Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 22:05, 04 maj 2020

Kilka widoków ogólnych ku pamięci zostawiam
galgAsia 22:08, 04 maj 2020

Kasya napisał(a)
Bylica Schmidta
Moja...zniknęła ...hmm
Może miała za mokro... one wolą sucho mieć
inka74 22:46, 04 maj 2020

inka74 22:53, 04 maj 2020

mrokasia 22:58, 04 maj 2020

inka74 napisał(a)

Super to wygląda! I widzę, że już coś tam posadziłaś zamiast skrzyni?
Zana 23:02, 04 maj 2020

Oooo, faktycznie obsadzone, no mus się wyspowiadać z tych "grzeszków".

Jakże ja uwielbiam te twoje bujne tulipanowe zagony. I podziwiam wykopywanie, opisywanie, obserwowanie, notowanie co jak kwitnie, co powtarza, co nie powtarza. Giganciara jesteś.
inka74 23:06, 04 maj 2020

Coś już jest , nawet w miarę sprzątnięte. Czegoś jeszcze brakuje ale to w sezonie dopiero ocenię.
Magleska 07:22, 05 maj 2020

Iwonka bardzo fajnie wyszło
całe szerokie kadry mi się podobają -takie fotki lubię najbardziej
bardzo mi się podoba ta nowa przeróbka-lepiej bez skrzyń …..i te Twoje tulipany -pięknie jest

Johanka77 10:21, 05 maj 2020

Ku pamięci podoba mi się bardzo!
W ogóle po tych kołowych zmianach Twój ogród przeszedł wielką metamorfozę i oglądam go zupełnie innym okiem.
A wiosna dodaje mu ogromnego uroku!

Miło było pospacerować
inka74 10:24, 05 maj 2020

Madzia, wiesz mi też się podoba teraz w końcu zamknęłam ramy ogrodowe. Przestało mi zgrzytać. Zostały tylko drobiazgi, zmiany kompozycji na rabatach. Może na jesieni zmiana w narożniku z czaplą. Nie wiem co prawda jak długo ten stan się utrzyma bo ciężko mi usiedzieć na czterech literach i plany różnych dziwnych rzeczy są (np. wczoraj powstała świetna moim zdaniem koncepcja na mini ogrodową piwniczkę dla męża i jego przetwory, bardzo nam brakuje takiego miejsca w domu o stałej temperaturze).

Może ja dziwna jestem ale mam swoje ulubione miejsca do siedzenia w ogrodzie i z tych miejsc muszę ale to koniecznie muszę mieć widok na coś ciekawego. I tam jest tak zrobiona kompozycja, że jak siedzę na metalowych krzesełkach pod różami to całość mi się w końcu zgrywa. Tak samo jak podchodzę do tego przejścia w rabacie - nasadzenia zrobiłam tak, że są zestopniowane i z każdym krokiem odkrywane jest coś nowego. W sezonie okaże się czy miało to sens. To samo mam jak w domu jestem. Mam kilka miejsc w domu z dużymi oknami - kuchnię - tu muszą roślinki rano fajnie wyglądać i się zgrywać na osi widokowej z kuchni. Jak wstaję rano i robię kawę lubię patrzeć na ogród. Czasami się po prostu zawieszam wtedy w myślach, resetuję przepracowany mózg Drugie miejsce to okno w salonie. Jest duże (ponad 2 metry szerokości) i otwarte (brak firanek). To taki mój obraz ogrodowy. Przenika do wnętrza domu. Trzecie miejsce to taras, ulubione miejsce na wieczorne polegiwanie z lampka czegoś dobrego i słuchanie ciszy, czytanie, myślenie. Tu wieczorem musi być klimat i robi go w ogromnym stopniu oświetlenie. Ot, takie fanaberie mam.