Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

mikina34 09:09, 24 sie 2020

popcorn napisał(a)

Karola, plis plis, pamiętaj o mnie też, coś wyślę w zamian albo zapłacę za przesyłkę
Może chcesz czyśca Humelo? Będę dziewczynom robiła sadzonki do wysyłki
popcorn 09:14, 24 sie 2020

Monia jak tylko uda mi się zdybać nasiona to oczywiście że się podzielę! Będę miała rodzinę w UK we wrześniu, poprosiłam już o te nasiona, ale nie mam pojęcia czy są dostępne! Zobaczymy!

Nie mam tego. Chciałabym Co chcesz w zamian???
Roocika 10:54, 24 sie 2020

Popcorn ile razy do Ciebie nie zajrzę to zawsze jakieś smakowitości widzę Mniam. Poziomki są u nas hitem dla dzieciaków, no jedzą prosto z krzaczków, Młodszy wychodzi, krzyczy mniam mniam i leci jeść, muszę pilnować, żeby zielonych nie zrywał
I powiem Ci, że też się boję rachunku za wodę...
Macham.
Ps. Obiecałam kiedyś przepis na chleb na drożdżach bg, prawda? W tym tygodniu Młody już w żłobie a ja mam urlop to spokojnie Ci przepiszę na priv
popcorn 11:32, 24 sie 2020

Super dzięki, poproszę!

Ja też z krzaczka jem, ale młoda nie lubi. A kilograma na raz nie zjem

Na razie nie podlewam, a w drugiej połowie tygodnia bedzie deszcz podobno, byłoby dobrze!

Nalewki spróbuję zrobić, tylko alkohol kupię

miłego!!!
UlaB 14:58, 24 sie 2020

Karola, niedawno było tu coś o mikrokoniczynie. Zdecydowałaś się? Szukam czegos do wysiania na działkę letniskową i przypomniałam sobie o tej mikrokoniczynie. Musze tam coś wysiać po czyszczeniu terenu. Chyba ze znajdziemy jakiegos rolnika w okolicy, który zgodzi sie poisiac poplon i go potem przeprac i zbronować.
popcorn 15:52, 24 sie 2020

Ula będę kupować, ale to we wrześniu. Jak znajdziesz rolnika to poszłabym w poplon, najpierw?

Czekam aż się ochłodzi z sianiem, bo z podlewaniem nie wyrabiam...

UlaB 16:10, 24 sie 2020

Kupujesz mieszankę z mikrokoniczyną czy samą koniczynę?
Moja dzialka jest w innym regionie - mam znacznie nizsze temperatury i w zasadzie moglibysmy juz siac. Tylko m. cos staje okoniem do tego poplonu i w sumie po czesci ma rację. Nie mam planu zagospodarowania, nie mam tam jeszcze domu, nic (poza przylaczami). Moze sobie odpuscic ten poplon. Mam tam klasę 4a i 4b.
popcorn 16:17, 24 sie 2020

Samą mikrokoniczynę. Trawa już rośnie. Podrapię powierzchnię i posieję mikrokoniczynę. W tych mieszankach to jest 90% trawy więc średnia to mieszanka

Jak nie ma domu to odpuśc sobie, na zagospodarowaną, wyrównaną działkę po budowie poczekaj. Zniszczą Ci wszystko... chyba że działka duża i część możesz odgrodzić. Jak nie, szkoda roboty...
popcorn 21:55, 24 sie 2020

Bog 15:03, 25 sie 2020

Karola pięknie kwiaty u Ciebie te żółte to dzielzan?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies