Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Karoliny 19:54, 13 mar 2020

Do góry
Ala, bardzo Ci dziękuję, twoje propozycje mi się podobają, wszystko analizuję
Dziękuję Ci za zaangażowanie O wszystkim intensywnie myślę
Byłam dzisiaj jeszcze sprawdzać linie rabat które wytyczyłam czy aby napewno wszystko jest równo i na rabacie nr 1 wszystko się zgadza, tylko zmiana jest w rabacie nr 2. Zauważyłam że krawężnik nie idzie idealnie równolegle do domu. Skorygowałam to i placyk w rogu teraz ma wymiar 3,60 a nie 4m Pozostałe wymiary bez zmian.
W sumie to zmiana na plus bo będzie można dodać więcej niższego piętra

Pamiętajcie o ogrodach 19:46, 13 mar 2020

Do góry
Bardzo dziękuję za życzenia

Julian Tuwim

Otwórzcie swe serca młodej wiośnie
Bo już miłośnie zawiewa wonią
I dziwy się wokół dzieją
I już nadzieją ptaszęta dzwonią

Przybiegła dziś nocą zadyszana
I już od rana po mieście biega
Już jest tuż, tuż u sąsiada
Wizyty składa, zaraz przyjdzie
I do was w gościnę
Uraczcie ją winem
Do stołu zaproście
I cieszcie się gościem

Bo wiosna szczęście niesie
Do szczęścia dusza rwie się
A gdy chcesz wiedzieć więcej
Pokochaj mnie goręcej

Ogród Basi i Romka 19:29, 13 mar 2020

Do góry
Wrzucam fotkę pomidorków przed pikowaniem, mają jakieś dwa-trzy tygodnie, narazie jeszcze na parapecie, ale były już w dzień hartowane w foli

Ostatnio syn je wynosił do foli, jak my byliśmy w pracy i trochę się powyginały od wiatru
Malutki pod lasem 19:25, 13 mar 2020

Do góry
Serb piękny jest troszke wyższy ode mnie, a mam 170 cm
Doorenbosy wygląda na to, że przetrwały pierwszą zimę u mnie
Pissardi zaczyna gwiazdorzyć
I ogólny widoczek
Malutki pod lasem 19:23, 13 mar 2020

Do góry
Było

Jest

Już jesienią dowiedziałam się, że sąsiedztwo modrzewia i brzóz, to niezbyt dobry pomysł. M nie chciał go wyciąć, twierdząc, że wymyślam, żeby tylko coś zrobić nowego. Do czasu, pewnego dnia stoi koło tego modrzewia i pyta: "A co on taki żółty, coś mu dolega?" Nie, po prostu gubi igły na zimę. Żebyście widziały jego minę, mieliśmy go już kilka lat, a ten dopiero dostrzegł, że to drzewko gubi igły na zimę. No i już mu się przestał podobać
Poszedł pod topór, a M przywiózł mi wczoraj wracając z pracy pięknego, gęścutkiego kawalera
Ogród z wilkiem zamkn. 19:21, 13 mar 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Kopciuszek już skończył?

Ewa Kopciuszek niestety nie skończył
ale pomalutku ….może jutro skończę jedną stronę ….te kamyczki tak się powbijały w ziemię ,że wyskrobuję je czym się da ….
nigdy więcej kamyczków na rabatach
jutro chciałabym do schodów wybrać

Pszczelarnia napisał(a)
Ten zegar ładny. Bardzo ładny.

dzięki .....mnie też się podoba
Ogród z wilkiem zamkn. 19:13, 13 mar 2020

Do góry
Iwonka napisał(a)
Madzia ale się dzieje, nadrobiłam i przeczytałam Czy dajesz matę pod kamyk przy domku? Przydałoby się, bo jeśli chciałabyś tam jednak coś zmienić, dosadzić, to łatwiej ci będzie kamyk zabrać. Ja na ścieżki żwirowe dałam.
Masz taki sam zegar jak ja W TKmaxx kupiłam w zeszłym tygodniu. Pasuje mi bardzo odcieniem do stolika i krzesła przy brzozach. A pojechałam zobaczyć czy jakiejś fajnej ławki nie ma.
Widzę, że zasłoniłaś się od drogi matą z patyczków. Zadowolona jesteś z takiej przesłony? Nigdy tego jeszcze nigdzie z bliska nie oglądałam a po remoncie przy drewutni odsłonił mi się kompost sąsiada

