u mnie hibiskusy jeszcze zapączkowane, ale już niedługo, tylko skąd ta różnorodność w porach otwierania kwiatów, jedne już a inne jeszcze nie - różne odmiany czy co ????
Najbardziej skłaniam się do posadzenia iglaków, ponieważ są zimozielone, a te donice są widoczne z okien w jadalni i chciałabym aby cały czas coś rosło Mam ochotę na cis hicksii lub hilli lub odmianę z żółtymi końcówkami. Uwielbiam te rośliny i te piękne przyrosty Po rozbudowaniu przestrzeni wokół tarasu, gdzie posadzę trawy, które dodadzą miękkości i coś kolorowego dla zbicia monotonii, myślę, że byłoby elegancko i ok, co myślicie Tak wygląda z bliska, solidnie wykonana.
Jasiu nie wiem co odpisać , też mam nadzieję, ze przyszły rok już bezpieczniejszy będzie, zobaczyć Twój ogród w realu to by było spełnione marzenieJa oczywiście również zapraszam w bezpieczniejszym czasie do nas, może się kiedyś w końcu odgrzebiemy z tego mułu i już nie zalejeMyślisz, że mogą jeszcze od korzenia odbić te róże? U mnie taka nie do zamordowania okazała się grusza. Ścięliśmy wiosną przy samej ziemi, ale ona stale usiłuje odbijać od korzeniaAle niespodzianka z tymi kaliami Ja na FB czytałam, że ostatnią zimę w kilku regionach Polski przezimowały w gruncie mieczyki i dalie
Wsadziłam do swojej Konwalnik Niger, i obsypałam rudozłotym żwirem.
Nie lubię chwilowych kompozycji.
Do pozostałych powkładałam turzyce Silver sceptre i Evergold.
Zimują i od czasu do czasu wodą podlać