Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

W moim magicznym ogrodzie wszystko... 18:54, 20 wrz 2013

Do góry
Witaj Aniu, gospodyni na włościach w pradolinie Wisły, dziewczyno i u stóp masz jeszcze Zamek Bierzgłowski. Cieszę się razem z Tobą, że znalazłaś, swoje miejsce na ziemi i że jesteś już na ogrodowisku, trzymam kciuki za ogród, już wiele sie dzieje, rabata żwirowa ze świerkami robi wrażenie.
Czy to magnolia posadzona przed domem? Lasy wokoło, na grzybki pewnie już chodzicie i śliczna pomocnica Ci rośnie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:48, 18 wrz 2013

Do góry
malkul napisał(a)
I wiesz - dębik ośmio...też sie przyjąła rosnie sobie

on ma takie koronkowe listki ładne.
A horti- rozglądaj się powoli, bez pośpiechu. Może być i teraz i wiosną.Ale nie kupuj późno, niech zdążą się przyjąc przed wiosną.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:45, 18 wrz 2013

Do góry
zmywam sie dziewczyny.
Strzyka mi w plecach po tych ćwiczeniach na piękny biust. Muszę do gorącej wody.
Ale z Wami miło....Pa
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:43, 18 wrz 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Wow, i powiedzcie że to nei anioł

hm- spytajcie mojego M. On mówi raczej że 'da się wytrzymać'

Aga- dzięki za spowiedź. Pokaż coś na obrazku, co- takie ładne Ci wychodzą.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:41, 18 wrz 2013

Do góry
coś wymyślimy , spoko.

Wersja mini mini 21:39, 18 wrz 2013

Do góry
tak,inaczej podnosi się i zasycha w środku kępy. Trzeba go przyklepać żeby na płasko był
Wersja mini mini 21:37, 18 wrz 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
depcz karmnika, gnieć- będzie ładniejszy. Miło mi że komuś się podobał

Uffff ... Onnn tak lubiiiii ??? Na brutala ??
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:37, 18 wrz 2013

Do góry
W kompoście i Twojej wilgotnej ziemi powinien być jak z obrazka.
Na moim piasku, choć też w wymienionej ziemi jest taki sobie. Choć M udaje że się nim zachwyca, a moja mama co sezon patrzy na niego zdziwiona i pyta- a dlaczego ja tego nie mam?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:32, 18 wrz 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
He he, to mam dobre rokowania na ładny biust. Muszę eMowi zameldować. Oj dziewczyny, z Wami to mi się zawsze humor poprawia. (Z chlopakami z ogrodowiska też, dodam bo mi się zaraz od Kondzia oberwie )

Stipy, ech... marzenie. U nas ostatnio szukalam i nigdzie nie ma. Chciałam kupić, żeby sama się wysiała. Ale znalazłam po 1 zł różne różności - dzwonki dalmatyńskie, zawciągi przekwinięte, imperatę (chyba) ale tą zwykłą zieloną, przekwitnięte macierzanki (czy te sprzedawane jako zioła to też ładnie kwitną???) i trawki Amazon Mist, te same co w tamtym roku. Tych ostatnich nie kupilam, ale się zastanawiam, bo ładne są. Do czego by je dorzucić?

A Magnolia i tak jest mądra, nawet jak czasem jakieś głupstwo popełni.

Pakuję paczkę dla Ciebie ( i dla Ciebie Gosiu też), tylko jakoś spakować nie mogę. Wpakuję Ci stipkę z kłoskami.
Macierzanki nie wszystkie tak kwitną- np ta jasna, cytrynowa słabo i taka ciemna, dość wysoka też . najlepiej te małe.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:26, 18 wrz 2013

Do góry
hamak to wg mnie cudna rzecz. Kłade sie w nim ze 2 razy w sezonie, ale pamiętam wrażenie z tej chwili i tęsknię cała zimę. Cudnie jest i w dzień i w nocy. Unas hamak kochają tez dzieci- czytają w nim, bawią się. A latem w czasie imprezy zasneły w nim.

Ale do dzieci pod hamakiem musi być trochę miejsca, bo będzie klepisko. No i dobre dojście. Gdzie o nim myślisz?
Nie jestem pewna tej zmiany zawijaska- pokaż to zdjęcie bez flamastra, co?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:24, 18 wrz 2013

Do góry
He he, to mam dobre rokowania na ładny biust. Muszę eMowi zameldować. Oj dziewczyny, z Wami to mi się zawsze humor poprawia. (Z chlopakami z ogrodowiska też, dodam bo mi się zaraz od Kondzia oberwie )

Stipy, ech... marzenie. U nas ostatnio szukalam i nigdzie nie ma. Chciałam kupić, żeby sama się wysiała. Ale znalazłam po 1 zł różne różności - dzwonki dalmatyńskie, zawciągi przekwinięte, imperatę (chyba) ale tą zwykłą zieloną, przekwitnięte macierzanki (czy te sprzedawane jako zioła to też ładnie kwitną???) i trawki Amazon Mist, te same co w tamtym roku. Tych ostatnich nie kupilam, ale się zastanawiam, bo ładne są. Do czego by je dorzucić?