Iwonka
daję matę pod kamyki
zegar śliczny ,ale nie wiem ,gdzie go dać ….nie mam na czym go postawić …
poza tym na razie przez te wybieranie kamyczków i sprzątanie pozimowe nie mam kiedy pomyśleć o dekoracjach

matę mam już dawno …
ta po prawej stronie już brzydnie-ma 3 sezony -zaczyna być trochę spłowiała ...nie wiem ,czy jej jakimś impregnatem nie pomaziać …. ale ogólnie jestem zadowolona z takiej przesłony ...może jakoś mocno nie zasłania ,ale jednak nie jest się ,jak na dłoni

ta jest z zeszłego sezonu

Ogród pod Górą 19:09, 13 mar 2020

Do góry
Dzisiaj doszły truskawki tylko kiedy ja je posadze
Przedogródek pod dębem 19:03, 13 mar 2020

Do góry
dzisiaj szykowałem rabatę pod paprocie i inne "kwiatki"

Całą rabatę przykryłem kartonami. Obciążyłem po bokach drewnem. Za radą Sylwii - zlałem wodą.
Zdjęć tych ostatnich operacji ne zrobiłem bo już ciemno było.
Na kartony, wzorem Sylwii nasypię ziemi, kompostu i torfu.

Zbadałem PH.
Ku mojemu zaskoczeniu tam jest obojętne PH. Nigdy wapna nie dawałem, zawsze tam liście z dębu spadały. Myślałem, że kwaśna będzie. Gleba przepuszczalna. Po potraktowaniu kultywatorem - pulchna. Teraz na około 20 cm. Zacząłem wątpić w jakość płynu Heliga ale po sprawdzeniu na kwasnym torfie wiem, ze dobrze wskazuje
Na dotychczasowej rabacie również odczyn obojętny do zasadowego.
Rodkom muszę bardziej zakwasić glebę. Sadząc je, dużo torfu dałem. Ciemiernikom już dolomitu dosypałem. Jeszcze róże będę zasilał.
Ogród z wilkiem zamkn. 18:57, 13 mar 2020

Do góry
effka napisał(a)
Magda, tak oglądam Twoje fotki ogrodowe i sobie myślę, a jeszcze w zeszłym roku miała tak juz wszystko dopicowane, równiutkie piękniutkie a tu bach, nowy teren, zmiany i od nowa wszystko Podziwiam naprawdę!!!

Ewa
dokładnie ...tak jak mówisz ….już było zrobione,a teraz trzeba połączyć jedną część z drugą -żeby miało to ręce i nogi

najbardziej cieszę się z większej części warzywnej -będę jeszcze ze 2 lub 4 skrzynie dorabiać

…..mam nadzieję ,że em w tym sezonie mi je zrobi

teraz najbardziej dają mi w kość te kamyczki wrrrr
ale już mi niewiele do wybrania po tej stronie zostało
plecy i ręce mnie bolą ….mam nadzieję ,że jutro wybiorę je do końca i zasypię korą skalniak…
oby

buziaki
Przedogródek pod dębem 18:52, 13 mar 2020

Do góry
te cienkie są skrócone.
Wiosny cd.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 18:48, 13 mar 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)
Tarcia, no Ty nie masz litości!!!

taki on ci ten moj okaz Rubry

Ogród bez reguł 18:01, 13 mar 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
A to moje z innego miejsca, posadzone w ub. roku w czerwcu, zdjęcie z 8 marca 2020 - też nie ma szału

Moje nawet w takiej fazie nie są
Ogród Karoliny 18:00, 13 mar 2020

Do góry
Ogrodowe marzenie Mrokasi 17:43, 13 mar 2020

Do góry
TAR napisał(a)

to moj deren Alba, moze kogos zaneci

No mnie to zanęcił bardzo a pokażesz go w całej okazałości ?
Ogród Karoliny 17:41, 13 mar 2020

Do góry

To moja propozycja. Te puste kółka to dereń o jasnych liściach. Bialo-ziel. Dokleiłam też przed goldflame zurawkę
Southern Comfort, ale lepiej berberys Admiration. Zurawka będzie się przypalać. Jeżeli chcesz ten ząbek przy drodze, Memory zostaw 3. Jeżeli nie, zostaw tylko buki i miskanty daj do końca, tam, gdzie czerwone pole. U podnóża już nie wiem, coś jednolitego. Teraz nawet myślę o tych Beatlesach, że będą dobre. Wcześniej tak nie sądziłam. Zastosowałam jednak tawule szara, bo ja lubisz. Po prawej minimalnie.
Pozdrawiam. Może coś z tego wybierzesz. Może w realu coś jeszcze się zmieści? Pozdrawiam.
Ogród bez reguł 17:26, 13 mar 2020

Do góry
antracyt napisał(a)

Moje jeszcze nie pokazały listków, strasznie się ociągają.
A to moje z innego miejsca, posadzone w ub. roku w czerwcu, zdjęcie z 8 marca 2020 - też nie ma szału

Do raju daleko - u Ewy 17:02, 13 mar 2020

Do góry
Prymulki

Przylaszczki

Zawilce

Do raju daleko - u Ewy 17:01, 13 mar 2020

Do góry
Narcyzy tete a tete

Hiacynty

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies