Niesamowite Najpierw na wątku "Za drzwiami ogrodu" wyjątkowy bałwan, a u Ciebie tort Fantastyczne, fantastyczne Jestem pod wrażeniem pomysłu i wykonania
Anda Wydaje mi się, że Iwonka narysowała ścieżkę od ściany, bo ona jest prawie w połowie budynku i tym samym dzieli ogród na dwie prawie równe części. Przy Twoim rysunku ścieżka jest w stosunku 2/3 ale za to z dużego okna faktycznie jest oś widokowa Jak miałabym wybrać to nie wiedziałabym który.
I zgadzam się z Tobą, że w projekcie Iwonki ogród jeszcze bardziej się wydłużył, a ja faktycznie próbowałam pogłębić ogród liniami/ścieżkami od tarasu. Pooglądałam trochę fotek w necie małych ogródków (wąskich i długich oraz szerokich i krótkich) i zauważyłam 3 tendencje: albo ścieżki kręte/łukowe albo jeszcze większe wydłużenie dłuższego boku żeby zrobić oś widokową i perspektywę (tak jak w projekcie Iwonki) albo poszerzenie ogródka przez podział wzdłuż krótszego boku (tak jak próbowałam to zrobić ja). I bądź tu człowieku mądry.
No cóż ogródek jest jaki jest i teraz próbuję z niego wyciągnąć jak najwięcej dobrego.
Elu, nie wiem czy w końcu podejdę do tego w tej chwili. Może jak już wszystko się unormuje, to tak. I muszę nabrać sił po zimie. Cały czas funkcjonuję na pół gwizdka.
A człowiek osłabiony z dodatkowymi problemami chyba nie powinien podchodzić do poboru nowych wirusów. To co, że wirusy w małej dawce, ale jednak. Zanim pójde na punkt szczepien będę chciała zrobić wszystkie podstawowe badania.
Bardzo lubię miechunkowe lampioniki, piękne latem, zdobią w suchym bukiecie i są intrygujące zimą. Nie wszyscy je lubią w ogrodzie bo strasznie się rozłażą po ogrodzie ale mnie jakoś udaje się utrzymać w ryzach, prze całe lato jest monitorowana i nadmiar jest eksmitowany
Czy tę ozdobę nabyłaś przez internet?
Ostatnio przejrzałam oferty kilku sklepów pod kątem takich ozdób i tej nie widziałam, więc może jeszcze jest jakiś o którym nie wiem.
Witaj u mnie Każdy komplement o tej porze roku jest na wagę złota, więc dziękuję
Akurat przypadkiem zrobiłam tort ze śniegu - palec do budki, kto też się tak bawił w dzieciństwie?
Ach, później przypomniałam sobie, że przecież świeczki powinny być zrobione z sopli! Tylko słońce się schowało i zdjęcia wyszły ciemne...
Hej mam pytanie chcę na tej rabacie pomiędzy kulkami posadzić hortensje bukietowe na pniu( takie posiadam z własnej uprawy) albo róże pienne.
Doradźcie co lepsze, róże bardzo mi się podobają ale boję się, że mogą przemarzać,parę lat temu miałam jedną i niestety nie przeżyła zimy.
Dodam,że jest to strona południowa.
Pozdrawiam
Ja myślę, że on czegoś wygląda na niebie - nie wiem, ptaków, wiosny, śniegu?
Pod względem konstrukcyjnym nie ma prawa tak stać - chyba, że ma kręgosłup? Strasznie jest śmieszny, bałwan roku