A Magnolia i tak jest mądra, nawet jak czasem jakieś głupstwo popełni.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:12, 18 wrz 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Cześc aniołku. Moje mięsnie biustu też się ostatnio ćwiczyły przy łopacie i taczce, wiesz, nie można na długo porzucać przyjaciółek,musiałam do nich wrócić

To wiadomo skąd ogrodniczki mają najładniejsze biusty.Im większy teren, tym biust lepszy
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:10, 18 wrz 2013

Do góry
tak, początkowo wolno rośnie, ale jak się rozhuśta, będzie rosła szybko. Daj jej czas. Ona chyba nie kocha specjalnie dzielenia , stąd powoli się zbiera.
Jak będzie się ślamazarzyć, można jej jakiego nawozu podrzucić, ale tak późniejszą wiosną, bo może sama ruszy.
Napisałam co nieco u Ciebie

Na wiosnę ścinać trzeba
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:05, 18 wrz 2013

Do góry
przy donicy myślę że najlepsza byłaby metalowa listwa. Tylko nie może być malowana jak donica, bo zedrze się chyba od butów, kosiarki itp. Mnie to się nawet takie ze składu ze stala podobają- takie listwy stalowe podrdzewiałe lekko.
A zwykły ocynk?
Albo zrobić maleńki pasek betonu- wybrać łopatą rowek, deską odgrodzić i wylać. Tylko pewnie muszą być co jakiś czas dylatacje, żeby nie pękało- to pewnie Twój M. wykombinuje.
Moim zdaniem to powinno być jak najmniej zwracające uwagę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:54, 18 wrz 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Olu, loczku jakie to miłe, naprawdę się ucieszyłam tym komplementem

Zmiany zmianami ale kochane moje szał będzie bo muszę szampana otworzyć! Wygląda na to że mój przytachany z mazur GRAB-materiał na bonsai z graba się przyjął.
Puścił kilka nowych zieloniutkich młodych listków i ma swieże paczki sporo nawet. Jesetm przy nadzieji.

właśnie miałam o to pytać. Super!
Wracam czytać co dalej pisałyście
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:46, 18 wrz 2013

Do góry
Ja dziś byłam aż tak mądra że pojechałam ciąć cisy, oczywiście mokre. Po pół gozdinie sprzęt odmówił posłuszeństwa ( elektryczny oczywiście). Na szcęście zadziałało zabezpieczenie przeciwspięciowe, więc tylko się wyłączył sprzęt, a nie zepsuł. Resztę cięłam nożycami ręcznymi.
Będę miała ładne mięśnie biustu, ale przez najbliższe dni nie podniosę ramion do góry.
Jestem aż tak mądra.!

A w sprawie negocjacji- staram się jak mogę. Ale nie wiem czy jestem skuteczna.
U nas dzisiaj było troszkę słońca, od razu lepszy nastrój. Szkoda że nie zdążuyłam nic zrobić w ogrodzie.

Aga , Twoja stipy zaczynają kwitnąć u mnie

Bogdziu, dzięki za pozdrowienia

Malkul- buziak!
Wersja mini mini 12:14, 18 wrz 2013

Do góry
stychaz napisał(a)

Dzięki Magdo ! Magnolia jest niezastąpiona, bo o tą trawkę tez ją męczyłam jak umieściła jedno zdjęcie z fragmentem swojego ogrodu u Kokoszki.
Trawka wygląda fajnie i nadawałaby się na skarpety dla grabów Tylko, kurczę w necie znalazłam ja tylko w jednym sklepie i to w hurcie

A ile w hurcie jest szt?? I ile Ty byś szt potrzebowała??
Wersja mini mini 12:09, 18 wrz 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
hmm...może ta:

http://www.pinterest.com/pin/337910778262169613/

a raczej na pewno
Magnolia u mnie to proponowała... co by nie było, że sama na to wpadłam...

Dzięki Magdo ! Magnolia jest niezastąpiona, bo o tą trawkę tez ją męczyłam jak umieściła jedno zdjęcie z fragmentem swojego ogrodu u Kokoszki.
Trawka wygląda fajnie i nadawałaby się na skarpety dla grabów Tylko, kurczę w necie znalazłam ja tylko w jednym sklepie i to w hurcie
Wersja mini mini 11:36, 18 wrz 2013

Do góry
hmm...może ta:

http://www.pinterest.com/pin/337910778262169613/

a raczej na pewno
Magnolia u mnie to proponowała... co by nie było, że sama na to wpadłam...
Wersja mini mini 13:42, 17 wrz 2013

Do góry
depcz karmnika, gnieć- będzie ładniejszy. Miło mi że komuś się podobał
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies