Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród na 300 metrach kwadratowych 14:58, 09 maj 2013

Do góry
Witaj Ewo
Weszłam do Ciebie po dłuższej nieobecności a tu tak pięknie. Zdjęcia są zachwycające.
Dziękuję za dedykację. Myślę o Tobie kilka razy w tygodniu- czasem o 19 tej, czasem o 6.30 rano- zawsze kiedy wyrwę się na moment do ogrodu i zerkam czy werbeny kiełkują. Jeszcze o Tobie pomyślę, bo nie widać ich.
Ogródkowy chaos u monitki 12:33, 09 maj 2013

Do góry
Moniczka szalejesz kochana w tym sezonie !!! Super magnolia cudo ...
Ogród Janiny 06:30, 09 maj 2013

Do góry
Siedzę całe dnie w ogrodzie bo po tych deszczach ziemia zbita i muszę ją poruszyć , .Posadziłam już mieczyki , krokosomię i część dali ,dzisiaj dokończę ich sadzenie ,bardzo ich lubię bo kwitną do samej zimy więc mam ich chyba z 50 .. Trochę pracy przy nich jest ale później sama przyjemność patrzeć jak kwitną .. zaczynają kwitnąć białe tawuły ..

Piękny biały krzew

magnolia cała w kwiatach

a moje prymulki coraz ładniej kwitną

i moje tulipany rozrzucone po całym ogrodzie ..

Ogródkowy chaos u monitki 23:30, 08 maj 2013

Do góry
Pięknie kwitnąca magnolia i tulipanki, widzę też że praca pełną parą idzie,
z tym szukaniem roślin to u mnie też niezła zabawa, najeździć się czasami muszę że ho ho, ale za to jaka później satysfakcja, albo zamiana na inne rośliny. Ja właśnie kupiłam catalpy zamiast wiśni na przykład, nigdzie koło siebie nie mogłam dostać, a jak były to jakieś takie marne, nadarzyła się okazja to zadecydowałam że będzie zmiana i mam nadzieję, że wyjdzie to ogródkowi na dobre
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:32, 08 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Jak już wszystko pięknie kwitnie! I wiśnia i magnolia i kompozycje w donicach Brzózki naprawdę ładne, podoba mi się, że mają gałęzie już od dołu ( u moich zaczynają się na wysokości 1,8m ). No a zestaw mebelków to w ogóle wymiata!!!
W sprawie magnolii i rh pytałaś IPO?
dzisiaj, aż wstyd przyznać i nie mam jeszcze odpowiedzi
W kamiennym kręgu od początku 21:52, 08 maj 2013

Do góry
Moja magnolia

i czarne tulipany
Ogródkowy chaos u monitki 21:50, 08 maj 2013

Do góry
W ogodzie coraz więcej roślin kwitnie ale na razie to magnolia daje czadu Uwielbiam ją

moje ulubione tulipany

a to mój miks niespodzianka który miał być tą samą odmianą co na fotce wyżej

tawuła już niedługo będzie miała swoje pięć minut

skalnica zachwyca otej porze roku

A tu kolejna rabata w trakcie powstawania

Bajkowy ogród Weroniki 21:06, 08 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)
Kontrolnie wpadam sprawdzić poduszki floksowe.... prawie białą magnolia śliczna, a Kajtuś jak prawdziwy Pan włości ... chodzi i mówi to wszystko moje

Aniu, sprawdzasz poduszki floksowe, to pokazuję je dzisiaj dla Ciebie. Jeszcze nie są w pełni kwitnienia.
Kajtuś swoje ścieżki ma, i jakie wyjeżdżone, szczególnie od jego gwałtownych lądowań, gdy kończy się płot a on w pełni ścigania dużych samochodów. No i nasz najważniejszy ochroniarz, węszący detektyw i policjant, 3 w jednym co najmniej.

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 15:50, 08 maj 2013

Do góry
Marzenko przepięknie u Ciebie!!! a ta magnolia, pamiętasz odmianę? boska ile ma lat?
Ogródek na betonie 14:37, 08 maj 2013

Do góry
aniula napisał(a)

Teraz dumam, co dalej?

Magnolia zostaje, boję się, że mogłaby nie przeżyć przesadzania, a i tak nie mam dla niej gdzie indziej miejsca. Myślę więc, co dać jej do towarzystwa...

Aniula - tak popatrzyłam na te zdjęcia i pierwszą moją myślą - taką zupełnie spontaniczną - więc niekoniecznie dobrą ale i tak ci ją napiszę było coś takiego - zostawiałabym tutaj tą magnolię, jest malutka - a jak urośnie no to cóż, można nawet lekko ciachnąć i podsadziłabym ją tylko czymś co tworzy kwitnące a potem zielone kobierce... np. tak jak masz floks... nie wiem co jeszcze bo się nie znam - może jakieś bodziszki, nie wiem... ale coś co i kwitnie i jest ładne z liści i niskie i zadarniające. Magnolia kwitnie cudnie, jako krzew też jest ładna, byłaby ozdobą i "pierwszą damą" tej rabatki, a do tego coś co bedzie urokliwe - może nawet zakwitnie wtedy co magnolia... ale jednocześnie nie byłoby jej konkurencją. Skoro nie chcesz jej stamtąd zabrać to tak sobie pomyślałam. No i napisałam i proszę uprzejmie się nie śmiać z moich spontanicznych pomysłów
"Baśniowy" Ogród 13:01, 08 maj 2013

Do góry
Basiu... jak robale atakują to nie baw się w ekologię.. z głową zastosuj chemię... ekologia jest dobra zapobiegawczo... ale jak ci wszytko pada to czasami nie ma wyjścia.
Piękna magnolia.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:49, 08 maj 2013

Do góry
Jak już wszystko pięknie kwitnie! I wiśnia i magnolia i kompozycje w donicach Brzózki naprawdę ładne, podoba mi się, że mają gałęzie już od dołu ( u moich zaczynają się na wysokości 1,8m ). No a zestaw mebelków to w ogóle wymiata!!!
W sprawie magnolii i rh pytałaś IPO?
Bajkowy ogród Weroniki 11:34, 08 maj 2013

Do góry
Kontrolnie wpadam sprawdzić poduszki floksowe.... prawie białą magnolia śliczna, a Kajtuś jak prawdziwy Pan włości ... chodzi i mówi to wszystko moje
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 11:04, 08 maj 2013

Do góry
Migdałki przed wejściem wyglądają cudnie ... Magnolia to piękność ... moja mnie tak zauroczyła, że chyba dokupię kolejną
buziak
To będzie zaczarowany ogród 11:04, 08 maj 2013

Do góry
na osobny post zasługuje moja wreszcie kwitnąca magnolia . Po trzech latach wreszcie doczekałam się kwiatów . Więc wybaczcie tę ilość zdjęć

Ogródek na betonie 10:41, 08 maj 2013

Do góry
A teraz muszę Was trochę przestraszyć dzisiejszym widokiem z okna. Pobojowisko. Plac magazynowy. Rupieciarnia. Nie wiem jak to nazwać, ale mam nadzieję, że się wkrótce zmieni...

Oprócz tego, że zrobiliśmy okropny bałagan, zza magnolii wyprowadziliśmy jeszcze jedną azalię i dwa wielkie jałowce.
Tak było przed:

A tak chwilę później:

Przywędrował tu za to bukszpanowy kandydat na kulkę. Pewnie nie jest to dla niego najlepsze miejsce, ale musiał pilnie uciekać z dotychczasowego miejsca pobytu i nie znalazł tymczasem gdzie indziej schronienia.

Teraz dumam, co dalej?

Magnolia zostaje, boję się, że mogłaby nie przeżyć przesadzania, a i tak nie mam dla niej gdzie indziej miejsca. Myślę więc, co dać jej do towarzystwa...
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 10:26, 08 maj 2013

Do góry
Marzenko radosne
Atena35 papuzie są cudne, a magnolia cieszy oko
Grembosiu dziękuję
Aniu magnolia mnie oczarowała ... chyba chciałabym jeszcze jedną !!!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:17, 08 maj 2013

Do góry
Wyszłam na chwilę, chyba się przeziębiłam, katar, kaszel, zapchane zatoki, brr... dobrze że na targach nie muszę być

Rzut okiem w lewo:

I w prawo

Samosiejka skąd? nie miałam takiego koloru bratków nigdy

Przed domem sporo cienia:

Carnival de Nice zaczynają kwitnienie:

Tegoroczny nabytek-magnolia-zmordowana wczorajszą burzą i porywistymi porywami wiatru, ale kwiaty ma olbrzymie:
Magnolia liliflora "Nigra"

Umbraculifery wczoraj były cudne, po burzy już mniej

Nowy nabytek - malinojeżyna Tayberry:

Poletko przed garażem:

Wiąz Wredei wrednie zmarzł, na szzcęście nad miejscem szczepienia odbił, mocno go przycięłam, nie ma teraz przewodnika

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:42, 08 maj 2013

Do góry
anula_wn napisał(a)
Aga, do Twojego ogrodu to można wycieczki zapraszać ! ślicznie masz
kosiarka super pomysł, rh wypasione, magnolia cudna - zaczynam coraz bardziej rozważać jej zkup (tylko gdzie ja ją wcisnę....)

To kiedy przyjeżdżasz z wycieczką do mnie? Zapraszam serdecznie !
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 09:24, 08 maj 2013

Do góry
Piękna ta magnolia Dianko, cieszy co dzień każdym rozkwitniętym kwiatkiem. U mnie duża też ma coraz więcej.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies