Cieszę się, że Tobie właścicielce tak pięknego ogrodu spodobało się u mnie. Ta róża ma bardzo mocny zapach po prostu wabi nim.
W ogrodzie Vivy maiałam przyjemność gościć 2 x na żywo, to dopiero jest przeżycie.
Elu ja tak na próbę zrobiłam te gałązki w gazetę, może spróbuję jeszcze jakiegoś sposobu, ale tak bardziej dla doświadczenia.
U nas wczoraj były paskudne warunki jazdy , przemielony śnieg zalegiwał na drogach i nowy na zmianę z deszczem leciał z nieba. Pługi śnieżne jeździły, ale pokonanie 200 km to była trudna i męcząca jazda.
Ciepły widoczek z domku.
W doniczce jest żywy storczyk, ale kwiaty tym razem sztuczne. To jest jedyny storczyk u którego trudno utrzymać mi kwiaty. Puszcza dużo pędów kwiatowych, tylko nie wszystkie mają zawiązki pąków. Nie mam do niego sił. Normalnie ma żółty kolor kwiatów.
Troszkę coś innego, niż róże. Szału nie ma, ale zawsze to zdjęcia, a nie pisanina
Pustynniki i róża pomyłka, ale jest piękna i pachnąca, to da się wybaczyć
oj bardzo ruchliwe może jak będą większe dostaną telefony, to się uspokoją, póki co żywe srebro wokół boiska myślałam o mało delikatnych roślinach, a zachcianki i kolekcjonerkie, to posadzę bliżej domu.
Za te opinię też dzięki, zioła pod ręką, pomidorki koktailowe, może kilka sałat, a po więcej można się przejść
Kompostowników nie zaznaczyłam, ale one już stoją
przydały się podczas pierwszych prac porządkowych na działce.
Natomiast rzeczywiście musze pomyśleć o doprowadzeniu wody (deszczówki?) do warzywnika, bo 50 m to troszkę daleko.
Zima wdarła się nawet pod same drzwi balkonu choć nie było jej łatwo
Tyle śniegu to już dawno nie było na balkonie. Donice pod daszkiem przysłonięte starym prześcieradłem.