Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 21:13, 24 sie 2020

Dorota123 napisał(a)
U mnie przesadzanie w lecie nie wchodzi w rachubę, nic nie jest w stanie przetrwać przeprowadzek w moim piachu. Śliczne masz miejsca do wypoczynku, Twój ogród rozrasta się i pięknieje w ekspresowym tempie.

Dorotko
u mnie glina -jak dobrze namoknie ,to pózniej długo trzyma wilgoć ....
a mi jest po prostu łatwiej układać kompozycje już z urośniętych roślin -nawet jak za chwilkę będę musiała je przyciąć ,aby się zdążyły ukorzenić ....
te wiosenne przesadzania są dla mnie jakieś trudniejsze -nie potrafię sobie wyobrazić co z czym i jak wygląda

dziękuję za pochwały
Buziaki
Margerytka40 21:16, 24 sie 2020

Brąz i pomarańcz to klasyczny zestaw. Do brązowych trawek pasowało by coś ostro pomarańczowego choć w sumie limonka też
Magleska 21:19, 24 sie 2020

Wiolka5_7 napisał(a)
Madziu też tak mam ,że chodzę koło rabaty i jak mi coś nie gra do końca to zmieniam..... właśnie o to chodzi w tych naszych ogrodach,że to Nam ma się podobać przede wszystkim

Ostatnio taki sam tetris popełniłam z miskantami, dobrze wiedzieć,że Twoje ruszyły po zimie bo wiadomo nie pora teraz na takie akcje ale i tak tffu tfu jakby co to mam w donicach na podmiankę,ha ha

Wiola mam teraz sporo wolnego ,więc mam czas na siedzenie i myślenie co mi się podoba a co nie
i powolutku zmieniam ....
a miskanty .....ta rabata za mała na nie -one rosną u mnie straszne potwory -coraz młodsza nie będę ,a wykopywanie i dzielenie co 3 lata ....nie wiem ,czy dam radę ...
teraz sadzę je tam ,gdzie mogą być wielkie ....
Buziaki

Magleska 21:21, 24 sie 2020

Margerytka40 napisał(a)
Brąz i pomarańcz to klasyczny zestaw. Do brązowych trawek pasowało by coś ostro pomarańczowego choć w sumie limonka też

a co jest ostro pomarańczowe ? i długo kwitnące ?
Margerytka40 21:24, 24 sie 2020

Ja mam kukliki i o dziwo od wiosny ciągle kwitną, tak pojdyncze kwiatki ale jednak. Tobie chyba o coś wyższego bardziej chodzi?
sylwia_slomc... 21:27, 24 sie 2020

Cała Madzia, ale efekty jak zwykle będą nas rzucać na kolana
Nowa12 21:30, 24 sie 2020

Widzę, że już całkiem rozkręcona jesteś . Ostro pomarańczowe to jakieś jeżówki. A czemu od września nie będziesz męczyć fotkami? Protestuję .
Margerytka40 21:33, 24 sie 2020

Madzia a jeżówka Rainbow Marcella? Co prawda ona zmienia na róż pod koniec ale chyba by pasowała. Albo Orange Skipper
Margerytka40 21:58, 24 sie 2020

Mieszam Ci ale jeszcze coś mi wpadło do głowy. Białe szałwie np Schnehugel albo jeżówki białe np. Virgin
Magleska 22:00, 24 sie 2020

Margerytka40 napisał(a)
Ja mam kukliki i o dziwo od wiosny ciągle kwitną, tak pojdyncze kwiatki ale jednak. Tobie chyba o coś wyższego bardziej chodzi?

Kukliki te zwykłe tam mam ....
poszukam jeżówek jakiś fajnych ,albo zobaczę ,czy dam radę podzielić te co mam na inversowej
-nie pamiętam ich nazwy
tu je trochę widać wśród stip-teraz wyblakły ,ale wcześniej były intensywniejsze -ta rabata czeka na odchwaszczanie

Margerytka40 napisał(a)
Madzia a jeżówka Rainbow Marcella? Co prawda ona zmienia na róż pod koniec ale chyba by pasowała. Albo Orange Skipper

o...ta orange skipper fajna dzięki

sylwia_slomczewska napisał(a)
Cała Madzia, ale efekty jak zwykle będą nas rzucać na kolana

Sylwuś wiesz ...ile ludzi ,tyle opinii
jednym się będzie podobać ,a innym nie ....
buziaki
lecę sprawdzić ,czy fotorelacje wstawiłaś

Nowa12 napisał(a)
Widzę, że już całkiem rozkręcona jesteś . Ostro pomarańczowe to jakieś jeżówki. A czemu od września nie będziesz męczyć fotkami? Protestuję .

Agatka tak ,już mi dużo lepiej ,więc mogę powoli wracać na normalne tory
od września wracam do pracy ,więc nie będzie tyle czasu co teraz
Buziaki