Dajanko,dzisiaj w biedronce sa cebulki kwiatów , dobra cena,po 2,49 i po 3,49.Na przydłam lilie sa pakowane po 3 sztuki,mieczyki po 14 sztuk.W tym roku wyjatkowo sie postarali.
Celinko, witaj
Pięknie opisałaś swój kontakt z działką a następnie zauroczenie nią. Wzruszyłam się...
Podziwiam samozaparcie i gratuluję efektów, jakie w tak krótkim czasie zdążyliście osiągnąć. Podziwiam lilie, róże, hosty i wiele innych roślin.
Twoja grusza, to prawdopodobnie lipcówka, zwana też klapsą
Kupiłam 7 trejaży pod fasolę. 6 dla mnie, 1 dla Teściowej. Przed chwilą kliknęłam i zapłaciłam, więc w tygodniu przyjdą
We środę/czwartek będę miała kolejnych 5 dużych bukszpanów. Muszę do tego czasu zrobić im miejsce, tj zdjąć korę i spod niej włókninę.
Waham się ciągle czy ściąć 3letnią brzoskwinię sprzed domu - na tej rabacie chcę sadzić bukszpany. Jak rozpoznać pąki z liśćmi od pąków kwiatowych? Chcę ściąć tę brzoskwinię bo mimo bujnego wzrostu do tej pory nie miała ani jednego kwiatka. Daję jej ostatnią szansę tej wiosny i jeśli nie zakwitnie to żegnamy się...
Ale fajnie że już wiosna Tulipany zielenieją, jeszcze ze 2 tyg i będą kwitły.
Gość na bazarku miał wczoraj lilie po 5 zł - to dobra cena? Ładne, dorodne cebule. Kiedyś kupowałam od niego ale taniej wydaje mi się... muszę się rozejrzeć jeszcze
Wcześeni jpodpisałam co kupiłąm, ale stronki lecą szybko wiec pisze ejszcze raz co kupiłam w tym rzucie
Kupiłam liliowce Magic Dencer, Free Wheelin, Blizzard Bay, iryski syberyjskie Harpswell Hapipines i lilie: Lankon, Ormea, Innocent Lady, Tigerwooods, Distant Drum i White Triumphator
Witam, nie będę pisać co nad ranem kupiłam w oczekiwaniu na moją młodą, z imprezy wracała, a ja aby stres zminimalizować piwonie, lilie i jeszcze inne rośliny kupiłam.
Jeszcze kilka takich nocy i zbankrutuje.....
Tere fere.....każdy pretekst jest dobry by coś kupić Patrzę na moje zakupu te ii ne co przyszły lub przyjdą i zastanawiam sie gdzie ja to wszystko posadzę...o jednorocznych nawet nie wspominam...... ogród bedzie niedługo musiał rozleść sie w szwach jak mały fiat
Dopiero wróciłam z ogrodu..... ledwo zyję ,a to dopiero malutki ułamek pilnych rzeczy do ogarniecia....
Irciu, te krokusy są takie w realu. Żółte z muśnięciem białego.
Przy trejażu rosną już trzy róże, ale postanowiłam zrobić przed nimi rząd z niższych róż Austina. Kiedyś rosły tu lilie, lecz już jakoś tak zmarniały, a więc postanowiłam je zastąpić różami. Może jeszcze jakiś powojnik da się między nie wcisnąć.
Są przecudne te krokusiki
A na efekt tej różanki poczekam do lata - na pewno będzie ślicznie.
Powojnik na pewno zmieścisz, w końcu potrzebuje więcej miejsca w górę niż wszerz Ja przy wszystkich swoich różach pnących mam posadzone powojniki. Myślę, że to duety wrecz stworzone dla siebie
Witajcie Skowronki
Nie mam krokusów,ani innych wczesnych cebulek w sumie po co Wy je macie ))))))))
Piękne,słodkie wyczekiwane widzę i podziwiam
Pozdrawiam wyjdę i ja chwilę na dwór w najcieplejszej chwili dnia zobaczę jak twarda ziemia .Mam do wciśnięcia serduszkę białą i lilie i chyba serduszka powinna już się znaleźć w glebie ...?
U mnie na razie 3 C
Witam, nie będę pisać co nad ranem kupiłam w oczekiwaniu na moją młodą, z imprezy wracała, a ja aby stres zminimalizować piwonie, lilie i jeszcze inne rośliny kupiłam.
Jeszcze kilka takich nocy i zbankrutuje.....
Kupiłam liliowce Magic Dencer, Free Wheelin, Blizzard Bay, iryski syberyjskie Harpswell Hapipines i lilie: Lankon, Ormea, Innocent Lady, Tigerwooods, Distant Drum i White Triumphator
W ogrodzie rozkwitły dzisiaj kolejne żółte krokusiki...ależ tego się pokazało. Wieczorkiem nie będziemy w stanie biegac po wątkach i ogladać poajwiajace sie cudeńka
A teraz uciekam juz na dłuzej do ogrodu
Irciu, te krokusy są takie w realu. Żółte z muśnięciem białego.
Przy trejażu rosną już trzy róże, ale postanowiłam zrobić przed nimi rząd z niższych róż Austina. Kiedyś rosły tu lilie, lecz już jakoś tak zmarniały, a więc postanowiłam je zastąpić różami. Może jeszcze jakiś powojnik da się między nie wcisnąć.
Bogdziu! Jesteś : nie sa mo wi ta !!! co prawda sprawdziłam sobie w atlasie, ale Twoja wiedza i spostrzegawczość.......hylę czoła
Justi! płonę z zawstydzenia ! dziękuję po stokroć nie jest idealnie, ale miło, że nic nie razi
Tobie Nesko również dziękuję
dziewczyny,dziękuję, że zaglądacie ! odezwę się...w poniedziałek, bo dzisiaj padam ze zmęczenia - zaczęłam lajtowo od siania, a potem tyrałam w ogrodzie, jutro też tyram , a popołudniu mam szkolenie i niedziela szkolenia c.d., więc czas ograniczony do minimum!
w końcu (!!!) posiałam nasionka: bazylia, pietruszka naciowa, pomidorek kokltajlowy, rukola, sałata, papryczka ostra...... co wyjdzie - czas pokaże
na poddaszu w donicach wychylają się już lilie - i co ja mam zrobić??? do gruntu z nimi???
No właśnie Aniu trzeba wcześnie wysiewać dzwony chyba bo wtedy będą tłem dla innych kwiatów w sierpniu to dość późno na ścianę
Lilie łatwo się tworzą ,ale pewnie się poczeka 3 ,4 lata Nie wiem na pewno
Tak w wolnej chwili Bogusia jak potoczyła się historia lilii w butelkach .Chodzi mi o to czy wykopałaś je i znowu wkopiesz ,czy jak ...???
Wykopałam i ponownie zakopałam ale w większe,utworzyło się bardzo dużo poplątanych korzeni,ale dzięki temu moje lilie "nie robiły za śniadanko".
Te łuski odsadzę gdzieś na boku -tak w ramach eksperymentu -jak tak bardzo chcą rosnąć to żal im zabraniać
Dzwony irlandzkie będą u mnie gościć po raz pierwszy -wcześniej widziałam je jako kwiaty cięte - w kwiaciarniach..
No właśnie Aniu trzeba wcześnie wysiewać dzwony chyba bo wtedy będą tłem dla innych kwiatów w sierpniu to dość późno na ścianę
Lilie łatwo się tworzą ,ale pewnie się poczeka 3 ,4 lata Nie wiem na pewno
Tak w wolnej chwili Bogusia jak potoczyła się historia lilii w butelkach .Chodzi mi o to czy wykopałaś je i znowu wkopiesz ,czy jak ...???
i ja też śmigam i z radości podśpiewuję zrobisz, robota po pracy przy kompie, będzie palić się w rękach
moje lilie już zadołowałam w piach i czekam, a inne około 30 na rabatach z ubiegłego roku, o ile ich coś nie zżarło szachownice wystawiają łepki
tak Aniu, zaraz odzew był, a kaloszki jak kapciuszki muszą być, bo są nieźle eksploatowane
pogadaj z psem, może ci powie dlaczego? ale wigilia już niestety minęła, ha, ha, ha
u nas to same psy ogrodnika, upodabniają się do właścicieli
I to ostatnie zdanie chyba jest odpowiedzią Jutro śmigam na cały dzień do ogrodu .....trala la la...... i przyszły mi liiowce i lilie A ja grządek dla nich jeszcze nie zrobiłam