Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 14:01, 19 mar 2012

Do góry
Dajanko,dzisiaj w biedronce sa cebulki kwiatów , dobra cena,po 2,49 i po 3,49.Na przydłam lilie sa pakowane po 3 sztuki,mieczyki po 14 sztuk.W tym roku wyjatkowo sie postarali.
Moje poletko 01:08, 19 mar 2012

Do góry
Celinko, witaj
Pięknie opisałaś swój kontakt z działką a następnie zauroczenie nią. Wzruszyłam się...
Podziwiam samozaparcie i gratuluję efektów, jakie w tak krótkim czasie zdążyliście osiągnąć. Podziwiam lilie, róże, hosty i wiele innych roślin.
Twoja grusza, to prawdopodobnie lipcówka, zwana też klapsą
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:48, 18 mar 2012

Do góry
Kupiłam 7 trejaży pod fasolę. 6 dla mnie, 1 dla Teściowej. Przed chwilą kliknęłam i zapłaciłam, więc w tygodniu przyjdą
We środę/czwartek będę miała kolejnych 5 dużych bukszpanów. Muszę do tego czasu zrobić im miejsce, tj zdjąć korę i spod niej włókninę.

Waham się ciągle czy ściąć 3letnią brzoskwinię sprzed domu - na tej rabacie chcę sadzić bukszpany. Jak rozpoznać pąki z liśćmi od pąków kwiatowych? Chcę ściąć tę brzoskwinię bo mimo bujnego wzrostu do tej pory nie miała ani jednego kwiatka. Daję jej ostatnią szansę tej wiosny i jeśli nie zakwitnie to żegnamy się...

Ale fajnie że już wiosna Tulipany zielenieją, jeszcze ze 2 tyg i będą kwitły.

Gość na bazarku miał wczoraj lilie po 5 zł - to dobra cena? Ładne, dorodne cebule. Kiedyś kupowałam od niego ale taniej wydaje mi się... muszę się rozejrzeć jeszcze
Ogrodnik mimo woli 09:37, 18 mar 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
co tam kupiłaś liliowce i? bo zdjęcie zbyt odległe

Wcześeni jpodpisałam co kupiłąm, ale stronki lecą szybko wiec pisze ejszcze raz co kupiłam w tym rzucie
Kupiłam liliowce Magic Dencer, Free Wheelin, Blizzard Bay, iryski syberyjskie Harpswell Hapipines i lilie: Lankon, Ormea, Innocent Lady, Tigerwooods, Distant Drum i White Triumphator
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:22, 17 mar 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Bogdziu ja nawet nie wiem co zamówiłam jak potmwierdzę zamówienie to przekopiuję z maila

To bardzo byłas zdesperowana.

Bogdziu zamówiłłam najpiękniejsze lilie i piwonie nazw nie pamiętam tylko jak wyglądają.

Jedne i drugie lubię a szczególnie piwonie ale nie mam gdzie sadzic.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:56, 17 mar 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bogdziu ja nawet nie wiem co zamówiłam jak potmwierdzę zamówienie to przekopiuję z maila

To bardzo byłas zdesperowana.

Bogdziu zamówiłłam najpiękniejsze lilie i piwonie nazw nie pamiętam tylko jak wyglądają.
Ogrodnik mimo woli 19:01, 17 mar 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Witam, nie będę pisać co nad ranem kupiłam w oczekiwaniu na moją młodą, z imprezy wracała, a ja aby stres zminimalizować piwonie, lilie i jeszcze inne rośliny kupiłam.
Jeszcze kilka takich nocy i zbankrutuje.....

Tere fere.....każdy pretekst jest dobry by coś kupić Patrzę na moje zakupu te ii ne co przyszły lub przyjdą i zastanawiam sie gdzie ja to wszystko posadzę...o jednorocznych nawet nie wspominam...... ogród bedzie niedługo musiał rozleść sie w szwach jak mały fiat
Dopiero wróciłam z ogrodu..... ledwo zyję ,a to dopiero malutki ułamek pilnych rzeczy do ogarniecia....
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 18:03, 17 mar 2012

Do góry
wanda7 napisał(a)
Irciu, te krokusy są takie w realu. Żółte z muśnięciem białego.
Przy trejażu rosną już trzy róże, ale postanowiłam zrobić przed nimi rząd z niższych róż Austina. Kiedyś rosły tu lilie, lecz już jakoś tak zmarniały, a więc postanowiłam je zastąpić różami. Może jeszcze jakiś powojnik da się między nie wcisnąć.

Są przecudne te krokusiki
A na efekt tej różanki poczekam do lata - na pewno będzie ślicznie.
Powojnik na pewno zmieścisz, w końcu potrzebuje więcej miejsca w górę niż wszerz Ja przy wszystkich swoich różach pnących mam posadzone powojniki. Myślę, że to duety wrecz stworzone dla siebie
Pogaduchy skowronków 10:27, 17 mar 2012

Do góry
Witajcie Skowronki
Nie mam krokusów,ani innych wczesnych cebulek w sumie po co Wy je macie ))))))))
Piękne,słodkie wyczekiwane widzę i podziwiam
Pozdrawiam wyjdę i ja chwilę na dwór w najcieplejszej chwili dnia zobaczę jak twarda ziemia .Mam do wciśnięcia serduszkę białą i lilie i chyba serduszka powinna już się znaleźć w glebie ...?
U mnie na razie 3 C
Ogrodnik mimo woli 09:18, 17 mar 2012

Do góry
Witam, nie będę pisać co nad ranem kupiłam w oczekiwaniu na moją młodą, z imprezy wracała, a ja aby stres zminimalizować piwonie, lilie i jeszcze inne rośliny kupiłam.
Jeszcze kilka takich nocy i zbankrutuje.....
Ogrodnik mimo woli 08:34, 17 mar 2012

Do góry
Kupiłam liliowce Magic Dencer, Free Wheelin, Blizzard Bay, iryski syberyjskie Harpswell Hapipines i lilie: Lankon, Ormea, Innocent Lady, Tigerwooods, Distant Drum i White Triumphator
W ogrodzie rozkwitły dzisiaj kolejne żółte krokusiki...ależ tego się pokazało. Wieczorkiem nie będziemy w stanie biegac po wątkach i ogladać poajwiajace sie cudeńka
A teraz uciekam juz na dłuzej do ogrodu
Ogrodnik mimo woli 22:18, 16 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)

Wszyscy chwalą się zakupami...to nie będę gorsza. Przyszło pierwsze zamówienie z Liliami i liliowcami...

Mało nie wpadłam pod biurko , ale zakupy i takie dorodne rosliny. Poproszę o adres.

To juz moje u nich kolejne zakupy, pan Pajda sam uprawia te lilie http://lilypol.pl/lilie-c-11.html

Dzięki.Warto u niego kupowac.
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 22:15, 16 mar 2012

Do góry
Irciu, te krokusy są takie w realu. Żółte z muśnięciem białego.
Przy trejażu rosną już trzy róże, ale postanowiłam zrobić przed nimi rząd z niższych róż Austina. Kiedyś rosły tu lilie, lecz już jakoś tak zmarniały, a więc postanowiłam je zastąpić różami. Może jeszcze jakiś powojnik da się między nie wcisnąć.
Ogrodnik mimo woli 22:06, 16 mar 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Wszyscy chwalą się zakupami...to nie będę gorsza. Przyszło pierwsze zamówienie z Liliami i liliowcami...

Mało nie wpadłam pod biurko , ale zakupy i takie dorodne rosliny. Poproszę o adres.

To juz moje u nich kolejne zakupy, pan Pajda sam uprawia te lilie http://lilypol.pl/lilie-c-11.html
Mój mały raj na ziemi :) 20:01, 16 mar 2012

Do góry
Ja bym dała do gruntu te lilie, można im na noc foliowy kapturek nakładać w razie przymrozków.
Mój mały raj na ziemi :) 19:54, 16 mar 2012

Do góry
Bogdziu! Jesteś : nie sa mo wi ta !!! co prawda sprawdziłam sobie w atlasie, ale Twoja wiedza i spostrzegawczość.......hylę czoła

Justi! płonę z zawstydzenia ! dziękuję po stokroć nie jest idealnie, ale miło, że nic nie razi
Tobie Nesko również dziękuję

dziewczyny,dziękuję, że zaglądacie ! odezwę się...w poniedziałek, bo dzisiaj padam ze zmęczenia - zaczęłam lajtowo od siania, a potem tyrałam w ogrodzie, jutro też tyram , a popołudniu mam szkolenie i niedziela szkolenia c.d., więc czas ograniczony do minimum!

w końcu (!!!) posiałam nasionka: bazylia, pietruszka naciowa, pomidorek kokltajlowy, rukola, sałata, papryczka ostra...... co wyjdzie - czas pokaże

na poddaszu w donicach wychylają się już lilie - i co ja mam zrobić??? do gruntu z nimi???
W cieniu - zacieniona 16:33, 16 mar 2012

Do góry
Martek napisał(a)
No właśnie Aniu trzeba wcześnie wysiewać dzwony chyba bo wtedy będą tłem dla innych kwiatów w sierpniu to dość późno na ścianę
Lilie łatwo się tworzą ,ale pewnie się poczeka 3 ,4 lata Nie wiem na pewno
Tak w wolnej chwili Bogusia jak potoczyła się historia lilii w butelkach .Chodzi mi o to czy wykopałaś je i znowu wkopiesz ,czy jak ...???

Wykopałam i ponownie zakopałam ale w większe,utworzyło się bardzo dużo poplątanych korzeni,ale dzięki temu moje lilie "nie robiły za śniadanko".
Te łuski odsadzę gdzieś na boku -tak w ramach eksperymentu -jak tak bardzo chcą rosnąć to żal im zabraniać
Dzwony irlandzkie będą u mnie gościć po raz pierwszy -wcześniej widziałam je jako kwiaty cięte - w kwiaciarniach..
W cieniu - zacieniona 16:20, 16 mar 2012

Do góry
No właśnie Aniu trzeba wcześnie wysiewać dzwony chyba bo wtedy będą tłem dla innych kwiatów w sierpniu to dość późno na ścianę
Lilie łatwo się tworzą ,ale pewnie się poczeka 3 ,4 lata Nie wiem na pewno
Tak w wolnej chwili Bogusia jak potoczyła się historia lilii w butelkach .Chodzi mi o to czy wykopałaś je i znowu wkopiesz ,czy jak ...???
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:50, 16 mar 2012

Do góry
i ja też śmigam i z radości podśpiewuję zrobisz, robota po pracy przy kompie, będzie palić się w rękach
moje lilie już zadołowałam w piach i czekam, a inne około 30 na rabatach z ubiegłego roku, o ile ich coś nie zżarło szachownice wystawiają łepki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:46, 16 mar 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
tak Aniu, zaraz odzew był, a kaloszki jak kapciuszki muszą być, bo są nieźle eksploatowane

pogadaj z psem, może ci powie dlaczego? ale wigilia już niestety minęła, ha, ha, ha

u nas to same psy ogrodnika, upodabniają się do właścicieli

I to ostatnie zdanie chyba jest odpowiedzią Jutro śmigam na cały dzień do ogrodu .....trala la la...... i przyszły mi liiowce i lilie A ja grządek dla nich jeszcze nie zrobiłam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies