Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród bez reguł 20:48, 15 cze 2020

Do góry
Mój ogrodowy pamiętnik 20:38, 15 cze 2020

Do góry
Takie oto pąki. Trzeba czekać i już .

Mój ogrodowy pamiętnik 20:35, 15 cze 2020

Do góry
A to mój kolejny rozchodnik. Ja mu naprawdę nic nie zrobiłam .

Ułamały się gałązki. Jakby zgniły. Nie mam już siły do tych roślin.
Na Bukowej 20:23, 15 cze 2020

Do góry
Hej.. Widziałam dzisiaj takie drzewko. Co to jest?
Ptasi gaj 20:12, 15 cze 2020

Do góry
CD

Zaczyna kwitnąć piękna róża. Nie wiem co robić ma kilka łodyg na ok 1,5 m i później ma peruczke w kwiatach a dół goły. Może ją przyciąć od spodu jeszcze to muszę przemyśleć

Oliwia ładna ale szału nie ma czekam na większy krzaczek po lewej. Po prawej new dawn

Róża która ma dziwny środek przy rozkwicie a później wygląda jak obok

Doświadczalnia bylinowo-różana 20:05, 15 cze 2020

Do góry
Katte napisał(a)
Specially for You !

Ten brudny róż jest obłędny !

Dziękuję Kasiu Piękne są. Tak mnie nimi pokusiłaś, że może gdybyś miała w nadmiarze nasionek, to chciałoby Ci się je do mnie wysłać?
Ogród Naturalistyczny z duszą prerii. 20:05, 15 cze 2020

Do góry
Mam i ja !!! JUPI !
Chodźże na pole, do mojego ogrodu 20:04, 15 cze 2020

Do góry
Basia_KRK napisał(a)
Dwie nowe donice też załapały się na fotki, w największej wylądował oleander. Średnia czeka jeszcze na nasadzenia. Na zdjęciu jest też wreszcie odnaleziona i zakupiona kufea ognista Musi mieć dużo słonka. W PL nie zimuje w gruncie, jest raczej traktowana jako jednoroczna, aczkolwiek podobno bez problemu przezimuje w garażu. Zobaczymy

Prześlicznie wyglądają nowe donice w tym zakątku. Bardzo ładne to miejsce.
Ogród w remoncie 19:59, 15 cze 2020

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Asieńko, tego derenia tylko pozazdrościć. Przepięknie kwitnie. A różyczka też czaruje kolorem. Pięknie.
Chodźże na pole, do mojego ogrodu 19:59, 15 cze 2020

Do góry
Basia_KRK napisał(a)

Aniu nie tnę ich, postępuję dokładnie tak, jak z ogrodowymi. Nawet nie wiedziałam, że można. Krzaki są ogromne, wg mnie mają dobrze ze 2 metry już. Mi to akurat pasuje, bo są w ostatniej linii w ogrodzie. Liście też są ogromne, zwłaszcza te z niższego piętra, poniżej kwiatostanów, nie jestem w stanie objąć ich aparatem z bliska nawet, mają jak nic ze 30 cm, a niektóre nawet i 40 cm. Tu na zdjęciu jeden z liści tych, które są bliżej kwiatostanów, czyli takiej średniej wielkości

Oooo w moooordę. WOW. Cudo. Ja bym dla samych liści ją wzięła. Cudnie będzie wśród nich modelka wyglądała. Już to widzę. Poszukam dużych sadzonek. Może w Pęchcinie będą mieli. Muszę zadzwonić.

Poszukam tego linku od Danusi o ich cięciu. Na pewno odradzała cięcie formujące bo nie zakwitnie. Ale ja bym ze dwa sezony pocięła trochę żeby zagęścić. Danusia pisała też że jej ona wymarza i co roku puszcza nowe pędy.

Ps. Twoje żurawki też dobrze wyglądają. Większe są od moich na pewno.

Ps2. Mam
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/199-hortensje-sadzenie-i-pielegnacja
Ptasi gaj 19:58, 15 cze 2020

Do góry
Kim napisał(a)
Elu u Ciebie zawsze pięknie cokolwiek nie pokażesz to wszystko zachwyca
Piękny dojrzały ogród
Pozdrawiam ❤

Dzięki Bożenka staram się.

Jeszcze kilka fotek

Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 19:52, 15 cze 2020

Do góry
Witam. Bardzo proszę pomóżcie. Moje hortensje marnieją w oczach. Coś robię nie tak? Słońce mają tylko rano, rosną w donicach od strony północnej.
Ogród do odnowy 19:52, 15 cze 2020

Do góry
April napisał(a)

Nie wiem czy to to samo ale z opisu tak. Kupiłam Geranium Blue Sunrise jako bodziszek mieszańcowy, w zeszłym roku w Skubiance. Żółte listki, niebieski kwiat, jesienią fajnie się przebarwia. Bardzo mi się podobał, dokupiłam jeszcze jednego w tym roku. U mnie jeszcze nie kwitnie.

Gosiek, twój ussuryjski niezwykle piękny. Też chciałam kupić ale niedostępny stacjonarnie. A internetowo nie lubię.

Dziś pokazał pierwszy kwiatek i zaczyna powoli lekko zielenić listki

Bylinowa łąka 19:51, 15 cze 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)

To widok z okna po przebudzeniu. Pasły się spokojnie na sąsiedniej łące.

Ale masz cudnie, Gosieńko. Patrząc na Twoją łąkę wydaje mi się, że słyszę jak trawa rośnie. Taka tam cisza i spokój.
Ptasi gaj 19:50, 15 cze 2020

Do góry
CD

Przepiękne lipy pachnące zapach w całych Łazienkach. Poza parkanem URM aleja Lipowa nozdrza szaleją.

Miejski ogródek ziolowo-warzywny

Ogród do odnowy 19:42, 15 cze 2020

Do góry
Rok po kupieniu już go w szkółce nie było. Nie wiem czemu

W drugim roku po przesadzeniu w końcu znowu zaczyna kwitnąć jackmani

Ptasi gaj 19:41, 15 cze 2020

Do góry
CD

Czy ktoś zna nazwę tej rośliny po lewej

Dębowe zakątki 19:38, 15 cze 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Piękny staw, Aniu . I taki orzeźwiający widok w upalne lato. Super.
Ogród Małej Mi 2017 19:38, 15 cze 2020

Do góry
Piwonie umęczone deszczem, zalane deszczem... żałowałam, że do TV ich nie było.. i dobrze, bo takie są tragiczne. Nawet nie mam kiedy zdjęć zrobić bo deszcze, deszcz deszcz.. te foty to z soboty.
Ptasi gaj 19:37, 15 cze 2020

Do góry
Mirka napisał(a)
Też mam Elu winogrona dwie odmiany i dopiero w tym roku posmakuję może owoców
Ambrowca i chcę sobie kupić ale jak on taki pijak to nie wiem hmm.
U mnie pięknie rośnie oregano mam wielką kępę do podziału na wiosnę . Może też na żywopłot

Posialam oregano. Zawsze podziwiam wszystkich którzy kupują na targu tyle zielonych ziół. Jedynie bazylia jest dla mnie zjadalna no i jeszcze tymianek. Wolę jednak te z torebek. Nie mogę na moje kubki smakowe sama się chwaleni wszystko dobrze doprawiam, ale zioła zielone mi nie leżą.

Może trzeba to przełamać. wybieram siena bazarek kupić zioła w doniczce chociażby dla zapachu.

Mam już tunel foliowy pomidorki rosną kwitną. Mam stracha aby się tylko udały. Posialam tam bazylię i dosiewam co 2 tygodnie, pietruszkę i buraki,koper.
Wczoraj jeszcze posiałam ogórki trudno ciepło jest będą późniejsze.

Dzisiaj z konieczności byłam w Łazienkach pusto ludzi jak na lekarstwo tylko obcokrajowcy więcej wiewiorek niż ludzi. To można spacerowac

Piękne kępy pod drzewami bluszczu zimozielonego lśniącego

Rabaty przed pomarańczarnia jedne rośliny przekwitają drugie zbierają się do kwitnienia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies