Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:53, 05 maj 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
skromnie i niewinnie(z odrobiną dekadencji) czy full wypas

świeżość czy dojrzałość nastolatka czy kobieta "kopciuszek" czy królowa
Obie piękne - żonkilek cudny - nigdy nie widziałam takiego magnolia... eh... magnolia to królowa Uwielbiam te kwiaty wiosenne
Pozdrawiam
Ogród Alicji w ciągłych przeróbkach 12:44, 05 maj 2013

Do góry
Czy ktoś pomoże mi rozszyfrować co to za magnolia u mnie rośnie? Chciałabym wiedzieć czy będzie wielka czy też to mniejszy okaz.
Marzy mi się Siedlisko.... 23:23, 04 maj 2013

Do góry
Jak miło Iwonko, że do mnie zajrzałaś. To wiosna tak zachwyca, wszędzie jest pięknie, każdy dzień cieszy bardziej, bo pokazuje coś nowego. Jest pięknie, słonecznie i ciepło. Trochę brak deszczu i trzeba podlewać.
Dziś znów nowości zachwyciły, rozkwitła świdośliwa i wiśnia, i nowe tulipany, i mała magnolia, jutro wstawię zdjęcia.

Próbowałam biochikolem w poprzednich latach, ale albo chorób i szkodników było więcej, albo systematyczności zabrakło, a to przy ekologicznej ochronie jest niezbędne.
W tym roku postanowiłam spróbować z efektywnymi mikroorganizmami i na razie jest dobrze. Dwa razy pryskałam tam gdzie były mszyce i teraz ich nie ma, zobaczymy jak będzie dalej.
Pozdrawiam serdecznie
Wszystko o czym ... Marzysz 21:52, 04 maj 2013

Do góry
róże też w dobrej formie

migdałek

magnolia susan

niezapominajki

Ogród ogrodniczki 21:36, 04 maj 2013

Do góry
Piękna wiosna u Ciebie , magnolia zachwycająca.Pozdrawiam.
Ogrodowe zacisze 20:07, 04 maj 2013

Do góry
Magnolia

Sosnowo 18:23, 04 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)
Dobrze, że Zbyszek Cię wydarł do tablicy..... bo ja już za niesubordynację przestałąm Cię wołać do tablicy.... magnolia przepiękna

O tak Aniu , Zbysiu wydarł mnie do tablicy a ja teraz muszę zapunktować jakoś, więc poszalałam dziś z aparatem w ogrodzie i wklejam co ciekawsze widoki tulipanki dla Ciebie
Sosnowo 18:09, 04 maj 2013

Do góry
Dobrze, że Zbyszek Cię wydarł do tablicy..... bo ja już za niesubordynację przestałąm Cię wołać do tablicy.... magnolia przepiękna
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:59, 04 maj 2013

Do góry
jotka napisał(a)
U ciebie czosnki wyciągnięte, a u mnie zwarte i ... gotowe do kwitnięcia
Magnolia i ta krótko kwitnie a tu taki psikus pogodowy

Jola psikusa nie było...auta całę, ogród w zasadzie też cały, a tych kilka kwiatów z tysięcy innych to pikuś.. Pan Pikuś....
Właśnie zakwitły pełniki europejskie..

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 15:05, 04 maj 2013

Do góry
dajana napisał(a)
Czytałam i płakałam Iwonko, moje emocje wymknęły się spod kontroli ale to dobrze bo poczułam ulgę. Jestem od dawna taka spięta nawet ciężka praca mi nie pomaga Stanowczo za wiele muszę znosić przeciwności losu ale to nie jest temat w tym miejscu. Magnolia jest taka magiczna, subtelna i delikatna jak ty. Przepiękny kolor, sprawiłaś mi ogromną przyjemność. Największą jednak tym ze w czerwcu wybierasz się do Krakowa. Niczego nie pozwolę ci trzymać no chyba że dobrą herbatkę na schodkach. Co ja piszę nawet kanapę na taras wyniosę dla ciebie abyśmy milo i wygodnie ze sobą spędziły te cudowne chwile. Naprawdę przyjedziesz? Chyba ten ekran wycałuję że szczęścia.Lecę do Ciebie

Wiecie dziewczyny, tak mnie wzruszyłyście, że łza się zakręciła w oku no normalnie bez kitu....
Dajanko, a jak się spotkacie to fotki dajcie koniecznie choć w kompie sobie popatrzymy na was gołąbki
Sosnowo 12:44, 04 maj 2013

Do góry
Magnolia śliczna mam chyba tę samą odmianę jest niezawodna.Pozdrawiam
Ania i róże i cała reszta :) 12:26, 04 maj 2013

Do góry
No i tak.. majówka przeleci a ja nic nie zrobię .
Miałam takie ambitne plany.
Mam taki kawałek ogrodu za domem, gdzie jest gruz, stare cegły, piasek i pełno innego żelastwa.
Cegły w końcu oddam w dobre ręce, być może w poniedziałek, piasek miałam przenieść za garaż (mąż się w końcu ulitował..), zostanie jako tako uprzątnięte to miejsce, ale trzeba tam będzie przyspawać jeszcze ogrodzenie i porobić sporo innych, drobnych rzeczy.
Pogoda taka, że większość planów wzięła w łeb, pada i pada i pada.

Rośliny stanęły w miejscu, brak słonka i ciepła spowolniły wybuch wiosny.

Moja śliwa ma już 5 lat, dopiero pierwszy raz tak ładnie zakwitła, do tej pory były to tylko sporadyczne kwiatuszki, wcale nie efektowne.
Za to magnolia wciąż ma mnie gdzieś i kolejny rok nie kwitnie, mam ja chyba 6 lat.. I nic .

Sosnowo 12:17, 04 maj 2013

Do góry
Danusiu, Magnolia zachwycająca, posadziłam jakiś mizerny okaz, a i tego jeszcze sarny zimą objadły, z pączków śpiących dopiero odbija, ale gdzie jej do urody Twojej! Dobre 1o lat czekać muszę!~Ale zawsze to jest dobry cel wżyciu.
Ogród Ewy :) 11:20, 04 maj 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
Piękna magnolia I przegląda się w lustrze

Witaj Ewuniu

No mamy takie lustro, ułatwiające wyjazd z drogi i czasami roślinki w nim się przeglądają
Ogród Ewy :) 11:18, 04 maj 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękne wszystkie pokazane rośliny , te egzotyczne szczególnie ciekawe ale magnolia im pola nie ustępuje. Cudna . Jak ta paulownia się jej uchowała w naszym klimacie?

Egzotyczne pokazałam jako ciekawostkę Mówią, że w naszym klimacie nie rosną, a jednak

Ta paulownia rzeczywiście niesamowita.

Magnolie moje ulubione, niestety po deszczu dużo kwiatów opadło, Susan jednak dzielnie kwiaty trzyma, mam nadzieję, że jeszcze z tydzień będą mnie cieszyć.
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:30, 04 maj 2013

Do góry
U ciebie czosnki wyciągnięte, a u mnie zwarte i ... gotowe do kwitnięcia
Magnolia i ta krótko kwitnie a tu taki psikus pogodowy
Sosnowo 10:27, 04 maj 2013

Do góry
danuta_ napisał(a)
...zachwyca magnolia

Danusiu mnie też bardzo zachwyca magnolia ale mam opory, żeby wprowadzić ją do mojego ogrodu, boję się, że mi przemarznie, wiosną hulają tu zimne wiosenne wiatry niedawno byłam o włos od zakupu, nawet trzymałam w dłoni i już....już....miałam włożyć do koszyka... ale odłożyłam rozsądek przeważył nad chciejstwem pozdrawiam i życzę miłego dnia
Sosnowo 09:03, 04 maj 2013

Do góry
Danusiu dzięki za odzew. Piękna magnolia i tulipany.
Sosnowo 08:48, 04 maj 2013

Do góry
Zbysiu i ja pozdrawiam Nowości dopiero zakwitają ( dosadziłam jesienią kilkanaście rh i teraz czzekam z niecierpliwością na pierwsze kwiaty ) A póki co zachwyca magnolia

Aniu ASC grad mnie całe szczęście ominął - ale popadało mocno. Będę pamiętać o korze w razie zamówienia ale zajrzyj na Trzebownisko do hurtowni - kiedys mieli tam dobrą cenę. Na wspólna kawkę ja również zapraszam
Po pierwszym deszczu piękna tęcza się pojawiła

Aniu an_tre - pozdrawiam

Ogród Ewy :) 02:31, 04 maj 2013

Do góry
Piękna magnolia I przegląda się w lustrze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies