Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Kubusiowo 19:44, 06 lis 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
Gosia, rób jak mówi Danusia ! będzie pięknie
ten green carpet kupiłam jesienią, bo miał taki obłędny kolor....., że ach! a mi czerwieni brakowało u mnie jest z trawami i brzozami (brzozy teraz są żółte, a pnie białe na tle tuj...., gapię się z okna i gapię tak mi się to podoba!) będziesz mieć cudnie!!! w końcu po lewej też masz brzozy

Mam takowy berberys w przedogródku posadzony z tawułami ....wygląda czadowo .... ładnie również komponuje się z kosodrzewiną ..... buziak
Kubusiowo 19:10, 06 lis 2012

Do góry
Gosia, rób jak mówi Danusia ! będzie pięknie
ten green carpet kupiłam jesienią, bo miał taki obłędny kolor....., że ach! a mi czerwieni brakowało u mnie jest z trawami i brzozami (brzozy teraz są żółte, a pnie białe na tle tuj...., gapię się z okna i gapię tak mi się to podoba!) będziesz mieć cudnie!!! w końcu po lewej też masz brzozy
Moje ogrodowe marzenia... 11:31, 06 lis 2012

Do góry
Pod ścianą domu chciałabym chyba coś z hostami bo tam cień jest cały dzień prawie.Wymyśliłam sobie coś co przedstawiam wam na zdjęciu co o tym myślicie dobrze by to wyglądało.Ten przód to tak naprawde przedogródek mojego domu bo wejścia mam dwa.Mile widziane wasze sugestie i proszę się nie przerażać bo talentem plastycznym raczej nie grzeszę.Obok wierzby może kiedyś jakaś altanka a za nią mam już posadzone dwie białe brzozy i jedną czerwoną.
Ta pomarańczowa długa plama to możę jakieś wypełniacze orliki jeżówki.zastanawiałam się jeszcze nad tym czy centralnie po środku nie zacząć od cisa pospolitego "fastigiata aurea" a po bokach z obu stron cis "summer gold".wtedy może wzdłuż tylnej linii domu udałoby się zrobić tak jak na drugim zdjęciu.
Czekam na wasze sugestie.Długość domu przy cienistej rabatce to na oko ok 5metrów a szerokość to powiedzmy ok 2m.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 09:10, 06 lis 2012

Do góry
Poczytałam wszystko, nadrobiłam wszystkie zaległości i bardzo jestem z siebie dumna, bo niemało tego było . W międzyczasie przegapiłam kolejną setkę - spóźnione gratulacje ! Awarii współczuję (no mus oblać po raz wtóry, coby złe czary odczynić ), pergoli kibicuję (będzie od kogo kopiować ) a ogrodu zazdraszczam, zazdraszczam zazdraszczam!!! Jakaś taka "wybrakowana" ta jesień u Ciebie Róże kwitną, bukszpany świecą z daleka zieloniutkimi przyrostami, żurawki się pysznią, bo w końcu je widać No jedynie brzozy (ale tylko dwie sztuki) trzymają fason jesienny, no i żywopłot grabowy wciąż się nie może zdecydować. Poza tym jesieni ni widu, ni słychu - I TO WŁAŚNIE MI SIĘ PODOBA!!!
Ogródek Hanusi po zimie 23:18, 05 lis 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Witam Haniu i czytam, że już przygotowujesz się do zamknięcia sezonu ogrodowego???

Marzenko,cały ,,urok' posiadania ogrodu poza miastem i w kompleksie innych ogrodów na tym polega,że zimą nie ma jak tam dojechać.Teoretycznie można, ale jak zasypie drogi, to juz tam pług nie wjeżdża, nie ma obowiązku.A brnąć przez zaspy...... to już nie dla mnie. Woda już zakręcona, krany nie działają.Chcąc wypić ogrodową herbatę wodę ze sobą trzeba mieć.....
Jeszcze porządkowe sprawy mi zostały, kopczyki dla róż, i zgarnięcie ostatnich liści z trawnika.
Jeszcze z tydzień jakiej,takiej pogody,ale szaleństwa nie będzie.
Ostatnie kwiatki z wczoraj....

A pod domem brzozy już prawie na odlocie .....

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:48, 05 lis 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Gapa jestem na 99 stronie życzeń nie złożyłam
Życzę Ci abyś szkielet ogrodu zobaczyła i godne miejsce dla szklarni znalazła przed kolejnym tysią czkiem
Nietypowy kwiatek dla Ciebie

Ps jak nie kochać brzóz????

Marzenko.. u mnie typowy..... bo mam... ale Twój jest wyjątkowy bo kwitł wtedy kiedy inne typowe nie kwitną

Brzozy można tylko kochać
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:28, 05 lis 2012

Do góry
Enya - nie mogę się doczekać kiedy drzewa podrosną...

Aga - brzózki moje ukochane

Anula Wn - przyjedź podeptać karmnik

Sebku. - u nas niemal zimy nie było, 1 dzień....

Dorka - masz rację ciągłe przesadzanie jest męczące, zwlaszcza jeśli po raz kolejny stwerdzisz, że znów nie tak... Dlategomdoradzam zamowienie projektu.

Monitko - dziękuję za odwiedziny, z powodu deszczu i wiatru pewnie moje brzozy za chwilę wyłysieją

Irenko. - moim ADHD nigdy statniego słowa w ogrodzie nie powiem

Madziu dobrze, że wróciłaś, tęsknie

Ginger tak tez można trawki wiązać, pewnie moje jeszcze będę poprawiać. Ale czubków nie wiązałam bo chiałam takie lekkie poczuchrańce z nich zrobić

Ania Art - ciiii bo sąsiad mnie przegoni pozyjemy zobaczymy, jedną zimę przeżyły, może kolejną dadzą rade

Anipla - jakże miły ślad zostawiasz

Ewa - widzialam skąd te zaległości

Magnolio - lewenda strasznie brzydko wyglądała a jeszcze w ubiegłym tygodniu kwitła...dopiero mróz i śnieg jej urodę odebrał Ja bym tego widoku przez całą zimę nie zdzierżyła.... Dlatego niedługo moją lawendę najpierw podsypię wysoko korą a potem okryję świerkiem a jak nie przeżyje posadzę nową

Ewo - ogród u mnie niewielki ale pracochłonny a liście u mnie za chwilę wszstkie polecą, buuuu

Evchen - nie ciąć lawendy, nie, moja była bardzo duża i się zaczęła po sniegu kłaść na bukszpanach.... Tak bordowe drzewko to pissardi

Sylla - to machniom wiosną, altana i ściana wodna moje sztuwne trway, sztywne ale mi wiatry już zaczęły wyrywać pióra z miskantów a teraz tacy strażnicy ogrodu stoją. Tasmy jutowe kupi a mam jeszcze czerwony sznurek

Kwiatki i rabatki u Elizy 16:58, 05 lis 2012

Do góry
Pospacerowałam dziś po ogrodzie i zobaczyłam ile jeszcze pracy. Plany miałam duże, ale jak przestało padać było już późno i nie warto było łapać za grabie, może jutro będzie ładnie to trochę posprzątam. Zobaczcie ile liści do grabienia...
Leszczyna prawie wszystkie zgubiła

na swoją kolej czekają brzozy, już pożółkły wszystkie listki

buk szczepiony tez się przebarwił, ale on ma listków ma niewiele, więc często zostają na rabacie

a tawuła już łysa, ale lubię ją bez listków, ot taki śliczny jeżyk

Kiedyś będzie tu pięknie ... 14:17, 05 lis 2012

Do góry
Madżeno, kipią u Ciebie kolory. A ogród jest taki wielki i tak ciekawy ................. .
Brzozy lubimy.
Nie życzę nikomu liści i takich ogonków jesionowych. Ale też mają zaletę - lecą od razu na komendę.
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:19, 05 lis 2012

Do góry
Czytam..ale nie mam szans by coś napisać,, więc tylko mówię że cieszę sie z Waszego Towarzystwa..
U mnie dziś dopiero brzózki zrobiły się żółte.. ale zaczęło lać i wiać.... pogoda masakra...
I z samego rana.. kilka szybkich fotke w pierwszych kroplach deszczu.......
Więc serdeczne podziękowania za Wasze dobre słowa.. pismem obrazkowym

Trafki dla Danusi specjalnie dedykuję...bo czym innym mogę podziękować.. jak nie obrazkami i słowem

Dominująca czerwień...

I żółty za sklaniaczkiem.... co te brzozy w sobie mają????? Kandydatka na S. wczoraj głaskałą korę brzozy zachwycona jej bielą.. to jakaś specjalna odmiana brzozy.... ale nazwy nie pamiętam....

I żółte dwie brzózki i klon czyli panorama z okna..

Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:47, 04 lis 2012

Do góry
Och tak, jak drzewa urosną, to będziesz miała kameralnie. Szkoda tak pięknego widoku zasłaniać.

Cudownie mieć cały czas kontakt z ogrodem. Ja mam rolety rzymskie i w zasadzie cały czas mam je podciągnięte do góry. Jak tuje, brzozy i klon jawor podrosną, to nie będzie nas już wcale widać I będę mogła czuć się w pełni komfortowo Też nie mogę się tego momentu doczekać
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:45, 04 lis 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)

Marzenko odpoczęłam przy Twoich zdjęciach...piękne brzozy, naprawdę super...cały ogród masz taki poukładany... potrafi zachwycić

Julka u Ciebie się miejsce na brzozy też zrobiło ale kontrast byłby na tle tuj

Myślisz Irenko, że się dałoby upchnąć? Ja bardziej skłaniam się ku śliwie Wiśniowej...przynajmniej na razie...brzóz musiałbym mieć ze trzy co najmniej

Śliwa pissardi też może być ale wieeeelka na szerokość urosnie a brzoza do góóóry
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:41, 04 lis 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Marzenko odpoczęłam przy Twoich zdjęciach...piękne brzozy, naprawdę super...cały ogród masz taki poukładany... potrafi zachwycić

Myślisz Irenko, że się dałoby upchnąć? Ja bardziej skłaniam się ku śliwie Wiśniowej...przynajmniej na razie...brzóz musiałbym mieć ze trzy co najmniej
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:27, 04 lis 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)

Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:26, 04 lis 2012

Do góry
Łoosiuu napisał(a)
Zazwyczaj siedzę cicho i tylko podglądam, ale podoba mi się bardzo u Ciebie, szczególnie te brzozy mnie zauroczyły takim wyrazistym kolorkiem

Dziękuję
Kofam brzozy i są moim protest songiem dla wszystkich przeciwnikow liściastych, którym zaśmiecają ogrody I zamierzam je tulić, tylko niech troszkę im pnie zgrubieją
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:51, 04 lis 2012

Do góry
Zazwyczaj siedzę cicho i tylko podglądam, ale podoba mi się bardzo u Ciebie, szczególnie te brzozy mnie zauroczyły takim wyrazistym kolorkiem
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:54, 04 lis 2012

Do góry
Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:43, 04 lis 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

kurcze u Ciebie jeszcze brzozy się nie wybarwily a u mnie z jednej już liście opadły... ależ mi się u Ciebie podoba przy moim następnym domu będzie ogród pod kreską jak u Ciebie!
czym wiązałaś trawy? bo mnie to też czeka w tym tygodniu.

Aniu u mnie dwie brzozy są żółte a dwie całkiem zielone!!! Liści jeszcze nie gubią, gdyż u nas troszkę cieplej. Chcialam obciąć hortensjom liście za namową Danusi ale u mnie jeszcze mocno się trzymają. Dałam im czas do następnego przymrozku.
Trawy wiązalam zielonym sznurkiem z castoramy i białym ale za 2-3 tygodnie dostaną czerwone bożonarodzeniowe wstążki. Muszę chyba na giełde pojechać aby kupić ozdobne takie jak tu:
http://www.videx.pl/tasmy-sznury-z-juty.html

Zupelnie nie wiem jakie są ceny takich akcesoriów na gieldzie. Mam nadzieję, że taniej....

Fantastyczne te propozycje jutowe w sklepiku. Ale rzeczywiście można samemu coś taniej wymyślić
Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:33, 04 lis 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
kurcze u Ciebie jeszcze brzozy się nie wybarwily a u mnie z jednej już liście opadły... ależ mi się u Ciebie podoba przy moim następnym domu będzie ogród pod kreską jak u Ciebie!

Aniu u mnie dwie brzozy są żółte a dwie całkiem zielone!!! Liści jeszcze nie gubią, gdyż u nas troszkę cieplej. Chcialam obciąć hortensjom liście za namową Danusi ale u mnie jeszcze mocno się trzymają. Dałam im czas do następnego przymrozku.
Trawy wiązalam zielonym sznurkiem z castoramy i białym ale za 2-3 tygodnie dostaną czerwone bożonarodzeniowe wstążki. Muszę chyba na giełde pojechać aby kupić ozdobne takie jak tu:
http://www.videx.pl/tasmy-sznury-z-juty.html

Zupelnie nie wiem jakie są ceny takich akcesoriów na gieldzie. Mam nadzieję, że taniej....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:09, 04 lis 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies