Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Przerabianie ogródka pod swój gust 14:25, 01 lip 2020

Do góry
Moj wczesniej rosl w innym miejscu

Teraz mam dwa, a mialam jednego, wiec u mnie niezbyt sie wysiewa w przyszlym roku mu pomoge
W tym roku jakos szybciej kwitna trawy- nawet miskantus zaczyna, jeden jesienny aster zakwitl...

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:17, 01 lip 2020

Do góry
A tu dla Joasi nasze wczorajsze pomidorki
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:16, 01 lip 2020

Do góry
Jest światełko w długim i ciemnym tunelu Gmina postanowiła wziąć sprawy w swoje ręce nie oglądając się na Rząd i Instytucje, spotkania z mieszkańcami w tym moje propozycje zbiorników retencyjnych na rowie( na spotkaniu wyśmiane)zostały wzięte pod uwagę( widać nie mieli lepszego pomysłu)W ogóle jak tak czytam to mają zamiar zrobić to co podpowiedziałam....pytanie czy się uda
ale najlepiej będzie jak Wam pokażęRODO więc poddałam cenzurze

Pomiędzy fioletowym Y, a fioletową krechą poziomą długie zielone to nasz ogród. Zielona kreska to istniejący rów, zbiorniki widać gdzie ja tylko dopowiem, że woda w rowie płynie od lewej w prawo. Teraz widzicie jak długi jest to rów, a zalewa wszystko co się wzdłuż niego znajduje, również te budynki po prawej na dole mapy i ciągnie się jeszcze drugie tyle.
Pytanie czy usytuowanie zbiorników tak daleko od nas rozwiąże nasz problem...w jakimś stopniu na pewno, może się woda w rowie zacznie mieścić.....
No i druga sprawa, to dopiero faza wstępna projektu, obstawiam, ze doczekamy się za jakieś 10 lat realizacji o ile dogadają się w sprawie gruntów z rolnikami.
Ale przynajmniej światełko nadziei na poprawę naszej sytuacji się pojawia
Ogrodowe marzenie Mrokasi 14:05, 01 lip 2020

Do góry
Cudownie to wygląda, ja mam juki z lawendą ale chyba też dosadzę stipy..

Majówka na Majówce 14:05, 01 lip 2020

Do góry
A tu widać jak rożne ujęcia tej samej sceny mogą być ładne lub takie sobie (czy mi się zdaje?)

takie se

całkiem, całkiem

I jeszcze Rooguchi - piękny Ci on
Majówka na Majówce 14:01, 01 lip 2020

Do góry
Prezenty od miłych Ogrodowiczanek:
ostrogowiec od Grażynki z W ogródku emerytki z pasażerem i pysznogłówka od Ani z Uroczyska

I takie tamy

tu ewidentnie siatka w tle psuje efekt

Dalie - Dahlia 13:56, 01 lip 2020

Do góry
NN

Majówka na Majówce 13:55, 01 lip 2020

Do góry
Iryski holendreskie całkiem ładnie sie prezentowały po tulipanach

Jeszcze sporo trawy do zagospodarowania

Maciejka nie dość. że pieknie pachnie to jeszcze całkiem ładnie sie komponuje
Majówka na Majówce 13:52, 01 lip 2020

Do góry
mikina34 napisał(a)
I jakieś migawki z ogrodu

Ależ ta stipa pięknie świeci (jak mawia Hania Gruszka)

Bodziszek korzeniasty jest bardzo fotogeniczny i daje piękna plamę koloru, ale w tym roku bardzo szybko sie położył, przez deszcze zrobiła się z niego kolorowa szmata Dobrze, ze chociaż trochę go uwieczniłam na zdjęciach

Monia ,
Bodziszek fantastyczny ,
… i gość w karmniku milutki
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:52, 01 lip 2020

Do góry
takie cudeńko kupiłem w ciemno za 6zł, było widać tylko że ma bordowy pąk kwiatowy
jaśminowiec Biały karzeł przy okazji też

Majówka na Majówce 13:50, 01 lip 2020

Do góry
I jakieś migawki z ogrodu

Ależ ta stipa pięknie świeci (jak mawia Hania Gruszka)

Bodziszek korzeniasty jest bardzo fotogeniczny i daje piękna plamę koloru, ale w tym roku bardzo szybko sie położył, przez deszcze zrobiła się z niego kolorowa szmata Dobrze, ze chociaż trochę go uwieczniłam na zdjęciach

Salvia - szałwia 13:48, 01 lip 2020

Do góry
nikt nie ma pomysłu co to za szałwia

Majówka na Majówce 13:46, 01 lip 2020

Do góry
A jeszcze się wam pochwalę jakiego innego fajnego ptaszka upolowałam w karmniku
Majówka na Majówce 13:43, 01 lip 2020

Do góry
Czy ja już kiedyś wspominałam, że często jak mam pomysł to od myśli do realizacji 3 sekundy? Nie? No to własnie tak mam

W ogrodzie praktycznie nie mamy ścieżek jak łatwo zauważyć, jedyna to idąca przez rabatę cypelkową układana z polnych kamieni wspólnie z eMem. Fajne to, chociaż przy obecnej pogodzie trawa jest non stop mokra. Jest to uciążliwe zwłaszcza rano, kiedy pańcia idzie do pracy ubrana jak człowiek (czyt. nie w rozciąganym podkoszulku i takichże samych galotkach) biegnie do auta w a'la crocsach kolor oczojebny róż coby nie uchalapc się rosą Nosz tak mię to wkurzyło, że sobie zadzwoniłam do pana i praktycznie umówiłam na zrobienie ścieżki z domu do furtki... oczywiście poinformowałam p.o. eMa żeby focha nie było i żeby finansowo wsparł
Termin miał być za 4 tygodnie, a tu miły Pan zadzwonił w pn, że właściwie we wt. to już może sie brać do roboty , a my nawet kostki nie obejrzeliśmy...

Wczoraj wracam z pracy a tam taki obrazek
Ogród w skali mikro -pączkowanie :) 13:40, 01 lip 2020

Do góry
Zaraz Wam poodpisuję a teraz tylko szybki meldunek, ze drzewa zakupiłam
Brzozę Younggi szczepioną na pniu doorenbos (zamiast tej ktora niestety nie wytrzymała przesadzania i uwalenia bryły korzeniowej ) i świdośliwę lamarcką wielopienną zamiast klona Crimson centry ,który jest cudowny ale kompletnie mi teraz do koncepcji leśno- naturalistycznej nie bardzo pasuje

Róże w naszych ogrodach 13:40, 01 lip 2020

Do góry
Michal_spod_Wroclawia napisał(a)
Witam wszystkich forumowiczów
jako nowy użytkownik zaczynam od chwalenia się a dokładnie pochwalę się zdjęciem z 31 października 2019 r. z Baronesse muśniętą mrozem. Pozdrawiam!

Przepiękna.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 13:36, 01 lip 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)
Przed chwilą zobaczyłam to przez okno w kuchni i nie mogłam się powstrzymać by nie zrobić kilku fotek . Nie pamiętam kto mi doradził dosadzenie stipy na te rabatę ale miał genialny pomysł!!!

O pięknie. Liczę że ten zestaw u mnie za rok będzie choć trochę wyglądał jak u Ciebie U mnie do juki doradziła stipę chyba Toszka... ale nie jestem pewna
Funkie - Hosta 13:31, 01 lip 2020

Do góry
Stained Glass.
Hortensjowo 13:28, 01 lip 2020

Do góry
Helen napisał(a)
I jeszcze przetaczniki i już jadę do pracy miłego dnia

Helen ,

Piękny ten przetacznik
taki dostojny
Ogród bez reguł 13:16, 01 lip 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Zakwitną u mnie świecznice Jest dowód rzeczowy

Już pąki? Coś wyrywne te Twoje świecznice
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies