraz piękniej wygląda Dużo uroku jej słoneczniczki dodają
agatanowa 12:32, 27 sie 2013

Obiecanki dla Kachata (niestety nie mam sfotografowanej całej rabaty, tylko fragmentarycznie, a szkoda bo po lewej stronie są 3 największe RH - ale generalnie mialam fotografować wnuki w rabacie, a nie same kwiatki ::

Aha, są tez tulipany na pewno