Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 21:48, 16 cze 2013

Michalina napisał(a)
Zacznę od tego, że podoba mi się tytuł .Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej często ogladając ogrody myślę "kurczę mogłam tak zrobić,czemu tak nie zrobiłam itd..." ale potem idę do siebie i myślę jest niedoskonały mój. Nie ma ideału
Widoki piękne
Smacznie
Truskawki mam zakazane

I powoli będę poznawała resztę

Michalino, widziałam Twój wpis kilka stron wcześniej, ale jeszcze nie zdążyłam odpowiedzieć. Witaj. Ja też tak mam chodząc po pięknych ogrodach na ogrodowisku. Ale doszłam do wniosku, że nie ma co się zadręczać. Jest dokładnie tak jak piszesz, ideałów nie ma, choć często nam się wydaje, ze wszyscy inni mają lepiej.
Truskawki zakazane!!! Ojej! To straszna kara!
Pozdrawiam i zapraszam.
agniecha973 22:22, 16 cze 2013

noemi napisał(a)
Śliczne fotki .... dobrze mieć przechowalnik ,bo ja tak parę roślin wykończyłam w doniczkach ... nie doczekały się bidule ... róże już zachwycają , śliczne ... i truskawek moc

pozdrawiam Aguś

Magda, o przechowalnik trudno, ale tyle pustej ziemi jak ma czekać aż się wszystko rozrośnie, to żal zmarnować. Mi też się zdarza takie wykańczanie roślin. Myślałam, ze to tylko ja taka nieporządna. Róze już cieszą, masz rację. Nie spodziewałam się tylu pączków. Pozdrawiam.
agniecha973 22:32, 16 cze 2013

Jeszcze "tyły" miałam pokazać. Za wrzosowiskiem posadziliśmy jakiś czas temu 5 rh Fantastica. Będą drugim, a raczej trzecim planem. Drugim jest jałowiec. Tyły dość mało ładne, ale powoli w miarę wzrostu rh będą ładniały. 3 rh widać, dwa są za brzózkami. Bardzo ładne przyrosty mają. Mam nadzieję, że będzie im tu dobrze.

Dasia 22:46, 16 cze 2013

Cieszę się, że udało się zmobilizować Cię do zdjęć
Kwitnące cieszą oko, ale ten warzywnik, pomidorki, truskawki, ehh ślinka cieknie
JulkAd 23:18, 16 cze 2013

Aga dzielnie działasz u siebie, roślinki za opiekę Ci się ładnie odwdzięczają....truskawki mmm, sama bym zjadła tak prosto z krzaczka....u mnie tylko pojedyncze okazy.....miski w calym sezonie chyba nie uzbieram....pozdrówka na dobranoc
Madzenka 06:49, 17 cze 2013

Powiadomienia mi wcięło ale Ciebie długo nie było.
Czekam na pełnię kwitnienia róź, bo widzę że masz ich pełno.
magnolia 09:00, 17 cze 2013

tez mi wcięło powiadomienia.
ładnie u Ciebie- wszystko kwitnie, rośnie
U nas szałwia od Ciebie tez zakwitła- śliczna jest bardzo.
Twój bodziszek Laura ma już kwiaty ?- pokaż, nie mogę się doczekać, u mnie nie kwitnie.
I rabatę bukszpanowo- carexową też.-masz takie szalone montany ( moje też ruszyły wreszcie)
agniecha973 09:11, 17 cze 2013

Dasia napisał(a)
Cieszę się, że udało się zmobilizować Cię do zdjęć
Kwitnące cieszą oko, ale ten warzywnik, pomidorki, truskawki, ehh ślinka cieknie

Dasia, zmobilizowałyście mnie, to prawda. Wszystko cieszy, bardzo!

JulkAd napisał(a)
Aga dzielnie działasz u siebie, roślinki za opiekę Ci się ładnie odwdzięczają....truskawki mmm, sama bym zjadła tak prosto z krzaczka....u mnie tylko pojedyncze okazy.....miski w calym sezonie chyba nie uzbieram....pozdrówka na dobranoc

Rozbawiłaś mnie tą miską w sezonie Dzięki za mobilizację i dobre słowo.

Marzena2007 napisał(a)
Powiadomienia mi wcięło ale Ciebie długo nie było.
Czekam na pełnię kwitnienia róź, bo widzę że masz ich pełno.

Madżen, pełnia kwitnienia to za rok myślę. To wszystko młodziutkie nasadzenia. Pokażą kwiaty oczywiście, ale nie będą jeszcze gęste i bujne. A wybór róż w sumie spory jak na pierwszy rok.

magnolia napisał(a)
tez mi wcięło powiadomienia.
ładnie u Ciebie- wszystko kwitnie, rośnie
U nas szałwia od Ciebie tez zakwitła- śliczna jest bardzo.
Twój bodziszek Laura ma już kwiaty ?- pokaż, nie mogę się doczekać, u mnie nie kwitnie.
I rabatę bukszpanowo- carexową też.-masz takie szalone montany ( moje też ruszyły wreszcie)

Nie straszcie mnie, że wcina powiadomienia! To najgorsza kara na ogrodowisku!!!
Szałwia ładna, prawda? Laura jeszcze nie kwitnie, ale ma już pączki (jeśli to ona, bo mam jeszcze jedną odmianę). Bukszpanowocarexowa jeszcze nie wypielona porządnie, więc nie pokazuję. Montany te najpierwsze są bardzo ładne. Inne jeszcze się w sobie zbierają.
grupa_trzyma... 09:18, 17 cze 2013

Aga, napisz mi czy jesteś zadowolona z jagody kamczackiej. Dobra jest w smaku? Nigdy nie miałam okazji spróbować jej owocówa wyglądają kusząco. Te łobuzy buszujace na jagodzie ja mam u siebie na malinach. Okropne są te stwory.
Poza tym wszystko piękne i robi wrażenie. Na temat pomidorów się nie wypowiadam
agniecha973 09:29, 17 cze 2013

W tym roku jest równo z truskawkami, ale zawsze to był pierwszy owoc. Jako że pierwszy, nikt nie narzekał, miała wzięcie. A w tym roku będzie miała mniejsze wzięcie, bo jest bardziej kwaskowata niż truskawki oczywiście Ogólnie dobry owoc. Najgorsze jest to, że jak nie zbierzesz na czas, to się obsypie. Ale to jest roślina niezawodna, nic jej nie dolega. Mam dwie szt. bo podobno mają się wzajemnie zapylać. Przez pierwsze 3 lata się nie najecie Myślę,że nadaje się też na dżem jagodowy jak zwyczajna jagoda.